Gratis

GS75 tips

På den här sidan publicerar vi helt gratis Grand Slam 75-tips varje söndag! Förutom andelsspel delar vi även all information om GS75 och vad du bör tänka på när du spelar söndagens bästa spelform på travet.

GS75-snack från redaktionen

Stort grattis till alla fina framgångar, hur känns det att vara spelläggare just nu? - Tack så mycket! Det känns ...

Det är från Solvalla vi följer söndagens GS75-tävlingar - omgången avslutas på bästa sätt! GS75-7 ...

Stort grattis till förstaplatsen i Travstugans V75-tävling, Kim Lagerhem! Hur känns det att vara V75-Champion? ...

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM GS75

Det är många som har tankar och funderingar kring Grand Slam 75. Vi har samlat en del frågor vi tror att många spelare klurar kring gällande GS75 här. Om du har en fråga eller bara undrar något om GS75, tveka inte att kontakta oss så ser vi till att svara på dina frågor så snabbt vi kan.

❓ Vart hittar jag GS75-tips?

Varje söndag publiceras minst ett gratis GS75-tips sidan från någon av våra riktigt vassa tipsters. Har du inte tid att läsa på kan du alltid köpa en andel genom att klicka här.

💻 Hur köper jag en andel på GS75?

Travstugan är en av Sveriges mest framgångsrikaste tillsammanslag hos ATG! Vi på Travstugan har andelsspel i flera olika prisklass och från olika spelexperter. Andelsspelen på GS75 finns genom att klicka här.

📅 Vilken dag i veckan avgörs Grand Slam 75?

GS75 avgörs varje söndag klockan 15.00 när det inte är en extra V75-omgång. Klicka här för att se startlistorna.

🔖 Har Travstugan tips till GS75?

Travstugan har flera tipsters som inför varje söndag publicerar tips till GS75 här på hemsidan! Ni hittar tipsen här eller i några av våra facebookgrupper V75-surr och Travstugans Travgrupp.

💰 Varför heter det GS75?

Grand Slam 75 är det utdelning på fem, sex och sju rätt. Du blir alltså en vinnare om du får fem, sex eller sju rätt. En ensam vinnare är garanterad 15 miljoner kronor och därför kallas spelformen Grand Slam 75.

📜 Hur hittar jag senaste resultaten på GS75?

Vi visar alltid den korrekta GS75-kupongen inklusive utdelningarna i våra tips. Man hittar det även hos atg.se under ''resultatkalendern''.

🧾 Vad innebär rader på Grand Slam 75?

Rader är antal hästar på din kupong. Desto fler rader desto dyrare kupong. Du räknar ut antal rader genom att multiplicera antalet hästar i respektive lopp med varandra. 4 X 8 X 2 X 6 X 4 X 2 X 1 = 3 072 rader. På GS75 kostar en rad 1 krona och kostnaden för 3 072 rader är alltså 3 072 kronor.

🐴 Vad innebär reserver på GS75?

Om en häst du har spelat blir struken – eller diskad i voltstart – får du istället in din första reserv. Blir två hästar du spelat strukna eller diskade får du även in din andra reserv. Du kan själv välja vilka hästar som ska vara reserver – i annat fall bestäms reserver enligt insatsfördelningen vid tiden för inlämning.

Med andra ord väljs reserver efter hur spelarkollektivet valt att fördela sina insatser. Tanken är att det ska öka dina chanser att vinna. Fram till 20 mars 2017 valdes reserver efter turordningen – en ranking som var baserad på startpoängen. Den var baserad på resultaten i hästarnas fem senaste lopp.

Du ser alltid på din spelkupong vilka reserver du tilldelats.

Lär dig allt om GS75

GS75 är förgyller söndagarna för travbitna spelfantaster! På den här undersidan förklarar vi hur vad GS75 är och hur spelformen fungerar, hur man spelar på GS75 och vi delger även alla våra bästa tips för att man ska bli en vinnare på Grand Slam 75 i längden. V

i delar även med oss av de bästa tipsen till varje GS75-omgång, helt gratis. Du kan räkna med att våra Grand Slam 75-Tips finns på hemsidan redan dagen innan omgången avgörs. Varje söndag. Året runt.

