Grand Slam 75

Gratis GS75-tips varje söndag

Vi har Sveriges bästa GS75-tips

På den här sidan fokuserat vi på att leverera de bästa tipsen till GS75. Helt gratis. Varje lördag publicerar våra tipsters sina analyser inför söndagens GS75-omgång. Vi har även all information om GS75 och vad du bör tänka på när du spelar på söndagens bästa spelform.

Vill du spela tillsammans med oss här på Travstugan? Gör oss till din favoritbutik hos ATG genom att klicka här. Vi strävar efter att bli det bästa och mest vinstrikaste andelslaget hos ATG, men vi är inget utan er våra kära följare här på sajten.

GS75-snack från redaktionen

Stort grattis till alla fina framgångar, hur känns det att vara spelläggare just nu? - Tack så mycket! Det känns ...

Det är från Solvalla vi följer söndagens GS75-tävlingar - omgången avslutas på bästa sätt! GS75-7 ...

Stort grattis till förstaplatsen i Travstugans V75-tävling, Kim Lagerhem! Hur känns det att vara V75-Champion? ...

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM GS75

Det är många som har tankar och funderingar kring Grand Slam 75. Vi har samlat en del frågor vi tror att många spelare klurar kring gällande GS75 här. Om du har en fråga eller bara undrar något om GS75, tveka inte att kontakta oss så ser vi till att svara på dina frågor så snabbt vi kan.

❓ Vart hittar jag GS75-tips?

Varje söndag publiceras minst ett gratis GS75-tips sidan från någon av våra riktigt vassa tipsters. Har du inte tid att läsa på kan du alltid köpa en andel genom att klicka här.

💻 Hur köper jag andelar på Gs75?

Travstugan är en av Sveriges mest framgångsrikaste tillsammanslag! Vi har GS75-andelar i alla möjliga prisklasser och från olika tipsters. Du hittar Grand Slam 75-andelar genom att klicka här.

📅 Vilken dag går Grand Slam 75?

GS75 avgörs varje söndag klockan 15.00 när det inte är en extra V75-omgång. Klicka här för att se startlistorna.

🔖 Har Travstugan tips till GS75?

Travstugan har flera tipsters som inför varje söndag publicerar tips till Gs75. Ni hittar tipsen här eller i några av våra facebookgrupper V75-surr och Travstugans Travgrupp.

💰 Varför heter det GS75?

Grand Slam 75 är det utdelning på fem, sex och sju rätt. Du blir alltså en vinnare om du får fem, sex eller sju rätt. En ensam vinnare är garanterad 15 miljoner kronor och därför kallas spelformen Grand Slam 75.

📜 Hur hittar jag senaste resultaten på GS75?

Vi visar alltid den korrekta GS75-kupongen inklusive utdelningarna i våra tips. Man hittar det även hos atg.se under ''resultatkalendern''.

🧾 Vad innebär rader på Grand Slam 75?

Rader är antal hästar på din kupong. Desto fler rader desto dyrare kupong. Du räknar ut antal rader genom att multiplicera antalet hästar i respektive lopp med varandra. 4 X 8 X 2 X 6 X 4 X 2 X 1 = 3 072 rader. På GS75 kostar en rad 1 krona och kostnaden för 3 072 rader är alltså 3 072 kronor.

🐴 Vad innebär reserver på GS75?

Om en häst du har spelat blir struken – eller diskad i voltstart – får du istället in din första reserv. Blir två hästar du spelat strukna eller diskade får du även in din andra reserv. Du kan själv välja vilka hästar som ska vara reserver – i annat fall bestäms reserver enligt insatsfördelningen vid tiden för inlämning.

Med andra ord väljs reserver efter hur spelarkollektivet valt att fördela sina insatser. Tanken är att det ska öka dina chanser att vinna. Fram till 20 mars 2017 valdes reserver efter turordningen – en ranking som var baserad på startpoängen. Den var baserad på resultaten i hästarnas fem senaste lopp.

Du ser alltid på din spelkupong vilka reserver du tilldelats.

