Dagens Dubbel tips

Dagliga Dagens Dubbel tips från våra experter

Dagens Dubbel

Det första loppet med Dagens Dubbel (även kallat DD) kördes på Solvalla den 30 december 1987. Med åren har Dagens Dubbel blivit den mest spelade spelformen efter V75 och V86. Dagens Dubbel avgörs varje dag och utmaningen är att hitta vinnaren i två lopp i rad, det ger möjligheten att vinna till riktigt höga odds.

Dagens Dubbel-tips

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 23 oktober från Örebro! Här bjuder jag (Andreas Stenberg) på mina tidiga ... Läs travtips

Hej på er!Hösten har verkligen tagit ett stabilt grepp om landet vilket inte minst går att se på liven på ATG.se. Senaste veckan har vi kunnat se ... Läs travtips

Vanliga frågor och svar om Dagens Dubbel

Dagens Dubbel är en av ATGs större spelformer. Det är dock en del som har en del frågor om Dagens Dubbel. För att underlätta för dig hittar du återkommande frågor och svar på hemsidan. Tveka inte att höra av dig till oss om och när du har frågor om Dagens Dubbel.

🏦 Hur mycket kan jag vinna på Dagens Dubbel?

Tre faktorer är avgörande för hur mycket du vinner på Dagens Dubbel - oddset på den vinnande kombinationen, hur många rader du spelat och hur mycket du satsat.

❓ Vad är Dagens Dubbel?

Dagens Dubbel är en rolig spelform där utmaningen är att hitta vinnaren i två utvalda lopp på V64, V75 eller V86. Dagens Dubbel hade premiär på Solvalla 30 december 1987. Idag är Dagens Dubbel ett av de mest populära spelen.

🔎 Är det skillnad mellan Dagens Dubbel och Lunch Dubbel?

Dagens Dubbel och Lunch Dubbel är inprincip samma sak. Skillnaden är att Lunch Dubbeln avgörs runt lunchtid medans Dagens Dubbel ofta avgörs under dom två sista avdelningarna på dom större streckspelen.

⌚ Vilken tid går Dagens Dubbel?

Dagens Dubbel avgörs varje Måndag, tisdag, torsdag och fredag går Dagens Dubbel 20:53. På onsdagar (V86 Xpress) och lördagar gäller 21:40 respektive 18.20.

✅ Hur rättar jag Dagens Dubbel?

Besök atg.se och klicka sedan på Rätta > Resultatkalender > Välj dag > Välj spelform. Då får du automatiskt upp Dagens Dubbel resultat för den specifika omgången. Ibland hittar du även Dagens Dubbel resultat på travstugan.se.

📺 Vart ser jag Dagens Dubbel live?

Du ser numera alla Dagens Dubbel-lopp gratis på ATG Live. Du hittar ATG-live enkelt hos atg.se men det finns numera även i dom flesta tv-utbud.

När Dagens Dubbel går under dom större streckspelen visas loppen i bland annat TV12 och Tv4. Där kan man även ta del av värmningar inför Dagens Dubbel och dessutom får man bra Dagens Dubbel-tips av experterna i TV.

💵 Vad kostar det att spela Dagens Dubbel?

Du väljer insats själv. Minsta insats som accepteras är 5 kr. Hur mycket det kostar att lämna in beror även på hur många hästar du streckar i respektive avdelning. En häst i DD-1 och två hästar i DD-2 är exempelvis tre rader. Om du satsar 20 kr per rad kostar din Dagens Dubbel-kupong 60 kr att lämna in

💰 Vad är den högsta utdelningen på Dagens Dubbel?

Under en kall februaridag på Jägersro 2006 vann Christoffer Eriksson första avdelningen på Dagens Dubbel med hästen Ruwenzori till 53,91 i vinnarodds vilket var sensationellt. I loppet efteråt var det Jörgen Sjunnessons tur att leverera en skräll. Sötestina vann enkelt och hon gav 52,21 gånger. Det ledde till att det abslouta rekordet slogs på Dagens Dubbel och utdelningen landade på 4 687,75 gånger, vilket är rekordet hitintills på Dagens Dubbel.

Mer om Dagens Dubbel

Namnet Dagens Dubbel var det Örebro-profilen Håkan ''Lillis'' Olsson som kom på när han var i USA och fick höra det populära spelet ''Daily Double''. Spelformen Dagens Dubbel kom senare att bli en av de mest populära spelformerna på travet i Sverige.