Är det något du undrar över? Tveka inte att kontakta oss.

Grand Slam 75 är en produkt från ATG

ATG

Motorn i Svensk hästnäring
 • Bästa spelbolaget för trav
 • Mycket användarvänlig sajt
 • Sportbook med brett utbud
 • Ingen välkomstbonus
 • Inga fasta odds dagligen
Välkomstbonus
Ingen välkomstbonus
Till ATG Ta del av bonus
Hemsida: atg.seGrundat: 1974
Ägare: Svensk Travsport, Svensk GaloppHuvudkontor: Bromma, Sverige
ATG Ipad
ATG Macbook
ATG Iphone

Sammanfattning

Skrivbent: Martin Engström Martin Engström

1974 bildades Aktiebolaget Trav och Galopp (ATG) och har sedan dess varit motorn i svensk hästnäring! ATG har tillhandahållit spel på trav längst och är därmed den absolut största aktören på marknaden. Sedan 2019 hittar man både sport och casinospel hos ATG vilket har lyft nivån ytterligare. ATG anses numera vara Sveriges största spelbolag.

Det här hittar du i ATG:s recension

Läs hela recensionen

Lär dig allt om Grand Slam 75

Grand Slam 75 (GS75) är en relativt ny spelform på travet som lanserades 5 mars 2017. Det är ett större poolspel som distribueras av ATG och avgörs alltid på söndagar.

GS75 har stora likheter med V75 och man måste, liksom på V75 ha fem, sex eller sju rätt för att vinna. Radpriset på Grand Slam 75 är dubbelt så dyrt som V75, vilket medför att svårighetsgraden är betydligt högre. Det medför dock att vinsterna oftare är högre. Vad som är viktigt att tänka på är att många förknippar Grand Slam 75 med en variant på V75 och skriver ofta V75 Grand Slam, vilket är felaktigt. GS75 är en helt egen spelform.

Du kan spela på Grand Slam 75 varje söndag och spelstopp är klockan 15:00. Det enda undantaget är när det är extraomgångar på V75, vilket medför att GS75 får stå i skymundan.

Kuponger till GS75 lämnas in från och med klockan 08.00 onsdag samma vecka. Tid för första start är 15:00 och den sista avdelningen är ofta färdig runt 17.10.

Är du ensam vinnare med sju rätt på Grand Slam 75 är du garanterad 10 miljoner kronor, förutsatt att omgången körs på en Svensk travbana.

Är det en utländsk travbana som arrangerar GS75-omgången är man endast garanterad 5 miljoner kronor. Det gäller även när galopp är inom ramen för GS75. Under 2020 sänkte ATG den maximala utdelningen som tidigare var på 15 miljoner.

Numera kan du som mest vinna 10 miljoner kronor om omgången avgörs i Sverige.

Att radpriset är högre försvårar såklart chansen att vinna riktigt stort för den som spelar med liten plånbok, men faktum är att det har varit flera personer som faktiskt lagt ner sig och vunnit

En av dom som har varit ensam på Grand Slam 75 är säljaren Leif Söderberg, som under hösten 2018 blev ensam vinnare och spelade in 10 miljoner.

Eftersom omgången avgjordes i Tyskland innebar det att Leif fick tio milkoner kronor på sju rätt - istället för dryga tre miljoner som fanns i just den söndags-jackpotten. Hade omgången avgjorts i Sverige hade Leif kammat hem 15 miljoner kronor.

Owlie ensam pa gs75

I Maj 2019 tog en ensam vinnare hem femton miljoner kronor när han gjorde ett system för över 2000 kronor till Årjängs GS75-omgång. Vinnaren, som kommer från Södermanland, ville efter storvinsten vara anonym.

– ''Något större firande var det inte tal om, men en flaska vin hade lagts på kylning av hustrun. Vinnaren är en välkänd – och skicklig – lirare som lever för travet och spel på hästar. Jag hade så sent som förra året nöjet att ringa honom efter en stor vinst på V75'', berättade ATGs vinnarambassadör, Hans G Lindskog i ett pressutskick efter vinsten.

