Speltips V75: Tidiga analysen till jackpotten på Färjestad

Veckans tidiga V75-analys Färjestad från mitt perspektiv. 

V75-1

Fartfest att vänta i veckans Bronsdivision och svårt att bedöma vem som är snabbast iväg, samt starkast till slut? 3 Bravo Sabotage är klar förstahäst i min ranking. Visat toppform och känns bra för klassen. Är inte heller beroende av att springa i ledningen och Erik Adielsson som kör har flera olika möjligheter, när det gäller hur ekipaget ska lyckas ta sig först över mållinjen. Därbakom hittar vi ett riktigt getingbo och på min kupong blir det bred gardering. Med jackpot och 49 miljoner kronor till en ensam vinnare, är det verkligen läge att försöka fälla ett par favoriter

V75-2
Diamantstoet brukar kräva sina streck, så även den här gången. Försök 6 i meeting 1 och de som lyckas bäst kvalificerar sig till fina finaler på Solvalla 5 februari. Där betydligt mer pengar att köra om väntar i prispotten. 15 Devs Daffodil känns stekhet efter loppet hon gjorde senast, men spår femton över medeldistans och start från tredje volten gör att gardering känns nödvändig. 
Kliver 6 Queen Ratzeputz iväg felfritt i starten, kanske hon körs offensivt direkt och tar ledningen eller ”parkerar" utvändigt? Stark märr som tål att göra grovjobbet själv. Den här typen av lopp bjuder ibland på riktiga smällar och jag är inne på att det skulle kunna vara 2 Olga Tooma den här gången, med maxklaff. Spurtstark och kan avsluta mycket vasst - om hon är på rätt humör för dagen och får en spårsnål resa fram till upploppet nalkas. 

V75-3

Färjestads Jubileumslopp - STL Gulddivisionen över 2140 meter auto. Då det inte var några kanonprestationer senast av varken 2 Lucifer Lane eller 6 Disco Volante, som båda blir hårt betrodda igen, väljer jag att spika 1 Ble Du Gers. Känns både klart tuffast till slut och mest gynnad av att det nu är medeldistans som gäller. Frågetecknet är såklart var han hamnar i starten från sitt innerspår? Då han inte varit någon raket tidigare i startögonblicket. Samtidigt är 2 Lucifer Lane riktigt vass och Per Oleg Midtfjeld som kör den här gången hittar nog ut direkt. Även om Lucifer kanske inte körs i tät den här gången efter insatsen senast, vill Johan A Nilsson som kör, nämligen högst troligt ha ryggen på startraketen Disco Volante. 

V75-4

Alltid kul med kallblodslopp på kupongen och här ser det väldigt bra ut för både 3 Buska Blyg, som står bra inne i loppet och bör vara tidigt framme för att överta ledningen. Samt 11 Lome Storm, som har något färre hästar att runda nu, då loppet tyvärr inte blev fullt (elva hästar till start). Förhandstipset är Buska Blyg i ledningen med 11 Lome Storm utvändigt, inför slutvarvet. Osäker på vem som är bäst för dagen och väljer att låsa loppet på dessa två. Kanske liten fördel på Lome Storm trots allt, med tanke på att Örjan Kihlström är en något skickligare kusk?

V75-5

Klass två brukar höra till det mest svårlösta loppen inom V75-ramen, med många, jämna hästar under kraftig utveckling och en del oväntade prestationer. I skrivande stund höjer sig 3 Equal To None och 4 Global Classified över mängden, med betydligt mer streck än motståndarna. Tror inte att det är riktigt så enkelt den här lördagen och väljer att gardera. Min stora idé här är 10 Boke Palema tillsammans med Kim Eriksson. En långklivande herre som lever mycket på sin styrka, precis som sin far, den franske kanonen Love You. Inne på att det blir körning om ledningen här i början, då ett annat av motbuden 1 Sjaman, är startsnabb och trivs i spets. Kan definitivt bädda för Boke, som spar krutet bakom ovan nämna och håller farten bäst över upploppet?

V75-6

Många om budet här, framför allt när det gäller spetskörningen. Kan bli bra tempo som jag läser det hela - vilket borde gynna 10 Hannibal Face och Adrian Kolgjini. Kanske rentav en chansspik, med tanke på att hästen fått ett lopp i kroppen nu efter vila och knappast bör vara sämre än vid den senaste starten. Där han övertygade stort. Stefan Persson har lyckats riktigt bra med sina styrningar på slutet och lyckas han ta hand om ledningen direkt med 6 King of Greenwood kan det bli tufft för övriga. Både 4 Ture L.A. samt 5 Es Trenc har lottats till bra utgångslägen bakom bilen. Men känns något sprinterbetonade och där krävs det nog ryggresor fram till upploppet för att räcka hela vägen. 

V75-7

Egentligen vill jag helgardera i avslutningen, med tanke på att många extramiljoner ska delas ut denna jackpot-omgång. Värdet brukar skjuta i höjden rejält, om streckfavoriten missar i sista loppet. Trots bakspår den här gången, behöver jag vara ”tråkig” ändå och rekommendera singelstreck för just favoriten 10 Four Guys Dream. Har gått från klarhet till klarhet på slutet och Håkan K Persson som tränar hade knappast tagit ut honom igen, om han trodde att formen var vikande.

Att han inte lyckades ta sig förbi ledaren senaste över en mycket kort sträcka, är honom förlåtet. Avslutningen var verkligen sylvass! Lång distans har han tidigare visat sig bemästra väl och med en stark och tuff 12 Maestro Crowe med i loppet behöver attacken inte dyka upp förrän under sista delen av slutvarvet. I nuvarande form är han snabbast till slut även över den här distansen.

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Det har varit en sanslös vecka med stolpe ut på V64. Vi har nosat på stora pengar och på torsdagen är det jackpot. Nu spelar vi in stolpe ... Läs travtips

Vi fortsätter nosa på de stora pengarna, 3 system med sex rätt i lördags på V75 igen, och ny åtta i onsdags. Åttor, sjuor och sexor till höger och ... Läs travtips

V75 besöker åter Åbytravet på lördag och det är hög klass på tävlingarna. Framförallt ser det oerhört öppet ut och sannolikheten ser hög ut för att ... Läs travtips

I lördags var man lite för laddad? Kanske krånglar man till det för mycket för jag hittade ingen spik men många som jag rankade som tvåa och trea. ... Läs travtips