Lär dig allt om Grand Slam 75

Grand Slam 75 (även kallat GS75) är ett poolspel som tillhör spelbolaget ATG. GS75 är en rätt ny spelform som lanserades 5 mars 2017. GS75 har stora likheter med V75 och man måste, liksom på V75 ha fem, sex eller sju rätt för att vinna. Radpriset på Grand Slam 75 är dubbelt så dyrt som V75, vilket medför att svårighetsgraden är betydligt högre. Det medför dock att vinsterna oftare är högre. Vad som är viktigt att tänka på är att många förknippar Grand Slam 75 med en variant på V75 och skriver ofta V75 Grand Slam, vilket är felaktigt. Det GS75 är en helt egen spelform.

Du kan spela på Grand Slam 75 varje söndag och spelstopp är klockan 15:50. Det enda undantaget är när det är extra V75-omgångar.

Kuponger till GS75 lämnas in från och med klockan 08.00 onsdag samma vecka. Tid för första start är 15:00 och den sista avdelningen är färdig 17:08.

Är du ensam vinnare med sju rätt på Grand Slam 75 är du garanterad 10 miljoner kronor, förutsatt att omgången körs på en Svensk travbana. Är det en utländsk travbana som arrangerar GS75-omgången är man endast garanterad 5 miljoner kronor. Det gäller även när galopp är inom ramen för GS75. Under 2020 sänkte ATG den maximala utdelningen som tidigare var på 15 miljoner. Numera kan du som mest vinna 10 miljoner kronor om omgången avgörs i Sverige.

Flera system har varit ensamma och därmed tagit hem storkovan.

En av dom som har varit ensam på Grand Slam 75 är säljaren Leif Söderberg, som under hösten 2018 blev ensam vinnare på GS75.

Eftersom omgången avgjordes i Tyskland innebar det att Leif fick tio milkoner kronor på sju rätt - istället för dryga tre miljoner som fanns i just den söndags-jackpotten. Hade omgången avgjorts i Sverige hade Leif kammat hem 15 miljoner kronor.

Ensam pa Gs75 tio miljoner

I Maj 2019 tog en ensam vinnare hem femton miljoner kronor när han gjorde ett system för över 2000 kronor till Årjängs GS75-omgång. Vinnaren, som kommer från Södermanland, ville efter storvinsten vara anonym.

– Något större firande var det inte tal om, men en flaska vin hade lagts på kylning av hustrun. Vinnaren är en välkänd – och skicklig – lirare som lever för travet och spel på hästar. Jag hade så sent som förra året nöjet att ringa honom efter en stor vinst på V75, berättade ATGs vinnarambassadör, Hans G Lindskog i ett pressutskick efter vinsten.

GS75 är en produkt av ATG

GS75 är ett spel från ATG

Motorn i svensk hästnäring

ATG grundandes 1974 och uppdraget var att trygga trav- och galoppsportens ekonomiska framtid. Sedan dess har ATG behållt sin position som Sveriges ledande spelbolag när det kommer till hästar & trav. ATG ser till att allt överskott går tillbaka till hästsporten. Den mest kända produkten hos ATG är V75 och vi har såklart även V75-tips på våran hemsida.


GS75 tips

Grand Slam 75 är en relativt ny spelform som växer väldigt snabbt. Varje vecka finns det ett flertal analyser och spelförslag på travstugans hemsida. Vi har som mål att publicera våra GS75 tips senast lördag kväll så att du i lugn och ro kan läsa på till söndagens GS75-omgång.

I våra GS75-tips hittar du alltid en analys för varje avdelning och ett systemförslag. Systemförslaget är en sorts indikation hur den tipstern kommer att spela sina tillsammans-andelar. Ibland tillkommer det dock strykningar och andra faktorer kan påverka systemets uppbyggnad samma dag.

Externa GS75-tips

För att underlätta för dig har Travstugan.se samlat externa tips för Grand Slam 75 på en och samma sida. Dessa har vi valt att samla i Travstugans facebook-grupp "Travsurr - travstugans travgrupp" Varför vi länkar till andra tips är endast för att underlätta för dig och andra besökare.

