V75 tips » Gratis V75 travtips varje omgång » Travstugan.se

V75 tips

Gratis V75 travtips från våra experter och travstugans community

V75-snack från redaktionen

Draget i laget

Draget i laget lördag

lördag 7 september 2019

Dagens största höjdpunkt är givetvis Silverörnen, där fransosen Dreammoko - som numera finns i träning hos Björn Goop, ...

Fredagskrönikan

Tidsgränsbekymret

fredag 6 september 2019

För er som har bättre minne än jag minns möjligen att jag redan varit inne och tafsat på ämnet tidigare. Det här med ...

Eftersnacket

Kulltoppen tog revansch

söndag 1 september 2019

Återigen för Svante Båth trä på den gula kavajen. Återigen får Erik Adielsson på sin gamla hemmabana stå och njuta av ...

Om V75

V75 introducerades 1993 och är AB Trav och Galopps heliga ko. Varje lördag lämnar traventusiaster in hundratusentals – ibland över miljonen – travsystem och alla bär drömmen om att bli travmiljonär. För många har V75 blivit en livsstil där vardagen inrutas utifrån travsändningarna på fyrans kanaler.

Hur V75 Potten Fördelas

Potten fördelas enligt följande – 40 % går till spelare med sju rätt, 20 % till spelare med sex rätt och resterande 40 % till spelare med fem rätt. Om ingen får sju, sex eller fem rätt flyttas potten till kommande omgång – samma gäller om värdet för sju, sex eller fem rätt understiger 15 kronor.

Största vinsterna på V75

I februari 2010 vann en spelare 67 312 633 på Axevalla. Det är den största vinsten någonsin på V75. Spelaren – som är anonym – spikade elvaoddsaren Zerba G. och blev ordentligt belönad. Det blev även Tony Wallin som körde elvaoddsaren – som tack för sin styrning fick han två veckors solsemester.

Hästar som vann på V75 på Axevalla den 27 februari var Midsummer King – Ekets Patrik – Bobtail – Zerba G. – Seagardens Lady – Celebrity Photo – Aliens Kiss. Hur spelaren lyckades hitta alla sju vinnare förtäljer inte historien och det lär sannolikt dröja innan rekordet på 67 312 633 kronor på V75 slås.

I januari 2012 vann ”Chrille” Eriksson 56 347 408 kronor på V75 på Åby. Inför V75-7 återstod endast 15 kuponger – men efter V75-7 stod ”Chrille” ensam kvar. Hästar som vann på Åby var Echauffour – Global Manhattan – Kite Face – Fighter Gull – Nestor Gel – Cayenne Käbb och Admiral Sea.

Andra stora vinster på V75 har kommit i Halmstad den 7 juli 2007 (47 360 999 kronor), i Kalmar den 24 juni 2007 (45 285 093 kronor) och på Bergsåker den 23 december 2011 (34 591 437 kronor). Liknande vinster är drömmen för alla som spelar på trav – men tyvärr är det få förunnat att vinna tiotals miljoner.

Spela på V75 - Travstugan lär dig

Priset för att spela på V75 beror på hur många hästar du streckar i respektive avdelning. En häst innebär en rad – priset per rad är 50 öre. Det totala priset får du fram genom att multiplicera antalet hästar med varandra i samtliga avdelningar och sedan multiplicera med 0,5.

V75 tips

V75 Kupong

Spelstopp för V75

Du kan spela på V75 fram till första start. Förut var tid för första start 14.30 – men sedan den 15 augusti 2015 är tid för första start 16.20. V75 körs i regel på lördagar, men undantag förekommer. Under 2017 kördes 77 V75 omgångar - från 7 januari till 31 december - fördelat på 23 av landets 33 travbanor.

Eftersom året bara har 52 veckor och det ska köras 77 omgångar måste V75 köras även andra dagar än lördagar. Extraomgångar – det vill säga omgångar som inte körs på lördagar – körs ibland på fredagar eller söndagar och ibland på andra veckodagar. Vid extraomgångar varierar tid för första start.

Harry Boy

Harry Boy är en rolig och spännande spelform för såväl nybörjare som proffs. Fördelen med Harry Boy är att Harry Boy tippar åt dig. Det enda du behöver göra är att bestämma summan du vill spela för. På ATG.se finns möjlighet att prenumerera på Harry Boy. Spelen skickas antingen per e-post eller via sms.

