V86 tips » Gratis V86 travtips varje omgång » Travstugan.se

V86 Tips

Gratis V86 travtips från våra experter och travstugans community

V86-snack från redaktionen

Någon påstår även att det har blivit svårare att lyckas med bedriften att bli ensam med sju eller åtta rätt.  ...

Nyhet

Vinnarintervju med V86-miljonären

fredag 12 juli 2019

Ett stort grattis till ännu en stor framgång Johan!  "Tack för de enorma gratulationerna. Allt känns helt galet ...

Just den gången spelade Johan in ca 2,3 miljoner kronor till ett stort gäng glada andelsköpare, som var och en hade ...

Om V86

V86 lanserades den 30 november 2011. Tanken från början var att V86 skulle ersätta V64 under en provperiod om tio veckor – men succén lät inte vänta på sig och ATG beslutade därför snabbt att V86 skulle bli en permanent spelform. Idag är V86 den största spelformen ATG har att erbjuda efter V75.

Du kan spela på V86 varje onsdag. Omsättningen per omgång brukar vara över 20 miljoner kronor och en bra bit högre än så när det vankas jackpot. Spelformen är inte annorlunda mot V75 förutom att det är åtta istället för sju lopp och att loppen är fördelade på två banor vintertid. Om du vet hur V75 spelas har du kunskapen som behövs för att spela på V86. Fördelaktigt här är att radpriset enbart är 0,25 kronor istället för 0,50 kronor som det är på V75.

V86 Xpress

Under högsäsong körs V86 endast på Solvalla. Tid för första start är 19.20. Spelformen byter namn till V86 Xpress under lågsäsong och fördelar loppen på två banor – varav en alltid är Solvalla – med första start 20.30. Banor som turas om att anordna V86 Xpress är Bergsåker, Jägersro och Åby.

V86-express

V86 Xpress

Hur V86-potten fördelas

Den totala V86-potten fördelas enligt följande – 40 % går åttorna, 20 % till sjuorna och 40 % till sexorna. Om ingen lyckas hitta åttan – eller sjuan och sexan, för den delen - flyttas potten till kommande omgång. Samma princip gäller om värdet för åtta, sju respektive sex rätt understiger 15 kronor.

Spela på V86

Om du vill spela på V86 kan du välja mellan att spela på ATG i dator, mobil eller surfplatta. Du kan också välja att lämna in kupongen hos närmaste ATG-ombud. Har du liten eller ingen kunskap om både hästar och spelformen V86 är förslaget att låta Harry Boy välja vilka hästar du ska strecka på kupongen.

V86 Tips

V86 kupong

För att vinna på V86 måste du hitta vinnaren i åtta, sju eller sex avdelningar. Hur stor vinsten blir beror inte bara på hur många rätt du får utan även på hur många andra spelare som får åtta, sju respektive sex rätt. Blir du ensam om åtta rätt i omgången vinner du i såna fall hela potten i åttarätts-poolen.

Kostnad V86

Priset för att spela på V86 beror på hur många hästar du streckar i respektive avdelning. En häst innebär en rad och priset per rad på är 0,25 kronor. För att ta reda på totalpriset multiplicerar du antalet hästar i samtliga avdelningar med varandra och sedan med priset per rad i kronor, alltså 0,25.

För att hålla priset nere är rekommendationen att spika – det vill säga att strecka endast en häst – i åtminstone två avdelningar. Om du streckar två hästar istället för att spika dubbleras kostnaden. Utmaningen som spelare är att hitta spännande drag och säkra spikar till en rimlig kostnad.

Startlista för V86

Det bästa och enklaste sättet att ta reda på startlistan för V86 är att besöka atg.se. På hemsidan klickar du på ”Spela” i menyraden och väljer V86 för att hitta startlistan. Den publiceras så snart loppen är fyllda och startspåren är lottade. Förutom aktuella startlistor för V86 hittar du även gamla startlistor.

Resultat och utdelning på V86

På Travstugan.se hittar du information om resultat och utdelning för alla V86-omgångar. Andra alternativ är atg.se. Den information som används på Travstugan.se hämtas alltid manuellt från atg.se Nedan kan du läsa mer om resultat och utdelning.

Resultat och utdelning på atg.se

Du hittar resultat och utdelning på atg.se genom att klicka på ”Rätta” och sedan på ”Resultatkalender”. Under ”Välj dag” klickar du på den tävlingsdag du önskar information om resultat och utdelning för. Atg.se har tillgång till all information du behöver när det kommer till resultat och utdelning på V86.

