Tidiga tankar inför V86 med jackpot 17 miljoner

Veckans tidiga tankar inför V86 onsdag 


V86-1

Ett öppet sprinterlopp över 1640 meter auto med fördel för ston inleder. En felfri 7 Upper Face blir nog svår att besegra, samtidigt som utgångsläget långt ut bakom bilen kanske inte är helt optimalt. 5 Sandsjöns Enzo kan mycket på en bra dag och gjorde enorma insatser förra året. Känslan är att han kanske behöver fler lopp i kroppen innan han är redo för stordåd, men samtidigt är lägstanivån hög. 4 A Good Point har visat knallform i årets starter och satt fast med rubbet kvar senast. Gången innan hade han full kontroll från ledningen och passerade mållinjen på en fin segertid, med krafter i behåll. 2 Can Lane har läget, men dagsformen är mycket svår att bedöma? 3 Vichy Grif är en kapabel sprinter som dessutom kan öppna fort vid laddning. I ett stenhårt gäng kanske det blir ett defensivt upplägg ändå? Hon kan avsluta rykande fort över ett upplopp, vid lite hjälp med tempot. Italienaren 10 Zen Bi blir en del betrodd, men där säger jag tveksamt om det kan räcka hela vägen i årsdebuten, på kort distans, Jägersros spetsbana, samt från bakspår.. ?

V86-2

Här ser vi ett litet fält, bestående av åtta duktiga ston som ska mäta krafterna över 2640 meter auto. Den Timo Nurmos-tränade 1 Cactus hade utan tvekan varit ett spikförslag, om toppformen suttit där. Har dock inte startat på ett halvår, samt aldrig vunnit över lång distans eller med skor på heller. Är med för att få ett lopp i kroppen på hemmaplan? Eller riktigt bra direkt efter vila och leder från start till mål? Blir intressant att höra vad Timo har att säga i morgon kväll efter värmningen. Storfavorit blir 2 Crashed Eggs från Stall Roger Walmann, som härdats mot tuffa motståndare och nu äntligen har en lämplig uppgift framöver sig. Men är hon snabb nog att ta sig till ledningen direkt? 
Annars sårbar som stor favorit, enligt mig. 3 Aurora Show har dessutom formen på topp och gjorde ett läckert intryck senast, där hon avslutade starkt trots en distans som kanske var i det kortaste laget. Tränar gör dessutom Magnus Dahlén, vars hästar presterar riktigt bra under specifika perioder och då orkar springa ”hela dagen”. Uppenbar risk för taktiklopp, där ledaren rinner undan till slut. Men vill ändå varna för 8 J.J. Another Vinn, om det skulle bli lite tempo på loppet. Gjort det bra i skymundan på slutet, tävlar bra på distansen och blir inte särskilt hårt betrodd. Rättare sagt tre procent på strecken just nu. 

V86-3

Jägersro igen, kortlopp. Spetsstriden avgör mycket och här gissar jag på hård körning inledningsvis från flera håll. Vem som sitter i ledningen efter första kurvan är svårt att analysera? Samtidigt som vinnaren vid ett sådant scenario, helt klart är 10 Aberdeen Face. Som tränas av Adrian Kolgjini, men nu körs av Michael Nimczyk. En mycket stark valack, som tål att göra jobbet utvändigt om det krävs. Är samtidigt beroende av hjälp med tempot och en del tur från bakspår. Det är sällan enkelt att hinna fram till seger från bakspår över kort distans. I synnerhet på Jägersro. Joakim Lövgren har en intressant häst i 2 Inspiration. Med en smygresa i andra-tredje utvändigt kan det räcka långt. 

V86-4

Amatörlopp brukar vara dyra för plånboken. Något vi blev påminda om senast igår, när en treprocentare överraskade stort på V64. Förutsättningarna lång distans och autostart talar ändå för att bästa hästarna kommer göra upp om segern. Enligt mig 7 Oskar Run, 4 Likeaboss och 9 Wagger Zacker. Ska jag nämna en ytterligare i ordningen blir det 3 Haitkin Am som har en imponerande segerprocent på 62 %, men även verkar fungera klart bäst utan skor på hovarna. 

V86-5

3 Strong Vacation
och 7 Lancaster känns som en bra kombo. Men vill även markera streck för Jeppe Juel tillsammans med 1 Follow me Know. Löser det sig från innerspåret bakom bilen och luckan uppenbarar sig till slut, kan det bli årets tredje seger på sju starter. Visade fina fartresurser senast och avslutade 10,5 sista 800 - vilket är starka papper i den här klassen! Jag inrättar mig i ledet och ”följer efter” direkt.

V86-6

Kaffe, kaka, fjärde raka för 8 Ego Sisu trots spår åtta bakom bilen? Ready Cash-avkomman kan öppna riktigt snabbt bakom bilen och jag gissar att Erik Adielsson väljer ett offensivt upplägg, då årsdebuten lovade gott. Är nog ingen vild gissning heller att Anders Eriksson bakom 5 Son Hugo Pellini förmodligen gör detsamma. Den som hittar till ledningen av dessa två tror jag även är loppets vinnare. Speltekniskt bör vi ta ställning för en av dessa, men ibland är det förnuftigt att låsa på två ekipage också. 

V86-7

Långlopp och voltstart. Omgångens bästa och enda spik hittar jag här i Ola Karlsson-tränade 4 Digital Indy. Gynnad av distansen, van tufft motstånd och det mesta talar för att Stefan Persson som kör, blir släppt till ledningen direkt. Då konkurrenterna ser ekipaget som en bra rygg fram till upploppet. Hanna Lähdekorpi tränar och kör det främsta motbudet 11 Amorcer Levallo. Behöver tur med positionerna och fungerar bäst med rygglopp, vilket innebär att det kan bli långt fram till ledaren om tempot inte varit allt för uppskruvat under inledningen av loppet. 

V86-8

Kvällens höjdpunkt, Solvalla hästägarförenings vårvintervandringspris.
10 Antonio Trot tillsammans med Örjan Kihlström skulle faktiskt kunna vara stenklar. Härdad i Gulddivisionen och möter nu ett halvljummet gäng. Har dessutom presterat bra under den här årstiden och Örjan i vagnen är knappast någon nackdel. Säkrar upp med 7 Ferrari Sisu som verkar vara kraftigt på gång för dagen och 6 Nappa Scar - som har en vass slutstöt som sitt signum. 


Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Det har varit en sanslös vecka med stolpe ut på V64. Vi har nosat på stora pengar och på torsdagen är det jackpot. Nu spelar vi in stolpe ... Läs travtips

V75 besöker åter Åbytravet på lördag och det är hög klass på tävlingarna. Framförallt ser det oerhört öppet ut och sannolikheten ser hög ut för att ... Läs travtips

I lördags var man lite för laddad? Kanske krånglar man till det för mycket för jag hittade ingen spik men många som jag rankade som tvåa och trea. ... Läs travtips