Du kan även hitta Grand Slam 75-tips på atg.se. Där publiceras speltips, krönikor och nyheter inför varje GS75-omgång.

I facktidningar som Travronden och ViTippa hittar du fler analyser och Grand Slam 75-tips. Tidningarna finns oftast att köpa i de flesta spelbutiker. Till varje omgång presenterar experterna i ATG-live GS75-tips och värmningsanalyser.

Vill du också skriva Grand Slam 75-tips för travstugan?

Hör av dig till oss via vårt kontaktformulär som du hittar i menyraden. Kravet för att bli en av oss är ett brinnande intresse för travsporten och spelet. Målsättningen är hela tiden att bli fler.

Andelsspel med Grand Slam 75

Vi är ett starkt gäng av tipsters och spelläggare som har andelar i alla möjliga olika former och priser till GS75-tillsammans. Travstugan tycker att den här satsningen är mycket spännande och förutsättningarna ser intressanta ut, då Grand Slam 75 (förkortning GS75) ofta bjuder på öppna lopp och därmed bra utdelningar i och med att svårighetsgraden är högre. Framförallt lockar spelbolaget ATG med 10 miljoner kronor till en ensam vinnare vid omgångar som avgörs på en svensk travbana. Något som skapar stort spelvärde för oss som jagar vinster i den högre klassen.

Just nu har vi över

Gs75 tillsammans mockuo

I mars 2020 släpptes butiksandelar för GS75 vilket gjorde det möjligt att liksom på V75 & V86 rygga dina favorittipsters system. Skillnaden mellan butiksandelar och ATG tillsammans är att du numera inte behöver logga in på ATG tillsammans-sidan för att köpa din andel. Numera hittar du butiksandelarna smidigt i vänstermenyn på på ATGs hemsida.

Martin Engström

Martin Engström

Tipster GS75

Martin Engström har länge arbetat för Travstugan och är en tipster med hög klass. GS75 är Engströms specialité och flera vinster har spelats in här. Arbetet inför omgången börjar redan på fredagarna. Vanligtvis hittar du Martins analyser redan då.

Andreas Stenberg

Andreas Stenberg

Tipster GS75

Andreas Stenberg är en av Sveriges absolut bästa spelare hos ATG tillsammans. Andreas har vid ett flertal tillfällen vunnit miljonvinster på travet och är rätt känd i dessa kretsar. Till GS75 spelar Andreas sin klassiska andel ''Stenbergs Fräckis''.

Kim Lagerhem

Kim Lagerhem

Tipster GS75

Kim är en riktigt travintresserad tjej som tillvardags arbetar i stallet. Det gör att hon har fått en fin uppfattning om hur hästarna ska se ut och hur dom ska uppträda. Kim spelar varje söndag sitt exklusiva andelsspel ''Kims GS75''.

Spela Grand Slam 75

Hur potten fördelas

På Grand Slam 75 vinner du på sju, sex och fem rätt. Precis som på V75 går 40 % av potten till sjuorna, 20 % till sexorna och 40 % till femmorna. Vid händelsen att ingen får alla rätt eller att utdelningen blir lägre än 15 kronor flyttas potten till kommande Grand Slam 75-omgång. Hur stor utdelningen blir beror således på hur många spelare som får sju, sex och fem rätt.

Jackpot på Grand Slam 75

Jackpot innebär att det finns extrapengar i potten. Om det blir så låg utdelning i en omgång att pengar inte betalas ut på fem, sex eller sju rätt flyttas potten till nästa omgång. Samma princip gäller även om ingen får fem, sex eller sju rätt. Om det inte blir någon utdelning i två av vinstpoolerna på V75 flyttas pengarna vidare till en dubbel-jackpot som körs söndagen efter.

Spela Grand Slam 75 med Harry Boy

Om du har liten eller ingen kunskap om trav i allmänhet och Grand Slam 75 i synnerhet är ett alternativ att spela Grand Slam 75 med Harry Boy. Fördelen är att du inte behöver välja hästar utan att Harry Boy gör det åt dig. Genom åren har Harry Boy levererat många miljonvinster och kommer göra det även på Grand Slam 75. Harry Boy passar såväl nybörjare som erfarna spelare.

