• Hem
 • Andreas Stenberg
 • V75 tips » Lördagen 2 April från Bergsåker- "Statistiken talar sitt tydliga språk”

V75 tips » Lördagen 2 April från Bergsåker- "Statistiken talar sitt tydliga språk”

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 2 April från Bergsåker! Här bjuder jag ( Andreas Stenberg ) på mina tidiga tips inför omgången där det vankas fantastiskt fina lopp.

Full pott på min minsta andel Stenbergs Aperitif i lördags och det är alltid lika trevligt att dela detta tillsammans med er! 

Vi siktar högt och vi hoppas på nya vinster tillsammans redan denna lördag.


NU KÖR VI


🔩 Omgångens spik

 • 3 Månlykke A.M.

💥 Omgångens skräll

 • 1 Tattoo Avenger

"Hästen har skyhög kapacitet för klassen och trots uppehåll så är man väl förberedd enligt rapporter"


Banfakta, Bergsåker

Banförkortning: B

Längd: 1 000 m

Bredd: 21,5 m (2140 m), 21,0 m (1640 m)

Upplopp: 200 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

V75-analys :

  • V75-1

  Ett lopp i Silverdivisionen inleder omgången och det över 2140m Volt. Favorit i skrivande stund är Daniel Wäjerstens högkapable 5 Algot Zonett. Normalt sätt så bör hästen ha goda chanser att segerstrida sett till motståndet, men det är årsdebut och med sin avslutande insats på V75 under december på näthinnan så finns en del frågetecken. Spåret blev inte det stallet hade önskat, men det blir skoryck runt om vilket är intressant. Hästen har gått bra efter vila tidigare och får ej nonchaleras ändå. 7 Hector Sisu har nu årsdebuten avklarad och det med bravur efter att ha fått en resa i tredje utvändigt, fullkomligt utklassat flera bra hästar och det med samtliga skor på. Hästen är kvick ut bakom bilen, men något svårbedömd i volt, men med tanke på motståndet för dagen så tror jag att man kommer få en fin resa och väldigt spännande att stallet rycker samtliga skor denna gång. 7 Hector Sisu är även obesegrad på Bergsåkers oval på tre försök! 9 Dwayne Zet vill jag även nämna i inledningen och detta är en häst med hög kapacitet för klassen. Senast blev det dock tempotorsk i sin årsdebut, men med den genomköraren så ska hästen ha gått framåt rejält. Hästen visade under fjolåret oerhörda fartresurser och det snackades redan då om att det fanns potential att kliva upp i guld! Missa inte heller 4 Van Gogh Z.S. som har formen på topp för dagen och siktas mot ledningen. Därifrån har hästen elva segrar på 18 tillfällen och med ryckta skor på denna Love You-avkomma så lär det gasas. 3 Jaques Noir får nu Örjan Kihlström upp för första gången på två år och är en kul skräll till ynka 3% och 8 Xanthis Coktail visade en ruskig avlutning i skymundan senast och livsfarlig på speed. 

   Rank: 5-7-9-4-3-8-2-1-6-10-12-11

   • V75-2

   3 Månlykke A.M. gör äntligen årsdebut och världens bästa kallblod behöver väl ingen närmare presentation här? Motståndet ska ej skrämmas avsevärt, då man inte hittar varken Odd Herakles eller sylvassa finnar i startfältet. Från detta utgångsläge så luktar det tidig ledning och väl där finns det ingen i loppet som lär våga sätta upp något tempo och Gunnar Melander ser på förhand ut att kunna ta en tämligen enkel promenadseger. Hästen är obesegrad från ledningen på elva försök under svensk mark och visst ska detta vara en straffspark? 9 Bellfaks är det ända motståndet på förhand som jag ser det i nuläget och den nu tolvåriga Järvsöfakssonen visar inga som helst ålderskrämpor för dagen. Dock ska det till något alldeles extra för att segerstrida och man får nog hoppas på sjukdom eller galopp på favoriten för att nå hela vägen. Men att den är främst emot tvekar jag ej på!  

