Tidiga analysen inför V75 Färjestad

Tidiga analysen inför V75 Färjestad

V75-1

Senast han var ute på V75 som hårt betrodd blev det tyvärr för mycket av det goda och galopp direkt i starten för 1 Beartime. Står verkligen på tur för seger efter ett flertal fina insatser på slutet och här läser jag spets och slut över den korta distansen. Just nu lutar det åt att jag inleder omgången med singelstreck. Väl medveten om att det roliga kan ta slut direkt, ifall innerspåret bakom startbilen blir en fälla. Om så blir fallet, eller tempot allt för högt uppskruvat, bör 2 Sandsjöns Enzo ha riktigt fin segerchans tillsammans med Conrad Lugauer. Stormvarningen är 10 Red Bar som verkar bli bortglömd på grund av bakspåret. Kommer nog in i matchen vid hårt tempo och kan fälla många över upploppet, kanske samtliga vid maximal klaff. Även 11 Golden Dream M.E. förtjänar ett streck på en garderad kupong. Två raka segrar inför detta och har verkligen formen på topp. 

V75-2

Mycket möjligt att vår vän Conrad tar andra raka stallsegern här, genom 2 Mister K.O.Z. som förmodligen är helt överlägsen detta klass två-gäng vid sunda vätskor. Samt om han lyckas ta sig iväg felfritt i starten. Med imponerande fem segrar på sju försök är det svårt att gå emot denna fyraåring efter Sebastian K. Den här typen av lopp i lägsta klassen, med voltstart över sprinterdistans har dock bjudit på överraskningar många gånger förut. Väljer därför att gardera, med risk för att det blir galopp direkt i starten från ett något snävt spår två. Bakom honom känns loppet vidöppet och jag streckar samtliga hästar, i hopp om rejäl överraskning och högt utgångsvärde på V75. Högt upp i min ranking, efter storfavoriten, hamnar 7 Perfect Score Ås tillsammans med Torbjörn Jansson - som bör få en bra start från springspåret och därmed även en fin resa. Även norskan 3 Constant Caviar förtjänar en varning. Anmäld barfota runt om och haft lite "stolpe ut" på slutet. Liksom Roger Walmanns träning 4 Habrik AM, som är en riktigt bra häst och bör vara med och göra upp om segern ifall det blir felfri avgång. Örjan Kihlström till 5 % på strecken är alltid intressant! 

V75-3

Veckans gulddivision känns som ett riktigt getingbo. Många fina hästar, där det dock är frågetecken på formen kring ett flertal? Min första tanke är att 4 Missle Hill och 6 Gareth Boko bör vara ett bra lås. Även om 1 Disco Volante finns med i startlistan och både har lottats till ett perfekt startspår, samt är anmäld barfota runt om. Min analys bygger dock på att han gör sina bästa lopp över kort distans, vilket innebär att han inte får plats på kupongen den här gången. Testar även att chansa bort 3 Antonio Trot, då jag tror distansen för hans del kan vara i det kortaste laget. Blir spännande att se värmningen på loppets enda sto, 9 Mellby Free. Hon verkar vara kraftigt på gång för dagen och vinner lopp närsomhelst. Startspåret behöver inte vara helt fel och blir det bara högt tempo, biter hennes sylvassa avslutning bra över upploppet. På hemmabanan Färjestad vet hon definitivt var mållinjen ligger och kusk samt tränare Björn Goop låter lite extra lurig inför helgen när han talar om denna stenhårda märr. 

V75-4

I detta Unionstrav, som är anledningen till något fler norska ekipage i startlistorna, ser vi givetvis även ett rafflande stayerlopp över grunddistansen 3140 meter. Med flera volter och tillägg ser loppet ut att bli riktigt spännande och det behöver inte vara fel med helgardering. Av kostnadsskäl har jag dock valt ut fem ekipage som jag hoppas gör upp om segern på visad form, kapacitet samt tidigare resultat över aktuell distans. Lyckas Robert Bergh köra sitt nyförvärv 4 Crazy First Love till ledningen direkt kan mycket vara vunnet för denna starka herre. Fick dock gå ett tufft lopp senast och det är inte säkert att han är lika bra den här gången. 6 Mystic Mom verkar trivas bra tillsammans med Magnus A Djuse i sulkyn och avslutar alltid fort med ryggresa fram till upploppet. 12 Dream Builder är väldigt bra för klassen och blir svårstoppad om han håller sig till trav hela vägen. 13 Digital Class är en formtoppad tjej med starka avslutningar som sitt signum. Känns dock tufft att begära vinst från det här startspåret, där hon behöver runda ett helt fält med starka motståndare. 10 Kennedy är kanske den som är mest gynnad av den dryga distansen, och testas dessutom med ny kusk den här gången när Carl-Johan Jepson hoppar upp i vagnen. Har dock haft det svårt i slutet av loppen då han är betydligt mer stark än snabb, så här behöver Carl-Johan "trolla" lite grann för att lyckas lotsa Kennedy först över mållinjen. Skulle gärna streckat tre hästar till här, men behöver chansa bort dessa pga. kostnadsskäl. 