V75_boost

V75 Boost

För att spela V75 Boost bockar du i ”Boost” nederst på din spelkupong. När kupongen är inlämnad får du ett slumpmässigt tresiffrigt nummer som ger dig möjlighet att vinna upp till 100 gånger vinsten. V75 Boost är ett tilläggsspel som kostar 30 kr för system upp till 300 kr, annars 10 % av systemkostnaden.

Efter varje V75-omgång dras boostnumret i direktsändning. Du vinner om du har 5, 6 eller 7 rätt och korrekt boostnummer. Vid 5 och 6 rätt får du 100 X vinsten samt 10 x vinsten vid 7 rätt. Har du fyra rätt och rätt boostnummer vinner du 500 kronor. Du får 150/50 kr om du har en eller två siffror rätt.

V75 Resultat Och Utdelning

Letar du resultat och utdelning för V75? På Travstugan.se presenterar vi alltid detta i samband med våra V75-tips som finns på sajten. Andra alternativ är ATG.se vilket du kan läsa mer om här nedan.

Resultat Och Utdelning På ATG.se

För att hitta resultat och utdelning på ATG.se klickar du på ”Rätta” och väljer ”Resultatkalender”. Nästa steg är att välja tävlingsdag i "rullgardinen" och i tur och ordning spel och bana nedan. Då får du fram både startlista, resultat och utdelning för 7, 6 och 5 rätt. Här hittar du även korrekt boostnummer.

I resultatkalendern hittar du all information du behöver. Du kan till exempel se vilken häst som vann respektive avdelning, men även övriga placeringar. Här finns även information om strukna hästar. På ATG.se finns all information du behöver.

SVT Text-TV 571

Sedan årsskiftet 2019 är travsidorna borttagna från SVT text-tv. " – Vårt beslut är en logisk följd av omregleringen av den svenska spelmarknaden", säger Jan Helin som är program-direktör på SVT på deras hemsida, där man i fortsättningen hänvisar till Svenska Spels och ATG:s respektive hemsidor för resultatrapportering – eller TV4. På TV4:as text-tv går det nämligen fortfarande att hitta spelresultat från både Svenska Spel och ATG om man vill fortsätta läsa resultaten via tv:n.

V75 Tips på Travstugan.se

Travstugans V75-tips

Travstugan har en stark redaktion med experter. Du hittar minst ett V75-tips per omgång men oftast fler. Våra experter har lång erfarenhet av svensk travsport - en del arbetar inom sporten och andra är väldigt aktiva som entusiaster – och följer sporten slaviskt.

För att leverera tips av hög kvalitet har våra experter tillgång till användbara verktyg, framför vilka de spenderar många timmar varje vecka. Vinster kommer inte av sig själva. Priset på kupongförslagen som publiceras inför varje omgång varierar mellan 100 och 1 500 kr. Ibland något mer, ibland något mindre.

Travstugan Community Tippar V75

Förutom experter har Travstugan även en community – en gemenskap – som hela tiden expanderar. Medlemmar i Travstugan community är engagerade och delar vid tillfälle glatt med sig av V75-tips. Vem eller vilka i Travstugan community som tippar V75 varierar från omgång till omgång. Håll utkik!

Vill du också bli en del av Travstugan community? Klicka på ”Ansök här” på startsidan. Kravet för att bli medlem är ett brinnande intresse för travsporten. Målsättningen är hela tiden att bli fler. Alla har något att bidra med – oavsett om det handlar om drag och spikar eller funderingar och åsikter.

Externa tips för V75

På Travstugan.se hittar du inte bara tips från våra experter och medlemmar utan även länkar till externa tips för V75. Tre exempel är Björnkollen, Fem Tippar och Vass Eller Kass. Du hittar länkar till Björnkollen, Fem Tippar och Vass Eller Kass under ”Externa Tips För V75” överst i menyraden.

I Björnkollen delar Björn Goop med sig av sina spikförslag och tankar inför varje V75-omgång. Eftersom han tillhör landets bästa kuskar och tränare är många spelare angelägna om att höra vad han har att säga. Goop kör nästan 2 000 travlopp per år och har därför bättre koll än majoriteten experter.

I Fem Tippar – som Kanal 75 ansvarar över – tippar fem experter varje V75-omgång på 240 rader enligt modellen 1x1x2x2x3x4x5. Vilka som tippar i Fem Tippar varierar, men till vanligheten hör att det är fyra experter och en gästtippare. Systemförslagen kostar endast 120 kronor att lämna in.

