• Hem
  • Andreas Stenberg

Intervju med Andreas Stenberg

Vem är Andreas Stenberg?

En kille i sina bästa år som är positiv till livet. Älskar att ha flera bollar i luften och dom som känner mig vet vad jag menar! Jag har ett brinnande intresse för trav och har haft det väldigt länge. Det tar mycket tid eftersom jag till vardags arbetar som manager sin Food And Beverage i Norrköping och även är fotbollstränare. Har en underbar sambo och två fina kids! Fotboll och trav är som sagt mina stora passioner, men får jag välja är det nog travet som drar längsta strået.

Du är ju känd för vassa spikar på dina andelssystem! Hur väljer du ut dessa?

Väljer dom som känns spelvärda. Utgår alltid ifrån 1 spik och försöker bygga systemet kring den. I det läget så tittar jag ingenting på procenten utan kan vara allt ifrån en häst jag jagat ett bra tag, en häst i kanonform eller en startsnabb häst från ett perfekt utgångsläge. Kan man hitta någon med alla dessa faktorer så är det bara att ta fram storsläggan och banka in ekipaget.

Vad är din starkaste egenskap som spelare?

Att jag tror på mina egna idéer och står fast vid dom. Att bygga en egen rank är viktigt tycker jag. Jag låter mig väldigt sällan påverkas av andra. Många gånger har man fått upphöjda ögonbryn ifrån vännerna när man spikar en enligt strecken totalt chanslös, men känslan när den levererar är fantastisk!

VIlken är din favorithäst genom tiderna?

Sebastian K säger jag då om jag måste välja en häst. Det var precis i den ''eran'' jag började bli riktigt intresserad av trav. Det var en oerhört fin häst som verkligen viste vart mållinjen var.

Vilka är dina tre bästa tips för att bli en bättre travspelare?

Ödmjukheten är viktig, är man ödmjuk får man mycket gratis och kan ta till sig all information. Det gäller även att värdera informationen och det är kanske den andra regeln. Känslan är viktig där. Annars brukar jag säga - se travlopp. Desto fler travlopp man ser desto bättre blir jag på att bedöma hästarna. Travspel är ett maraton, och den som är mest intresserad och verkligen ger sig in i uppgiften har stora fördelar.

Vart hittar man dina andelar?

Som alltid på vår andelssida Travstugan/Direkten Ryd på ATG!

Gamla travtips av Andreas Stenberg

Travtips
Följ Travstugan på Youtube