V75 tips

Gratis V75 travtips från våra experter och travstugans community

Aktuella travtips V75

Då jag kommer vara på plats i Göteborg för att följa travet och ska bli väldigt spännande att se Olympiatravet på plats med. Förra året var vi ett par ... Läs travtips

Det är V75 på Åby. Jag spikar 3 Wild Honey i Lovely Godivas Minne och 6 Nuncio i Olympiatravet. Det är två stora – men befogade – favoriter som normal ... Läs travtips

Förra veckan hade jag inte med Pokemon Ås och därför fick man inte vara med och dela på de större pengarna. Det är alltid surt att missa på en häst ma ... Läs travtips

Blogginlägg relaterade till V75

Olympiatravet 2017

Karls Travblogg måndag 24 april 2017

Startspåren till Olympiatravet 2017 är lottade och vinstlotten drog Nuncio (6). Han var tvåa bakom Kadett C.D. senast och missade sålunda direktplatsen till finalen 29 april men Jon Walter Pedersen ...

Läs blogginlägg

Fem tippar V75 Umåker 22 april 2017

Karls Travblogg fredag 21 april 2017

Höjdpunkten på Umåker blir Guldbjörken, deltävling 4 till Olympiatravet. Och alla tror att det blir Propulsion som vinner. I skrivande stund är han spelad till 75 %, men så var han också fyra i Prix ...

Läs blogginlägg

Fem tippar V75 Romme 16 april 2017

Karls Travblogg torsdag 13 april 2017

Kul V75-omgång på Romme och jag har sammanställt tips från fem experter och tidningar – även om det bara är fyra av dessa som har publicerat sina tips för tillfället. Jag kompletterar med övriga två ...

Läs blogginlägg

Om V75

V75 introducerades 1993 och är AB Trav och Galopps heliga ko. Varje lördag lämnar traventusiaster in hundratusentals – ibland över miljonen – travsystem och alla bär drömmen om att bli travmiljonär. För många har V75 blivit en livsstil där vardagen inrutas utifrån travsändningarna på fyrans kanaler. 

Hur V75 Potten Fördelas

Potten fördelas enligt följande – 40 % går till spelare med sju rätt, 20 % till spelare med sex rätt och resterande 40 % till spelare med fem rätt. Om ingen får sju, sex eller fem rätt flyttas potten till kommande omgång – samma gäller om värdet för sju, sex eller fem rätt understiger 15 kronor. 

Största vinsterna på V75

I februari 2010 vann en spelare 67 312 633 på Axevalla. Det är den största vinsten någonsin på V75. Spelaren – som är anonym – spikade elvaoddsaren Zerba G. och blev ordentligt belönad. Det blev även Tony Wallin som körde elvaoddsaren – som tack för sin styrning fick han två veckors solsemester. 

Hästar som vann på V75 på Axevalla den 27 februari var Midsummer King – Ekets Patrik – Bobtail – Zerba G. – Seagardens Lady – Celebrity Photo – Aliens Kiss. Hur spelaren lyckades hitta alla sju vinnare förtäljer inte historien och det lär sannolikt dröja innan rekordet på 67 312 633 kronor på V75 slås.

I januari 2012 vann ”Chrille” Eriksson 56 347 408 kronor på V75 på Åby. Inför V75-7 återstod endast 15 kuponger – men efter V75-7 stod ”Chrille” ensam kvar. Hästar som vann på Åby var Echauffour – Global Manhattan – Kite Face – Fighter Gull – Nestor Gel – Cayenne Käbb och Admiral Sea.

Andra stora vinster på V75 har kommit i Halmstad den 7 juli 2007 (47 360 999 kronor), i Kalmar den 24 juni 2007 (45 285 093 kronor) och på Bergsåker den 23 december 2011 (34 591 437 kronor). Liknande vinster är drömmen för alla som spelar på trav – men tyvärr är det få förunnat att vinna tiotals miljoner. 

Spela på V75 - Travstugan lär dig

Priset för att spela på V75 beror på hur många hästar du streckar i respektive avdelning. En häst innebär en rad – priset per rad är 50 öre. Det totala priset får du fram genom att multiplicera antalet hästar med varandra i samtliga avdelningar och sedan multiplicera med 0,5. 

V75Kupong 2

V75 Kupong

Spelstopp för V75

Du kan spela på V75 fram till första start. Förut var tid för första start 14.30 – men sedan den 15 augusti 2015 är tid för första start 16.20. V75 körs i regel på lördagar, men undantag förekommer. Under 2017 körs 77 V75 omgångar - från 7 januari till 31 december - fördelat på 23 av landets 33 travbanor. 

Eftersom året bara har 52 veckor och det ska köras 77 omgångar måste V75 köras även andra dagar än lördagar. Extraomgångar – det vill säga omgångar som inte körs på lördagar – körs ibland på fredagar eller söndagar och ibland på andra veckodagar. Vid extraomgångar varierar tid för första start.

Harry Boy

Harry Boy är en rolig och spännande spelform för såväl nybörjare som proffs. Fördelen med Harry Boy är att Harry Boy tippar åt dig. Det enda du behöver göra är att bestämma summan du vill spela för. På ATG.se finns möjlighet att prenumerera på Harry Boy. Spelen skickas antingen per e-post eller via sms. 

V75 Boost Atgse Produktsida Topbild 753

V75 Boost

För att spela V75 Boost bockar du i ”Boost” nederst på din spelkupong. När kupongen är inlämnad får du ett slumpmässigt tresiffrigt nummer som ger dig möjlighet att vinna upp till 100 gånger vinsten. V75 Boost är ett tilläggsspel som kostar 30 kr för system upp till 300 kr, annars 10 % av systemkostnaden.