Harry Boy favorit eller chans

Nu kan du dessutom välja olika typer av Harry Boy-system. Är du en spelare som är ute efter den riktigt stora vinsten erbjuder ATG en Harry Boy-variant på GS75 som kallas ''chans''. Harry Boy-chans viktar kupongen mot lite större vinster. Där kan man räkna med att man har mer skrällar och färre favoriter med på kupongen.

Det finns också en variant som är mer skrällbetonade. Där man kan spela för att vinna oftare dvs. får man med fler favoriter och färre skrällar på kupongen.

Desa tre typer av Harry Boy-system kan du köpa till Grand Slam 75

 • Harry Boy original - En blandning mellan skrällar och favoriter
 • Harry Boy favorit - Fler favoriter, lägre utdelning
 • Harry Boy chans - Fler skrällar, högre utdelning
H Arry Boy Gs75 dooder

Spela matematiskt på Grand Slam 75

Att spela en ’’vanlig’’ kupong på GS75 kallas även för att spela ’’matematiskt’. Det är det vanligaste och enklaste sättet att spela på GS75. När du gör ett matematisk system fyller du bara i kupongen som man enkelt hittar på atg.se under fliken GS75 eller fysiskt i en spelbutik. Genom att spela matematiskt på GS75 betalar, du till skillnad från, reducerade system lika mycket för varje häst du streckar på din kupong. Alla våra andelsspel i Travstugan är baserade på matematiska system.

Spela reducerat på Grand Slam 75

Genom att spela reducerat på GS75 ökar du chanserna att få med den där extra hästen på kupongen som du kanske inte hade råd med annars. Reduceringsverktygen har bidragit till att många har blivit miljonärer genom att spela på GS75.

Spela du reducerat på GS75 betalar du mer för dom raderna du tror är mer spelvärda.Du kan välja att antingen ranka hästarna genom förutbestämda kriterier, eller genom att ställa villkor på systemet så kan du väljer bort kombinationer som du tror kommer ge låg utdelning (många favoriter), eller kombinationer som du anser inte har någon chans (många skrällar).

   Simon förklarar ett exempel på reducerat spel

   Simon Hagen

   Jag tror på tre favoriter men känner att det kanske är lite väl riskabelt att spika alla och det blir för dyrt att gardera sig mot alla tre. Jag sätter då ett villkor att minst en av dom favoriterna måste vinna för att mitt system ska gå in. För att chansen att en av dom tre favoriterna ska vinna är ju rätt stor.

   Dom flesta proffsen spelar reducerat och det kan i början se avancerat ut. Det finns heller inget som är rätt eller fel men tipset är att inte reducera ditt system för hårt i början. När du reducerar krävs det att du har en tydlig idé och är påläst i varje lopp för att det ska vara lönsamt.

   Dom här sidorna erbjuder reduceringsverktyg för V86. Dom har även guider så man enkelt ska lära sig grunderna i just deras reduceringsverktyg.

   På dessa hemsidor kan du spela reducera på V75

    SPELA GS75 i mobilen

    Under våren 2019 lanserade ATG sin nya app där man enkelt kan spela på GS75. Du laddar ner den på App Store om du använder Iphone och om du använder Android laddar du ner den i Google Play. I appen kan du spela, läsa startlistor, läsa GS75-resultat och se Grand Slam 75-loppen live.

    När du laddat ner applikationen loggar du in med ditt BankID. Är du inte medlem hos ATG kan du enkelt bli det genom att klicka på ''Öppna Konto''.

    Man kan även använda telefonens webbläsare för att spela på GS75. Gå bara in på atg.se och logga sedan in. Här är spelutbudet lite större då man även kan se ATGs fasta odds på travet som finns under menyn ''Sport''.

    Vill du spela Grand Slam 75 via din surfplatta är det enklast att använda sig av enhetens webbläsare då ATG endast släppt sin app för mobiltelefoner hitintills. Spela Grand Slam 75 på din surfplatta genom att genom att klicka här.

    Iphone x mockup GS75