I Vass Eller Kass – som sänds på TV4 - turas experter om att hylla eller såga favoriten i respektive avdelning. Det är ett populärt inslag som många spelare lutar sina tips mot. Om du missar sändningen på TV4 går det bra att kolla programmet på ATG Play. Programmet publiceras en timme efter sändning.

Frågor Och Svar Om V75

Många vänder sig till oss med frågor om V75. Tanken är att uppdatera sidan med återkommande frågor och svaren på dessa för att underlätta för er. Med visionen att V75 är för alla är det prioriterat att hjälpa besökare och följare att spela V75 på bästa sätt. Vi svarar därför på dina frågor så snabbt vi bara kan.

Var hittar jag speltips till V75?

Travstugans speltips till V75 hittar du här.

Var kan jag köpa andelar till V75?

Travstugan har ett eget andelslag som heter "Direkten Ryd" och andelar till V75 kan du köpa här.

Hur mycket kan man vinna på V75?

Det går inte att säga exakt eftersom det beror på hur många som spelar och hur insatserna ser ut. För att ge exempel är den största vinsten på V75 som hittills utbetalats hela 67 miljoner kr. Det var en jackpotförstärkt V75-omgång och med rätt förutsättningar finns möjlighet till ännu högre vinster än så.

Varför heter det V75?

På V75 är det utdelning på fem, sex och sju rätt. Du blir sålunda en vinnare om du får fem, sex eller sju rätt – därav namnet V75 som är en förkortning.

När lanserades V75?

V75 lanserades 1993 och ersatte V65 som lördagens höjdpunkt. Första V75-loppet kördes 30 oktober och premiärvinnare blev Copiad och Erik Berglöf.

Hur spelar man V75?

Utmaningen i V75 är att hitta vinnaren i sju lopp. I varje lopp startar upp till 15 hästar. Du fyller i en kupong med hästar du tror har vinstchans och lämnar in din kupong på atg.se eller hos närmaste ATG-ombud. Om du vill spela V75 men inte har koll kan du köpa en Harry Boy. Läs mer i vår guide om V75.

Var kan jag spela V75?

Spelformen V75 tillhör ATG och kan därför endast spelas på atg.se eller hos närmaste ATG-ombud. Du hittar ATG-ombud över hela Sverige.

Vad innebär rader på V75?

Rader är antal hästar på din kupong. Desto fler rader desto dyrare kupong. Du räknar ut antal rader genom att multiplicera antalet hästar i respektive lopp med varandra. 4 X 8 X 2 X 6 X 4 X 2 X 1 = 3 072 rader. På V75 kostar en rad 0,50 kronor och kostnaden för 3 072 rader är sålunda 1 536 kronor.

Vad innebär V75 procent?

Procenten visar på hur stor andel kuponger en häst är streckad. En häst som är spelad till 70 % är alltså streckad på 70 % av alla inlämnade kuponger. Desto högre procent desto fler är det som tror på hästen. Din utmaning är att hitta vinnare med låg procent eftersom dessa ger bättre utdelning.

Vilka dagar går V75?

Ordinarie dag för V75 är lördag. Under 2017 kördes totalt 77 V75-omgångar – varav åtta utanför Sverige – och så kallade extraomgångar körs därför andra dagar än lördagar. Extraomgångar körs främst på söndagar. Elitloppshelgen är ett exempel där V75 arrangeras lördag och söndag samma helg.

Vilken tid börjar V75?

Första start på V75 går 16.20. Tid för första start vid extraomgångar brukar dock vara 14.30 som V75 startade förut. Men kan också vara senare på kvällen vissa omgångar.

När är spelstopp på V75?

Du kan spela på V75 fram till första start, vanligtvis lördag klockan 16.20.

Vilka kanaler sänder V75?

V75 Direkt sänds i TV12 mellan 16.00 och 18.00 och i TV4 mellan 18.00 och 19.00. TV12 visar V75-1-V75-5 i direktsändning och TV4 visar därefter repris på loppen som visades i TV12 för att sedan visa V75-6 och V75-7 live. Andra kanaler och tider kan gälla vid diverse extraomgångar under året.

Kan jag se V75 på nätet?

Absolut. Du kan följa V75 live i ATG Live. Med ATG Live Premium (99 kr/mån) får du tillgång till HD-kvalitet på samtliga videos – bland annat lopparkivet.

Vilka hästar startar på V75?