SVT Text-TV 573

Sedan årsskiftet 2019 är travsidorna borttagna från SVT text-tv. " – Vårt beslut är en logisk följd av omregleringen av den svenska spelmarknaden", säger Jan Helin som är program-direktör på SVT, där man i fortsättningen hänvisar till Svenska Spels och ATG:s respektive hemsidor för resultatrapportering – eller TV4. På TV4:as text-tv går det nämligen fortfarande att hitta spelresultat från både Svenska Spel och ATG om man vill fortsätta läsa resultaten via tv:n.

V86-tips

Du hittar V86-tips på Travstugan.se varje vecka. Tipsen publiceras senast onsdag förmiddag – men målsättningen är att publicera tipsen åtminstone kvällen innan, det vill säga på tisdag kväll. För att nå framgång tar experter på Travstugan.se alltid hjälp av användbara verktyg som lopparkivet.

Experter på Travstugan.se är självständiga och låter sig inte påverkas av varandra. Ta dig därför tid att läsa genom samtliga tips för att skapa dig en egen uppfattning – bäst av allt är om experter på Travstugan.se är rörande överens om intressanta drag och säkra spikar. Då är det bara att spika!

Travstugan Community tippar V86

Inte bara experter tippar på Travstugan.se utan även medlemmar. Du hittar alltid deras tips i community-sektionen. Vem eller vilka som tippar V86 kan variera från omgång till omgång och är inget vi kan styra över. Medlemmar bestämmer själva när och om de vill publicera V86-tips på Travstugan.se.

Externa tips för V86

För att underlätta för dig har Travstugan.se samlat externa tips för V86 på en och samma sida. Dessa har vi valt att samla i Travstugans facebook-grupp "Travsurr - travstugans travgrupp" Varför vi länkar till andra tips är endast för att underlätta för dig och andra besökare.

Frågor och svar om V86

Sedan Travstugan.se lanserades har många kommit till oss med frågor om V86. För att underlätta för dig hittar du återkommande frågor och svar på hemsidan. Sektionen uppdateras löpande allt eftersom fler frågor trillar in. Tveka inte att höra av dig till oss om och när du har frågor om V86.

Frågor och svar

Var hittar jag speltips till V86?

Travstugans speltips till V86 hittar du här.

Var köper jag andelar till V86?

Travstugan har ett eget andelslag som heter "Direkten Ryd" och säljer andelar här.

Hur mycket kan man vinna på V86?

Det går inte att säga exakt eftersom det beror på hur många som spelar och hur insatserna ser ut. För att ge exempel är den största vinsten på V86 som hittills utbetalats nästan 11 miljoner kr. Potten blir än så länge inte riktigt lika stor som på V75 men det går att vinna stora belopp även på V86 och många miljonvinster delas ut årligen.

Varför heter det V86?

På V86 är det utdelning på sex, sju och åtta rätt. Du blir alltså en vinnare om du får sex, sju eller åtta rätt – därav namnet V86 som är en förkortning.

När lanserades V86?

V86 lanserades 30 november 2011. Den nya spelformen skulle ersätta V64 på onsdagar under tio veckor. Idag är V86 ATG:s näst största spelform.

Hur spelar man V86?

Utmaningen i V86 är att hitta vinnaren i åtta lopp. I varje lopp startar upp till 15 hästar. Du fyller i en kupong med hästar du tror har vinstchans och lämnar in din kupong på atg.se eller hos närmaste ATG-ombud. Om du vill spela V86 men inte är påläst kan du köpa en Harry Boy. Läs mer i vår guide om V86.

Var kan jag spela V86?

Spelformen V86 tillhör ATG och kan därför endast spelas på atg.se eller hos närmaste ATG-ombud. Du hittar ATG-ombud över hela Sverige.

Vad innebär rader på V86?

Rader är antal hästar på din kupong. Desto fler rader desto dyrare kupong. Du räknar ut antal rader genom att multiplicera antalet hästar i respektive lopp med varandra. 6 X 4 X 1 X 8 X 4 X 2 X 1 X 4 = 9 216 rader. På V86 kostar en rad 0,25 kronor och kostnaden för 9 216 rader är alltså 2 304 kronor.

Vad innebär V86 procent?