Dagens Dubbel går kort och gott ut på att hitta vinnare i två lopp i rad. Genom att man mulitplicerar oddsen, blir det således större och man kan därmed ofta vinna mera. Desto mer hästar du har med på din DD-kupong desto dyrare blir det. Dagens Dubbel avgörs varje dag och det är alltid inom ramen på ATG's stora streckspel V75, V86, V64, V65 och GS75.

Travstugan bjuder på gratis DD-tips här från våra experter som besitter hög kunskap och lägger ner enormt med tid för att vinna i lngen. Nedan följer en enkel guide var du bör veta om Dagens Dubbel innan du lägger ditt första spel.

Antal rader

Hur många rader din Dagens Dubbel-kupong är på får du fram genom att multiplicera antal valda hästar i DD-1 med antal valda hästar i DD-2. Väljer du att spela en rak dubbel, vilket innebär att du streckar endast en häst i varje avdelning, är kupongen på en rad. Kostnaden för Dagens Dubbel får du fram genom att multiplicera antalet rader med din insats. Spela för 5 kr eller mer.

Vinna på Dagens Dubbel

Hur stor vinsten blir beror på oddset som den vinnande kombinationen ger samt antal rader och storleken på insatsen. I februari 2006 blev oddset på Dagens Dubbel 4 687,75 efter att två hästar som vann gav 53,91 respektive 52,21. Att det blir såna odds hör till ovanligheterna, men charmen med Dagens Dubbel är möjligheten att vinna stora belopp med små insatser.

Spela Dagens Dubbel

Dagens Dubbel går ut på att du ska hitta två vinnande kombinationer i lopp efter varann, därav namnet dubbel. Du kan själv välja hur många hästar du vill ha med i respektive avdelning, men kontrollera alltid oddsen innan du spelar exempelvis en favoritkombination på Dagens Dubbel. Ibland är det kanske bättre att lägga ett vinnarspel eftersom vinnarspelet ofta kan ge nästan lika lågt odds som ett enskilt vinnarspel på en häst. Hur högt eller lågt oddset blir beror alldeles på hur stor omsättningen är och hur många som har spelat samma kombination. Den minsta insatsen på Dagens Dubbel är fem kronor och du kan egenligen spela hur högt du vill.

Grundtanken med Dagens Dubbel är att du ska ha bra idéer och ta betalt för dem. Ett tips från oss på Travstugan är att hitta en kombination som du tycker är spelvärd och där oddset är för högt i relation till insatsen.

Du kan spela in din Dagens Dubbel-kupong på flera sätt. Det billigaste alternativet är att spela en rak Dagens Dubbel. Då spelar du en rak kombination och det innebär att båda hästarna som du har spelat i respektive avdelning måste vinna för att din Dagens dubbel-kupong ska gå in. Tror du att flera hästar har bra chans i exempelvis den första avdelningen kan du välja dessa och spika i andra avdelningen. Möjligheterna är oändliga.

Du spelar Dagens Dubbel på atg.se eller hos ett ATG-ombud. Har du inte koll på vilka hästar som startar rekommenderar vi att läsa våra tipsers DD-tips som finns tillgänligt dagligen.

Dagens Dubbel Tips

Här följer en bild på en Dagens Dubbel-kupong.

Dagens Dubbel odds

Hur stor vinsten på Dagens Dubbel blir beror på oddset som den vinnande kombinationen ger samt antal rader och storleken på insatsen. I februari 2006 blev oddset på Dagens Dubbel 4 687,75 efter att två hästar som vann gav 53,91 respektive 52,21. Att det blir såna odds hör till ovanligheterna, men charmen med Dagens Dubbel är möjligheten att vinna stora belopp med små insatser.

Oddset på en häst är baserat på omsättningen på den specifika hästen. Om många spelare gått in tungt på en och samma häst blir oddset förstås lågt, och tvärtom utifall hästen är bortglömd. Omsättningen på Dagens Dubbel är rätt hög eftersom det är ett populärt spel, det medför att du ofta kan spela på en häst utan att oddsen sänks särskilt mycket.

 • Oddset på Dagens Dubbel får du fram genom att multiplicera oddset på vinnaren i DD-1 med oddset på vinnaren i DD-2. Desto större skrällar desto högre blir oddset på Dagens Dubbel.

   DD-tips

   Det bästa tipset du kan få är att hitta spelvärda kombinationer. Det är sällan värt att spela favoritkombinationer på Dagens Dubbel. Försök hellre hitta en potentiell skräll och en säker vinnare. Över tid kommer det ge bättre betalt än att sitta och spela favoritkombinationer – det är i alla fall så vi som arbetar på Travstugan brukar resonera när vi spelar på Dagens Dubbel.