Bästa alternativet om du vill se vilka hästar som startar på V75 är att besöka atg.se. Där klickar du på Spela > V75 > Spela Nu. Hästar som startar på V75 har anmälts av sina respektive tränare. V75 räknas som svensk travsports elitserie och hästar som startar på V75 tillhör därför landets bästa travhästar.

På vilka banor körs V75?

Under 2017 kördes V75 på 23 av landets 33 travbanor. Landets största banor – i tur och ordning Solvalla, Åby och Bergsåker – tilldelas fler V75-omgångar än andra banor. Under 2017 kördes 16 V75-omgångar på Solvalla medan till exempel Skellefteå och Solänget endast fick en V75-omgång vardera.

Var hittar jag V75 resultat?

Besök atg.se och klicka sedan på Rätta > Resultatkalender > Välj dag > Välj spelform. Då får du automatiskt upp V75 resultat för den specifika omgången. Du hittar även V75 resultat på travstugan.se. Du får fram resultatet genom att klicka på ett av alla V75-tips för den specifika omgången du letar resultat för – då får du fram vinnaren i varje lopp samt utdelning för sju, sex och fem rätt.

Vad kostar det att spela på V75?

Det beror på hur många rader du lämnar in. Varje rad kostar 0,50 kr och streckar du bara en häst i varje lopp blir priset bara en krona. En rad är alltså en häst. För att räkna ut vad kupongen kostar att lämna in multiplicerar du antal hästar du streckat i respektive lopp och delar med två. Se exempel:

  • 4 X 8 X 2 X 6 X 4 X 2 X 1 = 3 072 rader
  • Priset per rad är 0,50 kr
  • 3 072 / 2 = 1 536

Kupongen kostar 1 536 kr att lämna in.

Vad innebär reserver på V75?

Om en häst du har spelat blir struken får du istället in din första reserv. Blir två hästar du spelat strukna får du även in din andra reserv. Du kan själv välja vilka hästar som ska vara reserver – i annat fall bestäms reserver enligt insatsfördelningen vid tiden för inlämning.

Med andra ord väljs reserver efter hur spelarkollektivet valt att fördela sina insatser. Tanken är att det ska öka dina chanser att vinna. Fram till 20 mars 2017 valdes reserver efter turordningen – en ranking som var baserad på startpoängen. Den var baserad på resultaten i hästarnas fem senaste lopp.

Du ser alltid på din spelkupong vilka reserver du tilldelats.

Vad är jackpot på V75?

Jackpot innebär att det finns extrapengar i potten. Om det blir så låg utdelning i en omgång att pengar inte betalas ut på fem, sex eller sju rätt flyttas potten till nästa omgång. Samma princip gäller även om ingen får fem, sex eller sju rätt. Ibland händer det att det finns upp till 60 miljoner kr att spela om på V75.

Vad är V75 boost?

V75 boost är en relativt ny spelform som introducerades i februari 2017. Det är ett tilläggsspel som ger dig möjlighet att vinna upp till 100 gånger vinsten. Om du väljer att spela V75 boost får du ett tresiffrigt nummer på ditt spelkvitto och efter V75-7 avslöjar man rätt boost-nummer i travsändningen i TV4.

För att spela V75 boost kryssar du i Boost-rutan efter att du har klickat på ”Lägg Spel”. Priset för boost är 30 kr för system upp till 300 kr. För dyrare system är priset 10 % av systemkostnaden. V75 boost slår in om du har fem, sex eller sju rätt på ditt V75-system. Se exempel nedan:

  • 10x vinsten på 7 rätt
  • 100x vinsten på 6 rätt
  • 100x vinsten på 5 rätt

Om du inte har fem, sex eller sju rätt men rätt boost-nummer vinner du 500 kr.

Vad är V75 Tillsammans?

V75 Tillsammans är en plattform där du kan spela tillsammans med nära och kära eller främlingar som delar ditt största intresse. V75 Tillsammans gör det enkelt att spela V75 tillsammans eftersom betalningar och vinstutbetalningar hanteras per automatik via nätet. Skapa ett eget lag eller gå med i andras. Här hittar du Travstugans andelslag på ATG Tillsammans.

Hur många rätt behövs för att vinna på V75?

På V75 är det utdelning på fem, sex och sju rätt. Om utdelningen blir för låg – det vill säga under 15 kr – kommer utdelning tyvärr att utebli.

Är vinster på V75 skattefria?

Ja. Skatten är redan dragen.