Procenten visar på hur stor andel kuponger en häst är streckad. En häst som är spelad till 65 % är alltså streckad på 65 % av alla inlämnade kuponger. Desto högre procent desto fler är det som tror på hästen. Din utmaning är att hitta vinnare med låg procent eftersom dessa ger bättre utdelning.

Vilka dagar går V86?

V86 körs varje onsdag om inte extra V75 körs då.

Vilken tid börjar V86?

Första start på V86 går 19.20. Under vinterhalvåret ersätter man V86 med V86 Xpress och då är första start 20.30 istället för 19.20.

Vad är skillnaden mellan V86 och V86 Xpress?

V86 körs på en bana varje onsdag från maj till september. Mellan oktober och april saxas V86 mellan två banor och kallas då för V86 Xpress. Det eftersom två banor innebär att loppen kan köras tätare inpå varandra. Upplägget med V86 Xpress och senare starttid gillas inte av alla – framför allt inte av aktiva.

När är spelstopp på V86?

Du kan spela på V86 fram till första start, det vill säga 19.20. Mellan oktober och april körs V86 Xpress och då är första start och spelstopp 20.30.

Vilken kanal sänder V86?

TV12 sänder V86 Direkt från 20.00 till 22.00.

Kan jag se V86 på nätet?

Absolut. Du kan följa V86 live i ATG Live. Med ATG Live Premium (99 kr/mån) får du tillgång till HD-kvalitet på samtliga videos – bland annat lopparkivet.

På vilka banor körs V86?

Under sommarhalvåret körs V86 på olika banor runt om i landet. På V86 Xpress saxas V86 mellan två banor, varav en alltid är Solvalla. Banor som Solvalla delar Xpress-omgångar med är Bergsåker, Jägersro och Åby. Vilka banor som får arrangera V86 april till september kan variera från år till år.

Var hittar jag V86 resultat?

Besök atg.se och klicka sedan på Rätta > Resultatkalender > Välj dag > Välj spelform. Då får du automatiskt upp V86 resultat för den specifika omgången. Du hittar även V86 resultat på travstugan.se. Du får fram resultatet genom att klicka på ett av alla V86-tips för den specifika omgången du letar resultat för – då får du fram vinnaren i varje lopp samt utdelning för åtta, sju och sex rätt.

Vad kostar det att spela på V86?

Det beror på hur många rader du lämnar in. Varje rad kostar 0,25 kr och streckar du bara en häst i varje lopp blir priset bara en krona. En rad är alltså en häst. För att räkna ut vad kupongen kostar att lämna in multiplicerar du antal hästar du streckat i respektive lopp och delar med fyra. Se exempel:

6 X 4 X 1 X 8 X 4 X 2 X 1 X 4 = 9 216 rader

Priset per rad är 0,25 kr

3 072 / 2 = 2 304 kronor

Vad innebär reserver på V86?

Om en häst du har spelat blir struken får du istället in din första reserv. Blir två hästar du spelat strukna får du även in din andra reserv. Du kan själv välja vilka hästar som ska vara reserver – i annat fall bestäms reserver enligt insatsfördelningen vid tiden för inlämning.

Med andra ord väljs reserver efter hur spelarkollektivet valt att fördela sina insatser. Tanken är att det ska öka dina chanser att vinna. Fram till 20 mars 2017 valdes reserver efter turordningen – en ranking som var baserad på startpoängen. Den var baserad på resultaten i hästarnas fem senaste lopp.

Du ser alltid på din spelkupong vilka reserver du tilldelats.

Vad är jackpot på V86?

Jackpot innebär att det finns extrapengar i potten. Om det blir så låg utdelning i en omgång att pengar inte betalas ut på sex, sju eller åtta rätt flyttas potten till nästa omgång. Samma princip gäller även om ingen får sex, sju eller åtta rätt. Ibland händer det att det finns upp till 40 miljoner kr att spela om på V86.

Kan man spela V86 på ATG Tillsammans?

Absolut. Från början kunde man bara spela V75 på ATG Tillsammans men sedan november 2016 är det även möjligt att spela V86 på ATG Tillsammans.

Hur många rätt behövs för att vinna på V86?

På V86 är det utdelning på sex, sju och åtta rätt. Om utdelningen blir för låg – det vill säga under 15 kr – blir det ingen utdelning och potten flyttas istället till nästa omgång. Det innebär att det blir jackpott i nästa V86-omgång.

Är vinster på V86 skattefria?

Ja. Skatten är redan dragen.