   Rank: 3-9-4-2-5-7-1-8-6

   • V75-3

   Gulddivisionen stundar och det med en årsdebuterande favorit i 4 Born Unicorn som på grundkapacitet tveklöst är hästen att slå för övriga. Hästen satt fast näst senast med allt sparat i Svenskt Mästerskap för att tyvärr starten efter galoppera utan chans i sista sväng. Årsdebut väntas denna gång och det är ett frågetecken från mig, då hästen ej har lyckats vinna tidigare när man varit ifrån ett antal månader. Formen är väldigt svårbedömd och jag tror inte alls att man tänker maxas på lördag, då det väntas oerhört viktiga lopp under denna säsong. Med dessa faktorer så väljer jag att gardera och jag gör det främst med 11 Esprit Sisu. Daniel Wäjerstens stjärna stod för en väldigt fin fjolårssäsong, då man drog in dryga 1,8 miljoner på 15 starter och med loppet senast i benen så tror jag vi kommer få se en ruggig insats denna gång. Till denna start flyger samtliga skor all världens väg och dessa extraväxlar kan komma väl till pass under resans gång och 11 Esprit Sisu står sig väldigt väl i denna klass. 3 Disco Volante visade senast att "Gubben kan än" och från detta läge kanske man körs i spets? En väldigt spännande häst i fältet kommer från Finland och omges av ett väldigt gott rykte och det i form av 8 Super Schissel. Hästen har visat enorma resurser tidigare och har slagit bland annat 11 Esprit Sisu tidigare. Det snackas om eventuell jänkarvagn och det skulle i så fall vara oerhört spännande och till 1% är detta ett riktigt fynd på förhand. 8 Super Schissel har ett rekord å 9,1 över kort distans och kanske kan detta vara ett ämne för ett stort lopp i maj om det vill sig väl? 

   Rank: 11-4-3-5-8-9-2-1-6-7-10

   • V75-4

   Ett lopp i den lägsta klassen och som alltid ett oerhört svårlöst sådant som kräver sina streck. 1 Parveny sitter på favoritskapet i skrivande stund och är en väldigt lovande kuse som har hög potential när auktionen väl fungerar. Hästen är ruskigt startsnabb och med spännande ändringar på hovarna och Örjan Kihlström upp i vagnen så kan det vara en spets och slut-vinnare? 3 L.A.Boko gynnas av lite körning från start och hittar Daniel Wäjerstens kuse ner i ett vettigt slagläge så blir han farlig. Hästen är obesegrad i nuvarande regi och det ska tas med respekt. 6 Denali Doc är en mycket bra häst för klassen och om ni ej sett det, så ta en titt på hästens näst senaste start. Då stod man för en ruskig svepning bak från kön och via 11,5/1000 pulveriserades motståndet. Nämner även fina 4 Special Topmodel som maxas rejält till denna start och känns helt bortglömd i nuläget med sina ynka 4%. Taktiken är stenklar från stallet och här lär det bli åka av! 

   Rank: 1-3-6-4-8-10-2-5-9-7-11-12

   • V75-5

   Ytterligare ett kallblodslopp denna omgång och det med hela femton hästar i startfältet. Ett svårlöst lopp på förhand där det var svårt att hitta en tydlig etta i rankingen. Jag landade tillslut i Jan-Olov Perssons, 11 Wolt som nu har årsdebuten avklarad. Hästen vann bland annat ett försök till Norskt Kallblodsderby i fjol, så kapacitet finns så det räcker. Sett till hästens kunnande och dennes tider så är han överlägsen motståndet och med lopp i kroppen så tror jag chansen är betydligt högre en 17% som han är streckad på i nuläget. 4 Ängsbrage är favorit och visst är det är fin kuse, men han strular i auktionen nästan varannan gång och inget jag vill hålla i handen. Dock är hästen oerhört bra när han går felfritt och ska räknas. Väljer även att nämna 10 Fantomet som är oerhört grundkapabel och ska bli spännande att se med ryckta framskor för första gången. 

   Rank: 11-4-10-6-7-1-5-12-9-3-8-2

   Tips! Gå med i våran facebookgrupp för att snacka upp V75-omgången!

