V86 Tips

Gratis V86 travtips från våra experter och travstugans community

V86-snack från redaktionen

Fem tippar

Fem Tippar V86 Solvalla/Jägersro 18 oktober 2017

tisdag 17 oktober 2017

Det är två tunga favoriter som går ut på V86 ikväll – Officer C.D. i V86-1 och Kash Brodda i V86-5. Båda startar på Jägersro och båda är spelade till över 70 %. På V86 ...

Fem tippar

Fem Tippar V86 Solvalla/Bergsåker 11 oktober 2017

onsdag 11 oktober 2017

Så här långt är det bara Expressen och Travronden som publicerat sina V86-tips. Värt att tänka på är att det inkommit avgörande strykningar. Expressen spikar både 6 It's ...

Fredagskrönikan

Fredagskrönikan: Sönderharvade hjulspår

fredag 6 oktober 2017

Ännu en storloppshelg var efter söndagen förbi när Kriteriehelgen tog slut. Och ännu en gång visade det sig att gamla hjulspår ibland måste ändras. Det går inte att harva ...

Om V86

V86 lanserades den 30 november 2011. Tanken från början var att V86 skulle ersätta V64 under en provperiod om tio veckor – men succén lät inte vänta på sig och ATG beslutade därför snabbt att V86 skulle bli en permanent spelform. Idag är V86 den största spelformen ATG har att erbjuda efter V75.  

Du kan spela på V86 varje onsdag. Omsättningen per omgång brukar vara 20 miljoner kronor. Spelformen är inte annorlunda mot V75 förutom att det är åtta istället för sju lopp och att loppen är fördelade på två banor vintertid. Om du vet hur V75 spelas har du kunskapen som behövs för att spela på V86. 

V86 Xpress

Under högsäsong körs V86 endast på Solvalla. Tid för första start är 19.20. Spelformen byter namn till V86 Xpress under lågsäsong och fördelar loppen på två banor – varav en alltid är Solvalla – med första start 20.30. Banor som turas om att anordna V86 Xpress är Bergsåker, Jägersro och Åby. 

V86 Express

V86 Xpress

Hur V86-potten fördelas 

Den totala V86-potten fördelas enligt följande – 40 % går åttorna, 20 % till sjuorna och 40 % till sexorna. Om ingen lyckas hitta åttan – eller sjuan och sexan, för den delen - flyttas potten till kommande omgång. Samma princip gäller om värdet för åtta, sju respektive sex rätt understiger 15 kronor. 

Spela på V86

Om du vill spela på V86 kan du välja mellan att spela på ATG i dator, mobil eller surfplatta. Du kan också välja att lämna in kupongen hos närmaste ATG-ombud. Har du liten eller ingen kunskap om både hästar och spelformen V86 är förslaget att låta Harry Boy välja vilka hästar du ska strecka på kupongen. 

V86Kupong3

V86 kupong

För att vinna på V86 måste du hitta vinnaren i åtta, sju eller sex avdelningar. Hur stor vinsten blir beror inte bara på hur många rätt du får utan även på hur många andra spelare som får åtta, sju respektive sex rätt. Blir du ensam om åtta rätt i omgången vinner du i såna fall hela potten i åttarätts-poolen. 

Kostnad V86

Priset för att spela på V86 beror på hur många hästar du streckar i respektive avdelning. En häst innebär en rad och priset per rad på är 0,25 kronor. För att ta reda på totalpriset multiplicerar du antalet hästar i samtliga avdelningar med varandra och sedan med priset per rad i kronor, alltså 0,25.

För att hålla priset nere är rekommendationen att spika – det vill säga att strecka endast en häst – i åtminstone två avdelningar. Om du streckar två hästar istället för att spika dubbleras kostnaden. Utmaningen som spelare är att hitta spännande drag och säkra spikar till en rimlig kostnad. 

Startlista för V86

Det bästa och enklaste sättet att ta reda på startlistan för V86 är att besöka atg.se. På hemsidan klickar du på ”Spela” i menyraden och väljer V86 för att hitta startlistan. Den publiceras så snart loppen är fyllda och startspåren är lottade. Förutom aktuella startlistor för V86 hittar du även gamla startlistor.

Resultat och utdelning på V86

På Travstugan.se hittar du information om resultat och utdelning för alla V86-omgångar. Andra alternativ är atg.se och SVT Text-TV 573. Den information som används på Travstugan.se hämtas alltid manuellt från atg.se. Nedan kan du läsa mer om resultat och utdelning på atg.se och SVT Text-TV 573. 

Resultat och utdelning på atg.se

Du hittar resultat och utdelning på atg.se genom att klicka på ”Rätta” och sedan på ”Resultatkalender”. Under ”Välj dag” klickar du på den tävlingsdag du önskar information om resultat och utdelning för. Atg.se har tillgång till all information du behöver när det kommer till resultat och utdelning på V86. 

SVT Text-TV 573

På SVT Text-TV 573 hittar du aktuell information om vinnare på V86. Du får bland annat reda på odds och spelprocent samt värdet efter respektive avdelning. Här finns även information om utdelningen för åtta, sju och sex rätt, hur många kuponger som lyckades och den totala omsättningen. 

Svt Texttv 573

Trav på SVT Text-TV 573

V86-tips

Du hittar V86-tips på Travstugan.se varje vecka. Tipsen publiceras senast onsdag förmiddag – men målsättningen är att publicera tipsen åtminstone kvällen innan, det vill säga på tisdag kväll. För att nå framgång tar experter på Travstugan.se alltid hjälp av användbara verktyg som lopparkivet. 

Experter på Travstugan.se är självständiga och låter sig inte påverkas av varandra. Ta dig därför tid att läsa genom samtliga tips för att skapa dig en egen uppfattning – bäst av allt är om experter på Travstugan.se är rörande överens om intressanta drag och säkra spikar. Då är det bara att spika!   

Travstugan Community tippar V86

Inte bara experter tippar på Travstugan.se utan även medlemmar. Du hittar alltid deras tips i community-sektionen. Vem eller vilka som tippar V86 kan variera från omgång till omgång och är inget vi kan styra över. Medlemmar bestämmer själva när och om de vill publicera V86-tips på Travstugan.se. 

Externa tips för V86

För att underlätta för dig har Travstugan.se samlat externa tips för V86 på en och samma sida. Två exempel är tips för V86 på Aftonbladet och Expressen. Du behöver bara klicka på respektive länk för att komma till tipsen. Varför vi länkar till andra tips är endast för att underlätta för dig och andra besökare. 

Frågor och svar om V86

Sedan Travstugan.se lanserades har många kommit till oss med frågor om V86. För att underlätta för dig hittar du återkommande frågor och svar på hemsidan. Sektionen uppdateras löpande allt eftersom fler frågor trillar in. Tveka inte att höra av dig till oss om och när du har frågor om V86. 

Jag har inte valt reserver för V86. Vilka reserver tilldelas jag? 

Om du inte valt reserver tilldelas du reserver enligt turordningen. Du hittar den under spelkupongen på ATG.se. Om du har streckat hästen som är först i turordningen blir reserven istället nästa häst i turordningen och så vidare. Allt detta sköts per automatik om och när du inte väljer reserver själv.

Hur bestäms turordningen?

Jo, turordningen baseras på hästarnas startpoäng. Och startpoängen baseras i sin tur på senaste fem starterna. Eftersom turordningen inte tar hänsyn till aktuell form eller spår är förslaget att välja reserver själv, särskilt om du lämnar in kupongen tidigt i veckan.