   Travstugans experter har levererat fina Dagens Dubbel-tips sedan starten 2015 och hos oss hittar du varje dag dagens dubbel tips signerade våra experter. DD-tipsen är baserade på ett gediget arbete som har skett under veckan. Vi har som mål att presentera våra dd-tips så tidigt som möjligt så du i lugn och ro kan planera ditt spel.

   Hos dessa tipsters hittar du DD-tips
   • Niklas Lindstedt
   • Andreas Stenberg
   • Jimmie Nordberg
   • Martin Engström
   • Simon Hagen
   • Joakim Eriksson
   • Catarina Damström
   • Sandra Loumola
   • Andreas Lundin
   • Christian Sandholm

   Spela Dagens Dubbel idag hos ATG

   Spela Dagens Dubbel hos ATG

   Ingen välkomstbonus

   Hos ATG hittar du Dagens Dubbel varje kväll, eller eftermiddag. Oftast så går Dagens Dubbel inom ramen för V75, V86, V64 eller V65. Vill du spela Dagens Dubbel till lunch finns syskonspelet Lunch Dubbel som går ut på exakt samma sak, fast loppen avgörs runt lunchtid.


   Rätta Dagens Dubbel

   Du rättar din Dagens Dubbel-kupong enklast genom att kolla atg.se efter att det officella reslutatet blivit klart. Har du satt din första vinnare i avdelning ett kan du även gå in på Dagens Dubbel-fliken hos ATG och hitta tabellen. I tabellen hittar du det exakta oddset och du kan därmed räkna ut din potentialla vinst. Du hittar även de mest spelade kombinationerna på Dagens Dubbel-spelet under tabellen.

   Dagens Dubbel Utdelning

   När det kommer till Dagens Dubbel utdelning är det flera faktorer som spelar in. Det viktigaste att veta är förstås oddset på den vinnande kombinationen men också hur mycket du har spelat för och många rader du har spelat. Om du har spelat två rader för totalt 100 kronor betyder det att du har spelat för 50 kr på den vinnande kombinationen. En kupong har som mest en rätt rad.

   Dagens Dubbel V86-express

   När V86-express avgörs varje onsdag så delar banorna på Dagens Dubbel-omgången. Det betyder att ett lopp går på Solvalla och ett annat kanske på Åby eller Bergsåker. Därför är det bra att kolla upp vilken bana som kör just det Dagens Dubbel-loppet du tippar, eftersom förutsättningarna är olika för banorna.

   Levde på att spela Dagens Dubbel

   Dagens Dubbel är en populär spelform bland alla typer av spelare. Många spelare har faktiskt levt på att endast spela på Dagens Dubbel-loppen, en av dom är travtränaren Marcus Lindgren som under fyra år levde som professionell travspelare och vann åtskilliga miljonvinster. Marcus fokuserade på Dagens Dubbel - vilket gav utdelning. Marcus Lindgren gillade Dagens Dubbel då det är den enda spelformen hos ATG med någorlunda fasta odds, tack vare det höga omsättningen. Enligt Marcus finns det normalt sett bara 144 kombinationer att bevaka innan man lämnar in sin Dagens Dubbel kupong (12 hästar i varje travlopp). Man kan alltså säga att Dagens Dubbel är som ett lopp med 144 startande hästar (om man slår ihop loppen). Enligt Marcus så låg man steget före om man gjorde en korrekt chansvärdering och spelade på dom oddsen som var för höga (även kallat överodds).

   Håkan ''Lillis'' Olsson och Dagens Dubbel

   Namnet Dagens Dubbel myntades från första början av Håkan ''Lillis'' Olsson som är en välkänd travprofi som har suttit varit chef på flera travbanor sedan årtionden tillbaka. Lillis reste en hel del till USA för att bevaka den amerikanska travsporten och efter att han fattade tycke för spelet ''Daily Double'' på Meadowlands bestämde han sig för att introducera Dagens Dubbel till projektgruppen hos ATG i Sverige som nappade direkt. Då var ATG i underläge mot Svenska Spel och man behövde en spelform som kunde väcka nytt intresse. Dagens Dubbel kom senare att bli en av de mest populära spelformena hos ATG och än idag omsätter spelt miljonbelopp varje dag.

   Håkan ''Lillis'' Olssons två DD-tips
   • Jag spelar ofta ett högre belopp på en rak dubbel. Jag tar ut en häst som jag litar på i ett av loppen och sedan hittar jag en till i det andra. På den raka kombinationen spelar jag ett högre belopp.
   • Sedan spelar jag med ett par andra hästar som kan ge lite högre odds i ett av loppen mot min säkra vinnare i det andra. Med dessa spelar jag en lägre insats.