   • V75-6

   Dagens Dubbels inledande avdelning stundar och vi får ett lopp i Klass I, där 4 Hefner Am är favoriten att syna. Hästen med hög kapacitet ska vara väl förberedd enligt rapporter inför denna uppgift, men det har varit två lite tveksamma insatser på slutet och det gör att jag darrar lite. 1 Icon Mearas lyfter jag istället fram som etta i min rank och Svante Båths startsnabbe stjärna har siktet inställt på tidig ledning. Väl där har hästen segrat i sex av sju försök och på förhand ser det ut som 1 Icon Mearas kommer hålla upp tät! 11 No Limit Express gynnas av tempo på tillställningen och ska bli spännande att få se dansa barfota runt om för första gången. På ren kapacitet kanske 10 Hindenburg Am är bästa hästen i fältet och formen pekar uppåt för dagen. Dock väljs han bort av tränaren och frågan är varför? Markus B Svedberg väljer istället att styra 12 Fighter, och trots dennes ruskiga avslutningar på slutet så har jag svårt att se den segerstrida när det vankas ett tufft lopp inom V75? Trots ett rejält långskott och på förhand kanske omöjligt, så vill jag ändå lyfta fram ett helt ostreckat ekipage i 5 Sherlock. Hästen fick gå barfota runt om för första gången senast i karriärens 51a start och det slog verkligen väl ut. Samma utrustning denna gång och spelarna glömmer fort...

   Rank: 1-4-11-10-6-12-5-7-8-9-2-3

   V75-7

   Dags att runda av omgången och vi gör det med ett lopp i Bronsdivisionen, med en helt fel favorit enligt mig. 7 Bugatti Miles gör årsdebut efter att inte ha startat sedan november. Då segrade hästen i en Klass I-final Solvalla och har nu tagit steget upp i division. Formen lär ej vara på topp för dagen och vi lär ej få se någon maxlöpning och från detta sjundespår luktar det vingel? Detta lopp tycker jag är otroligt svårt och jag vill strecka på så långt plånboken håller. 5 Gazoline Mearas utrustas med amerikansk vagn och ska få dansa barfota runt om till denna start vilket är spännande. Hästen är snabb från start och kommer få en fin resa härifrån. Att 1 Tattoo Avenger endast är streckad på 3% är sjukt enligt mig. Hästen har skyhög kapacitet för klassen och trots uppehåll så är man väl förberedd enligt rapporter. Stallet maxar balansen med bike och utan skor runt om omgående och kanske kan Dwight Pieters kuppa sig till tät? 8 Xanthis de Roi går ned i klass till denna start och har segrat i Bronsdivisionen innan. Hästen satt i senaste starten fast i rygg på vinnande Van Gogh Z.S. och lär vara väl förberedd inför denna uppgift. 10 Perpetuate får ej räknas bort heller och är ruskigt kapabel. Nämner även Jörgen Westholms 11 Marre's Dreamboy, som känns otroligt spännande inför denna start. Hästen har allt som krävs till att ta steget upp i klasser denna säsong och ni som kommer ihåg dennes insatser under fjolåret bakom bland annat Calgary Games och Önas Prince, vet vad jag menar. Som ni märker en oerhört öppen men rolig avslutning som kräver sina streck när pengarna väl ska fördelas!

   Rank: 5-10-11-7-1-8-3-9-2-4-6-12


   Dagens Dubbel-tips:

    1. 1 Icon Mearas

    2. 1 Tattoo Avenger

    • Insats: Valfri


    Mina andelar:


      Detta var mina tidiga tips inför denna omgång och jag hoppas jag är med mig. Lycka till med att spela mina vänner så ses vi i vinnacirkeln. Observera att denna analys görs tidigt och ändringar kan förekomma. Allt beroende på ev. Strykningar och värmningsintryck.


      Bästa spelbolaget för travodds

      Bet365

      • Världens största spelsajt
      • Egna fasta travodds
      • Bra välkomsterbjudande
      • Inget poolspel
      Välkomstbonus
      1250 SEK i spelkrediter
      Hämta bonus Besök hemsidan

      Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

      Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
      Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

      Sammanfattning

      Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

      Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

      Läs hela recensionen

      Fler aktuella travtips

      Eskilstuna och Sundbyholmstravet slår upp portarna för tisdagens lunch. Bästa hästen i V4-3 tycker jag är värd att gardera! V4-1 Det har varit ... Läs travtips

      Vi är på upploppet av V86 Super Days och ikväll är det Bjerke/Kalmar som styr tillställningen. Andel i systemet kostar 58 kronor - fynda här! ... Läs travtips

      Vi ska avsluta V86 Super Days med en jackpot och jag har spelat tre omgångar hittills och slutat på 7 rätt av 8 varje gång. Jag fortsätter att jobba ... Läs travtips

      Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

      Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

      Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips