• Hem
  • Mattias Åkesson

Intervju med Mattias Åkesson

Vem är Mattias Åkesson?

Jag är 31 år gammal och bor med min fru och min son i Halmstad. Till vardags jobbar jag som säljare på Svenska Arbetsmiljögruppen, och spelar hockey på elitnivå, senast i Halmstad Hammers. Jag gör även speltips på Bettingstugan.

Jag är allmänt sportintresserad, där trav och hockey är mina främsta intressen. Men jag spelar även lite golf och padel.

Hur kommer det sig att du blev travintresserad?

Min svärfar och hans kompanjon äger och tränar hästar, bland annat hedershästen Harry Haythrow. Det är väl tack vare han som mitt stora intresse för trav uppkom, när man åkte med och följde Harry på tävlingsbanorna.
Sedan har jag alltid tyckt spelformerna och spänningen på lördagarna framför V75 med kompisar.

Du lirar ju hockey och har gjort länge, hur kommer det sig att många hockeyspelare faller för travet?

Jag vet faktiskt inte, men både i hockey och trav går det ganska fort. Det händer mycket på kort tid och på så sätt blir det sevärt. Sedan finns det ju inget bättre än att sitta i omklädningsrummet och diskutera trav och speltips innan träningar. Det finns alltid en grupp i alla lag jag spelat i som dras till travet och gillar att prata trav.

Vad är din främsta råd för den som precis har börjat att spela på trav?

Svår fråga, men tjusningen med trav är att man kan vinna mycket pengar med lite insats. Spela en liten V75 och sitt och njut ute på banorna eller framför tvn. Kanske hittar man några favorithästar som man följer och som en dag gör att man också vinner.

Vad är din främsta travupplevelse?

Det finns många, men jag ska ranka 3 snabba ögonblick som jag sett live:

  1. Bold Eagle försök till Elitloppet 2017
  2. Solvalla Harry Haythrow på hemmaplan i Gulddivisionen 2016 Halmstad
  3. Uncle Lasse Sprintermästaren 2016 Halmstad

Gamla travtips av Mattias Åkesson

Travtips
Följ Travstugan på Youtube