V75-5

Lördagens klass 1-försök ser ut att bli en rätt tråkig historia nu när 2 Bugatti Miles lottats till ett perfekt startspår bakom bilen. Därifrån blir han knappast instängd och efter den senaste insatsen har säkerligen majoriteten av motståndarna i det här loppet stor respekt för favoriten. Som jag läser loppet blir han släppt till ledningen i ett tidigt skede. Den som jagar favoritfall håller tummarna för att Christoffer Eriksson kör offensivt med starke 5 Loveexplosion H.C. och bjuder upp till kamp. Dock långt ifrån säkert att det räcker för att fälla favoriten. Om dessa två strider, kan det dock dyka upp någon annan till slut som fått en bättre löpning. Till exempel 9 Tattoo Avenger eller 10 Gaylord AM. Båda står distansen väl och har uppvisat god form för dagen.  

V75-6

Helgens absolut roligaste lopp! Unionskampen för kallblodiga hästar och vilket race vi ska få se! Sveriges främsta bidrag 5 Tangen Haap verkar vara i ruggigt slag för dagen och tränare Björn Karlsson lät nyligen lyrisk om hur hästen känns i träning. Är formen intakt även den här veckan får även Norges bästa kallblod se upp. Det som talar emot kanske är distansen, som nu mäter 2140 meter med autostart. Bäst för dagen av de norska ekipagen kanske 4 Söndre Jerkeld är, som nyligen vann Norskt mästerskap och där övertygade stort. I det här jämna fältet, där de bästa hästarna även fått klart gynnsamma startspår, kommer dock positionerna att avgöra en hel del. Känns därför svårt att avgöra vem som kommer passera mållinjen först den här eftermiddagen? Med på kupongen ska även 3 Åsrud Vilja, 2 Kleppe Fanden och 6 Våler Nikolai. Resten får nog svårt att blanda sig i tätstriden. 

V75-7


Färjestad avrundar Unionstravet med ett försök i bronsdivisionen över lång distans. Här verkar många gå på singelstreck för 2 Oracle Tile, som nyligen gjorde en mycket strong insats som vinnare på V75 i ett långlopp på Åby. Finner dock stort värde i att gardera och försöka fälla favoriten, då V75-utdelningen kommer skjuta i höjden rejält om han mot förmodan skulle förlora. Verkar fortfarande vara en klassiker att spika i epilogen för många spelare!

Med både Robert Bergh (8 Reddington) samt en Daniel Redén-tränad häst (7 Deal Done Zet) med i loppet har jag inte gett upp på förhand. Låter som offensiva upplägg och det blir knappast någon "walk in the park" för favoriten här. Stormvarningen kan Mika Haapakangas Googoo Gaagaa-hingst 6 Gogobet Sisu vara. Har segrat på V75 trots galopp och verkar besitta riktigt hög kapacitet de dagar han fungerar fullt ut. Även hemmahästen 1 Mister Donald känns spännande från ett intressant läge med sin tränare Björn Goop i vagnen. Ska tävla barfota runt om den här gången och kan få en fin resa i draget bakom de mer betrodda hästarna. Kan räcka lång med maxklaff och lucka. Även Ulf Ohlsson tillsammans med 5 Vien Ici bör finnas med på ett större system. Är både startsnabb och lättplacerad. Verkar inte bli särskilt hårt betrodd den här gången heller i ett tufft gäng. Kan definitivt överraska! 


Efter framgångarna förra helgen rekommenderar jag att ni är ute i god tid, om ni vill hänga med den här lördagen.

Stort lycka till! 

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Det har varit en sanslös vecka med stolpe ut på V64. Vi har nosat på stora pengar och på torsdagen är det jackpot. Nu spelar vi in stolpe ... Läs travtips

Fredag inleds även denna helgen med Solvalla-besök och V65- och V4:an innehåller tycker jag två starka spikförslag!V65-1 Anders Eriksson har nu fått ... Läs travtips

Vi fortsätter nosa på de stora pengarna, 3 system med sex rätt i lördags på V75 igen, och ny åtta i onsdags. Åttor, sjuor och sexor till höger och ... Läs travtips

V75 besöker åter Åbytravet på lördag och det är hög klass på tävlingarna. Framförallt ser det oerhört öppet ut och sannolikheten ser hög ut för att ... Läs travtips

I lördags var man lite för laddad? Kanske krånglar man till det för mycket för jag hittade ingen spik men många som jag rankade som tvåa och trea. ... Läs travtips