Skarmavbild 2021 11 26 kl 11 22 57

GS75 är en produkt av ATG

GS75 är ett spel från ATG

Motorn i svensk hästnäring

ATG grundandes 1974 och uppdraget var att trygga trav- och galoppsportens ekonomiska framtid. Sedan dess har ATG behållt sin position som Sveriges ledande spelbolag när det kommer till hästar & trav.

ATG ser till att allt överskott går tillbaka till hästsporten. Den mest kända produkten hos ATG är V75 och vi har såklart även V75-tips på våran hemsida.


Spela på GS75 - Vi lär dig

Tillsammans med V86 är GS75 ett av de svårare spelformerna hos ATG. Eftersom att radpriset är en halv krona högre än på V75 får man således med mindre hästar på kupongen, även om man spelar för samma summa. Här ska vi lära dig vad som är viktigt på GS75 rent speltekniskt, men även ge dig lite tips & tricks för att bli en bättre travspelare.

Fördelning av GS75 potten

 • 40 % går till sexorna
 • 20 % till femmorna
 • 40 % till fyrorna (resterande)

Som vanligt går pengarna till en jackpott om omgången skulle vara så pass svår att ingen har sju rätt. Skulle det vara så att det är för många som sätter sex och fem rätt går pengarna vidare till nästa GS75-omgång. För att det ska bli jackpot måste utdelningen bli lägre än 15 kronor.

GS75 radpris

Radpriset på Grand Slam 75 är en krona! För att räkna ut radpriset manuellt multiplicerar du hästarna du har valt i varje avdelning med varandra. Avsluta genom att mutliplicera med radpriset, som är en krona.

Det kan vara bra att veta om man spelar i butiken. Spelar du din GS75-rad på datorn eller telefonen räknas radpriset ut automatiskt.

Owlie radpris gs75

Spela för att endast vinna på sju rätt

Precis som på V64 och V65 kan man spela för att endast vinna ur den högsta potten. På V64 och V65 är det sex rätt men eftersom det är sju avdelningar på GS75 så spelar man bara för att vinna i sjurätts-potten.

När man spelar för att endast vinna på sju rätt får man 2,5 gånger insatsen om systemet skulle få alla rätt. Vilket kan vara riktigt bra om man tror att omgången ska ge lite mindre.

Skulle du bli ensam på GS75 kan omfattas inte du har 2,5 gånger-utbetalningen, eftersom ATG garanterar tio miljoner

Ofta kan det vara svårt att hitta den lilla knappen där man klickar i om man vill spela för att vinna på sju rätt, för

Skarmavbild 2021 11 26 kl 13 22 05

Spela reducerat på GS75

Precis som på alla andra spelformer hos ATG kan du spela reducerat på Grand Slam 75. Genom att spela reducerat bantar du ner ditt system, men det medför också att du måste hålla dig inom vissa ramar. Du sätter nämligen olika kriterier som måste sitta för att ditt system ska gå in. Fördelen är att du kan betala mer för de hästarna du tror har en större chans att vinna och mindre för de som du inte tror lika mycket på. Givetvis kan man även reducera på GS75 och det finns en hel del sajter där du kan reducera din kupong. Enklast är dock att reducera på ATGs egen hemsida.

På dessa hemsidor kan du reducera ditt GS75-system:

  Spela matematiskt på Grand Slam 75

  Att spela en ’’vanlig’’ kupong på GS75 kallas även för att spela ’’matematiskt’. Det är det vanligaste och enklaste sättet att spela på GS75. När du gör ett matematisk system fyller du bara i kupongen som man enkelt hittar på atg.se under fliken GS75 eller fysiskt i en spelbutik. Genom att spela matematiskt på GS75 betalar, du till skillnad från, reducerade system lika mycket för varje häst du streckar på din kupong. Alla våra andelsspel i Travstugan är baserade på matematiska system.