Efter varje V75-omgång dras boostnumret i direktsändning. Du vinner om du har 5, 6 eller 7 rätt och korrekt boostnummer. Vid 5 och 6 rätt får du 100 X vinsten samt 10 x vinsten vid 7 rätt. Har du fyra rätt och rätt boostnummer vinner du 500 kronor. Du får 150/50 kr om du har en eller två siffror rätt. 

V75 Resultat Och Utdelning

Letar du resultat och utdelning för V75? På Travstugan.se hittar du resultat och utdelning för alla V75-omgångar, oavsett om de körts i Sverige eller utomlands. Andra alternativ är ATG.se och SVT Text-TV 571, om vilka du kan läsa om i texten som följer. Läs mer om V75 resultat och utdelning nedan. 

Resultat Och Utdelning På ATG.se

För att hitta resultat och utdelning på ATG.se klickar du på ”Rätta” och väljer ”Resultatkalender”. Nästa steg är att välja tävlingsdag i rullgardinen och i tur och ordning spel och bana nedan. Då får du fram både startlista, resultat och utdelning för 7, 6 och 5 rätt. Här hittar du även korrekt boostnummer.

I resultatkalendern hittar du all information du behöver. Du kan till exempel se vilken häst som vann respektive avdelning, men även övriga placeringar. Här finns även information om strukna hästar samt vilken turordning som gäller om man inte har valt reserver. På ATG.se finns all information du behöver. 

SVT Text-TV 571

Enklare information hittar du på SVT Text-TV 571. Här får du svaret på vilken häst som vann respektive avdelning, vinnaroddset och spelprocenten. Du får även information om värdet efter varje avdelning samt värdet för 7, 6 och 5 rätt. På SVT Text-TV 571 ser du även strukna hästar och rätt boostnummer. Klicka här för att komma till SVT Text-tv 571

Svt Texttv 571

Trav på SVT Text-TV 571

V75 Tips på Travstugan.se

Travstugans V75-tips

Travstugan har en stark redaktion om fem experter. Två experter – Karl och Martin – tippar V75 varje helg. Karl och Martin har lång erfarenhet av svensk travsport – inte som aktiva men som entusiaster. Båda följer sporten slaviskt och delar gärna med sig av sin kunskap och V75-tips på Travstugan.

För att leverera tips av hög kvalitet har båda tillgång till användbara verktyg, framför vilka Karl och Martin spenderar många timmar varje vecka. Vinster kommer inte av sig själva. Priset på kupongförslagen som publiceras inför varje omgång varierar mellan 100 och 1 500 kr. Ibland mer, ibland mindre.

Travstugan Community Tippar V75

Förutom experter har Travstugan även en community – en gemenskap – som hela tiden expanderar. Medlemmar i Travstugan community är engagerade och delar vid tillfälle glatt med sig av V75-tips. Vem eller vilka i Travstugan community som tippar V75 varierar från omgång till omgång. Håll utkik!

Vill du också bli en del av Travstugan community? Klicka på ”Ansök här” på startsidan. Kravet för att bli medlem är ett brinnande intresse för travsporten. Målsättningen är hela tiden att bli fler. Alla har något att bidra med – oavsett om det handlar om drag och spikar eller funderingar och åsikter. 

Externa tips för V75

På Travstugan.se hittar du inte bara tips från våra experter och medlemmar utan även länkar till externa tips för V75. Tre exempel är Björnkollen, Fem Tippar och Vass Eller Kass. Du hittar länkar till Björnkollen, Fem Tippar och Vass Eller Kass under ”Externa Tips För V75” överst i menyraden.

I Björnkollen delar Björn Goop med sig av sina spikförslag och tankar inför varje V75-omgång. Eftersom han tillhör landets bästa kuskar och tränare är många spelare angelägna om att höra vad han har att säga. Goop kör nästan 2 000 travlopp per år och har därför bättre koll än majoriteten experter.

I Fem Tippar – som Kanal 75 ansvarar över – tippar fem experter varje V75-omgång på 240 rader enligt modellen 1x1x2x2x3x4x5. Vilka som tippar i Fem Tippar varierar, men till vanligheten hör att det är fyra experter och en gästtippare. Systemförslagen kostar endast 120 kronor att lämna in.

I Vass Eller Kass – som sänds på TV4 - turas experter om att hylla eller såga favoriten i respektive avdelning. Det är ett populärt inslag som många spelare lutar sina tips mot. Om du missar sändningen på TV4 går det bra att kolla programmet på ATG Play. Programmet publiceras en timme efter sändning. 

Vanliga Frågor Och Svar Om V75

Många vänder sig till oss med frågor om V75. Tanken är att uppdatera sidan med återkommande frågor och svaren på dessa för att underlätta för er. Med visionen att V75 är för alla är det prioriterat att hjälpa besökare och följare att spela V75 på bästa sätt. Vi svarar därför på dina frågor så snabbt vi bara kan. 

Jag har inte valt reserver för V75. Vilka reserver tilldelas jag?

Om du inte valt reserver tilldelas du reserver enligt turordningen. Du hittar den under spelkupongen på ATG.se. Om du har streckat hästen som är först i turordningen blir reserven istället nästa häst i turordningen och så vidare. Allt detta sköts per automatik om och när du inte väljer reserver själv.

Hur bestäms turordningen? 

Jo, turordningen baseras på hästarnas startpoäng. Och startpoängen baseras i sin tur på senaste fem starterna. Eftersom turordningen inte tar hänsyn till aktuell form eller spår är förslaget att välja reserver själv, särskilt om du lämnar in kupongen tidigt i veckan.