• Hem
  • Christian Sandholm

Intervju med Christian Sandholm

Hur väljer du spikar?

Jag försöker alltid hitta spikar med ett högt spelvärde, dvs att jag bedömer vinstchansen till högre än spelprocenten. Detta innebär att jag sällan har de mest streckade ekipagen som spikar då de tenderar att bli överspelade i min mening. Höga spelvärden hittar man oftast i lopp där strecken är jämnt fördelat mellan ekipagen och andra spelare väljer att måla med den breda penseln.

Vad är din starkaste egenskap som spelare?

Att jag försöker hitta mina egna lösningar utan att lyssna för mycket på experter och andra spelare. Att jag vågar spika där andra målar på, och att jag vågar förlora!

Vilken är din favorit häst genom tiderna?

Får man svara Ecurie D

Vilka är dina tre bästa tips för att bli en bättre travspelare?

  1. Tro på dig själv och dina egna tankar. Att spela som alla andra kommer aldrig göra dig rik i längden.
  2. Plugga i lopparkivet. Att sätta in hästar som aldrig mötts emot varandra kan vara svårt, eller det är svårt! Men att kika igenom senaste tidens lopp i arkivet ger oftast en bra inblick i hur hästen presterar och vilket håll formen pekar åt. Det kan också hjälpa dig hitta skrällar/nästgångare som blivit bortglömda av kollektivet.
  3. Sen det klassiska, spela för pengar du har råd att förlora! Ingen travspelare kommer vinna konstant, formen går upp och ner och svackorna kan bli långvariga. Att spela på trav skall vara kul och mår man dåligt över förlorade pengar är det inte kul! Dessutom vågar man mer som spelare om man har råd att förlora.

Aktuella travtips av Christian Sandholm

Spikarna blev tvåa förra veckan och då vinner man inga miljoner. Det blev det dock inte heller utan en direkt dålig utdelning. Vi tar nya tag denna ... Läs travtips

Gamla travtips av Christian Sandholm

Travtips
Följ Travstugan på Youtube