Inför V75 Årjäng: nu ska jackpotten delas ut

Tidiga V75-analysen

V75-1

Denna jackpot-omgång inleds med ett försök i Bronsdivisionen, där ribban kanske sätts direkt - för om det kommer kunna bli en ensam vinnare som tar hem de 49 miljoner som väntar i potten för sju rätt? Och loppet ser helt klart öppet ut på förhand. Om det nu inte är så enkelt att Örjan Kihlström serverar 3 Taxi Out en bra resa och spurtar ner samtliga över upploppet? Annars kan det även vara så enkelt att spetshästen spårar runt om? Kanske 1 Quite Special eller & 6 Red Mile Brodde? Båda har i vart fall form och kapacitet för att lyckas med det. Kliver 5 Upper Face iväg felfritt från sitt snäva spår i volten, kan det däremot bli ett offensivt upplägg och jobbigt för ledaren att lyckas hålla hela vägen in i mål. Som sagt, öppen inledning där mycket känns ovisst.

V75-2

Klass två, strecka på. Här kommer ledningen att vara guld värd över den korta distansen. Min spetsfavorit är 4 Cena tillsammans med Björn Goop, som kan leda loppet från start till mål. Om det inte blir en vildsint startrusning. Och en del talar faktiskt för det senare. Loppets favorit 8 Erv Zet startar till exempel från bricka åtta bakom bilen och backas väl knappast direkt i ett lopp över 1640 meter där det gäller att skaffa sig position direkt? Vid en allt för lång och utdragen körning vill jag varna för hästar som fått spara krutet i början. Som till exempel 9 Balashi och 1 Goodlookin´ Pepper. Samt 2 Capital Gain C.C., som verkar bli bortglömd trots ett perfekt startspår bakom bilen. Se upp!

V75-3

I detta trekejsarslag är det egentligen läge för att ta ställning och spika antingen 4 Born Unicorn, 6 Rotate eller 9 Upstate Face. Alltså någon av hästarna som tydligt höjer sig över mängden. Känslan är att dagsform och position kommer avgöra en hel del. Så här väntar jag nog in värmningarna på lördag, innan jag bestämmer mig för om det blir en eller alla tre på lapparna. Något som i vart fall definitivt talar för att bästa hästen i loppet kommer vinna, är den långa distansen som här mäter 2640 meter.

V75-4

Erik Perssons Memorial, tillika Dubbelcupens final. Ett lopp som alltid bjuder på stor spänning med fina kallblod fördelade över flera volter. Förutsättningar som känns spännande och kan bädda för skräll. På en snabb sommarbana i Årjäng är det svårt att plocka in längder över aktuell medeldistans, även för våra kallblodshästar. Är dock inne på att favoriten 10 Ulvåsen är såpass snabb, stark och tuff att han kan greja det ändå. Och ta ytterligare en imponerande viktoria tillsammans med sin kusk Per Linderoth.

V75-5

I klass ett-finalen hittar vi omgångens andra spik. 2 Pacific Kingdom är rysligt startsnabb och bör sitta i spets per omgående. Här försvann mycket av spänningen inför loppet, när en av förhandsfavoriterna, 4 Mandela Zon tvingades lämna tidigt återbud pga. sjukdom. Räknar med att konkurrenterna har stor respekt för min spik, som den här gången körs av Björn Goop. Samt att ekipaget får styra och ställa lite som de vill framme i täten. För inte svarar väl Kajsa Frick upp ledningen med 1 Will I Am? I så fall är vi desto mer illa ute, med flera formstarka kort som lurar där bakom. Framför allt 3 Jaxon V.S. och 6 Vicar, två starka spurtare med fina startspår.

V75-6

Försök i Diamantstoet och här vet vi alla vid det här laget att precis vad som helst kan hända. Är lite inne på att värmlandsspecialisten Magnus Jakobsson lyckas överraska med 2 Global Virgin. Som är anmäld barfota runt om och har ett intressant läge. Det är dock stenhårt motstånd och krävs självklart en stor portion tur. Men samtidigt, det är precis det vi behöver om vi ska lyckas roffa åt oss en större del av jackpotten. 8 Svecak Palema spelas till favorit tillsammans med Björn Goop efter den svettiga insatsen senast på Solvalla, där hon var totalt överlägsen trots ett tufft lopp. Kan visa sig starkast igen, även om förutsättningarna ser desto mer luriga ut nu. Bättre startspår har dessutom ett av motbuden, 12 Zante Grif. Som kan få en bra start från springspåret tillsammans med Erik Adielsson.

V75-7

Årjängs Stora sprinterlopp. Vilket lopp vi kommer få se! Årets startfält är ruskigt spännande från flera olika perspektiv. Framför allt när det gäller startrusningen. Lyckas Per Lennartsson ta sig förbi invändiga ekipage med en av kanske Sveriges mest startsnabba hästar just nu - nämligen 4 Click Bait. Där tränare Stefan ”Tarzan” Melander tror på bra vinstchans för sin högkapabla adept. Även 3 Missle Hill här dock snabb som en vessla från start. Men där har stall Redén varit tydliga med att de tycker hästen fungerar klart bäst över medeldistans. Så inte helt otänkbart att de släpper ledningen, om det nu skulle vara så att 4 Click Bait lyckas ta sig förbi direkt. Vilket även är min första tanke att han gör. Mycket intressant känns även 1 Tae Kwon Deo, som nu har tränat på rejält under en tid efter genomklappningen senast. Sedan har vi även ”gul kusk” med i loppet. Vars hästar kan vara overkligt bra ibland, med jämna mellanrum. Så det känns lika bra att plocka med den också för att vara på den säkra sidan.

Mina andelsspel denna helg:

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Fredag inleds även denna helgen med Solvalla-besök och V65- och V4:an innehåller tycker jag två starka spikförslag!V65-1 Anders Eriksson har nu fått ... Läs travtips

Vi fortsätter nosa på de stora pengarna, 3 system med sex rätt i lördags på V75 igen, och ny åtta i onsdags. Åttor, sjuor och sexor till höger och ... Läs travtips

V75 besöker åter Åbytravet på lördag och det är hög klass på tävlingarna. Framförallt ser det oerhört öppet ut och sannolikheten ser hög ut för att ... Läs travtips

I lördags var man lite för laddad? Kanske krånglar man till det för mycket för jag hittade ingen spik men många som jag rankade som tvåa och trea. ... Läs travtips

Vi får en finfin söndag framför oss med topptävlingar på Vincennes - men framförallt GS75-jackpot på Kälmäh! Stall Lövgren har två sexiga ... Läs travtips