  Jackpot på Grand Slam 75

  Jackpot innebär att det finns extrapengar i potten. Om det blir så låg utdelning i en omgång att pengar inte betalas ut på fem, sex eller sju rätt flyttas potten till nästa omgång. Samma princip gäller även om ingen får fem, sex eller sju rätt. Om det inte blir någon utdelning i två av vinstpoolerna på V75 flyttas pengarna vidare till en dubbel-jackpot som körs söndagen efter.

  Jackpot gs75

  Spela Grand Slam 75 med Harry Boy

  Om du har liten eller ingen kunskap om trav i allmänhet och Grand Slam 75 i synnerhet är ett alternativ att spela Grand Slam 75 med Harry Boy. Fördelen är att du inte behöver välja hästar utan att Harry Boy gör det åt dig. Genom åren har Harry Boy levererat många miljonvinster och kommer göra det även på Grand Slam 75. Harry Boy passar såväl nybörjare som erfarna spelare.

  Harry Boy favorit eller chans

  Nu kan du dessutom välja olika typer av Harry Boy-system. Är du en spelare som är ute efter den riktigt stora vinsten erbjuder ATG en Harry Boy-variant på GS75 som kallas ''chans''. Harry Boy-chans viktar kupongen mot lite större vinster. Där kan man räkna med att man har mer skrällar och färre favoriter med på kupongen.

  Det finns också en variant som är mer skrällbetonade. Där man kan spela för att vinna oftare dvs. får man med fler favoriter och färre skrällar på kupongen.

  Desa tre typer av Harry Boy-system kan du köpa till Grand Slam 75

  • Harry Boy original - En blandning mellan skrällar och favoriter
  • Harry Boy favorit - Fler favoriter, lägre utdelning
  • Harry Boy chans - Fler skrällar, högre utdelning
  H Arry Boy Gs75 dooder

  GS75 tips

  Grand Slam 75 är en relativt ny spelform som växer väldigt snabbt. Varje vecka finns det ett flertal analyser och spelförslag på travstugans hemsida. Vi har som mål att publicera våra GS75 tips senast lördag kväll så att du i lugn och ro kan läsa på till söndagens GS75-omgång.

  I våra GS75-tips hittar du alltid en analys för varje avdelning och ett systemförslag. Systemförslaget är en sorts indikation hur den tipstern kommer att spela sina tillsammans-andelar. Ibland tillkommer det dock strykningar och andra faktorer kan påverka systemets uppbyggnad samma dag.

  Ett urval av Travstugans tipsexperter på Grand Slam 75

  Externa GS75-tips

  För att underlätta för dig har Travstugan.se samlat externa tips för Grand Slam 75 på en och samma sida. Dessa har vi valt att samla i Travstugans facebook-grupp "Travsurr - travstugans travgrupp" Varför vi länkar till andra tips är endast för att underlätta för dig och andra besökare.

  Du kan även hitta Grand Slam 75-tips på atg.se. Där publiceras speltips, krönikor och nyheter inför varje GS75-omgång.

  I facktidningar som Travronden och ViTippa hittar du fler analyser och Grand Slam 75-tips. Tidningarna finns oftast att köpa i de flesta spelbutiker. Till varje omgång presenterar experterna i ATG-live GS75-tips och värmningsanalyser.

  Vill du också skriva Grand Slam 75-tips för travstugan?

  Hör av dig till oss via vårt kontaktformulär som du hittar i menyraden. Kravet för att bli en av oss är ett brinnande intresse för travsporten och spelet. Målsättningen är hela tiden att bli fler.

  Andelsspel med Grand Slam 75

  Vi är ett starkt gäng av tipsters och spelläggare som har andelar i alla möjliga olika former och priser till GS75-tillsammans. Travstugan tycker att den här satsningen är mycket spännande och förutsättningarna ser intressanta ut, då Grand Slam 75 (förkortning GS75) ofta bjuder på öppna lopp och därmed bra utdelningar i och med att svårighetsgraden är högre. Framförallt lockar spelbolaget ATG med 10 miljoner kronor till en ensam vinnare vid omgångar som avgörs på en svensk travbana. Något som skapar stort spelvärde för oss som jagar vinster i den högre klassen.

  Just nu har vi över femton spelläggare i vårt tillsammanslag och alla spelar till GS75.

  Gs75 tillsammans mockuo

  I mars 2020 släpptes butiksandelar för GS75 vilket gjorde det möjligt att liksom på V75 & V86 rygga dina favorittipsters system. Skillnaden mellan butiksandelar och ATG tillsammans är att du numera inte behöver logga in på ATG tillsammans-sidan för att köpa din andel. Numera hittar du butiksandelarna smidigt i vänstermenyn på på ATGs hemsida.

  Martin Engström

  Martin Engström

  Tipster GS75

  Martin Engström har länge arbetat för Travstugan och är en tipster med hög klass!

  GS75 är Engströms specialité och flera vinster har spelats in här. Arbetet inför omgången börjar redan på fredagarna. Vanligtvis hittar du Martins analyser redan då.

  Klicka här för att spela med Martin på söndagarna.

  Andreas Stenberg

  Andreas Stenberg

  Tipster GS75

  Andreas Stenberg är en av Sveriges absolut bästa spelare hos ATG tillsammans. Andreas har vid ett flertal tillfällen vunnit miljonvinster på travet och är rätt känd i dessa kretsar.

  Varje söndag kan du räkna med att Andreas Stenberg har ett flertal andelar öppna till den aktuella omgången till Grand Slam 75.

  Klicka här för att spela med Andreas.

  Kim Lagerhem

  Kim Lagerhem

  Tipster GS75

  Kim är en riktigt travintresserad tjej som tillvardags arbetar hos Stall Untersteiner. Det gör att hon har fått en fin uppfattning om hur hästarna ska se ut och hur dom ska uppträda.

  Klicka här för att spela med Kim Lagerhem.

  SPELA GS75 i mobilen

  Under våren 2019 lanserade ATG sin nya app där man enkelt kan spela på GS75. Du laddar ner den på App Store om du använder Iphone och om du använder Android laddar du ner den i Google Play. I appen kan du spela, läsa startlistor, läsa GS75-resultat och se Grand Slam 75-loppen live.

  När du laddat ner applikationen loggar du in med ditt BankID. Är du inte medlem hos ATG kan du enkelt bli det genom att klicka på ''Öppna Konto''.

  Man kan även använda telefonens webbläsare för att spela på GS75. Gå bara in på atg.se och logga sedan in. Här är spelutbudet lite större då man även kan se ATGs fasta odds på travet som finns under menyn ''Sport''.

  Vill du spela Grand Slam 75 via din surfplatta är det enklast att använda sig av enhetens webbläsare då ATG endast släppt sin app för mobiltelefoner hitintills. Spela Grand Slam 75 på din surfplatta genom att genom att klicka här.

  Iphone x mockup GS75

  Spela på GS75 - Vi lär dig

  Grand Slam 75 är en spelform hos ATG och fungerar ungefär som exempelvis V75 och V86. Här går vi igenom hur du spelar på GS75 genom mobilen.

  1

  Ladda ner ATGs app

  Ladad ner ATGs app i App Store. Använder du Android laddar du ner appen i Google Play.

  2

  Välj GS75 i kalendern

  När du har loggat in på ditt spelkonto klickar du på menyn och väljer ''spela''. Är du inne på en söndag hittar du GS75-omgången längst upp i menyn. Klicka på den gröna loggan för att spela till omgången.

  3

  Fyll i din spelkupong

  Här fyller du i dina streck på din spelkupong. ATG räknar själv ut radpriset som du kan följa längst upp på sidan. När du känner dig nöjd med kupongen klickar du ''spela'' och får därmed upp en översikt av kupongen. Här kan du även välja om du vill spela för att endast vinna på sju rätt. Bocka i markeringen om du vill det, när det är grönt innebär du att du endast spelar i sjurättspoolen.

  4

  Hitta din spelkupong

  När spelet är inlämnat hittar du din Grand Slam 75-kupong under mina spel. För att rätta kupongen klickar du precis ovanför kupongen och får därmed fram vilka som har vunnit och hur mycket du har vunnit. Det här gäller även om du har spelat andelsspel. Det här är enklaste sättet att hitta resultatet på GS75.

  Följ Travstugan på Youtube