Tidiga analysen inför V75 Åby

Tidiga analysen inför V75 Åby

V75-1
SM-dagen inleds med ett lopp för landets bästa ston över 2140 meter med autostart och jag vill påminna om att det tidigare har skrällt ordentligt i det här loppet. Med riktiga högoddsare som överraskat via open stretch. Är inne på att det kan bli något liknande även i år och sprider därför strecken. Med tempo kan 12 Hevin Boko bli svår att stå emot. Krävs dock en hel del klaff från det absolut sämsta startspåret. 

V75-2
Europeiskt mästerskap för treåringar. Även här gäller distansen 2140 auto, vilket övriga V75-avdelningar förutom Svenskt Mästerskap (V75-7) också körs över. Ready Cash-stoet 4 Ivensong verkar vara något utöver det vanliga och ställer inte resan till några problem bör det vara god segerchans. Philippe Allaire tränar och David Thomain hoppar som vanligt upp bakom. Vinner antagligen oavsett position vid sunda vätskor och kan därför vara en bra spik. Treåringar kan dock prestera ojämnt och bakom Ivensong hittar vi flera, mycket lovande talanger som platsar på kupongen. 

V75-3
Monté-SM får plats inom för V75-ramen även i år och här gäller det verkligen att hålla koll på både ryttare och häst. Med de tio bästa ryttarna i startlistan, kan det dock vara svårt att urskilja vilket ekipage som är bäst för dagen? Kapacitetsmässigt säger jag fördel för 3 Mindyourvalue W.F. som är en riktig tuffing och gillar att trumma på i ett högt tempo. Dessutom förstärkt av en mästerjockey i sadeln nu. Ingen mindre än självaste Eric Raffin. Som skördar enorma framgångar nere på Vincennes, och så gjort under flera år. Lutar åt spik på systemet och tror ekipaget kan vinna även från positionen utvändigt om ledaren. Bakom favoriten lurar en hel del skrällbud och skulle det bli fel för Mindyourvalue W.F. känns exempelvis montéspecialisten 10 Star Advisor Joli spännande. 1 % just nu tillsammans med Iina Aho och en fin resultatrad lovar gott. Startsnabb som få och här gäller det att skaffa sig position direkt?

V75-4
Dags för ungdoms-SM. Sugen på att låsa loppet genom Djuse-syskonen Mats och Magnus, som kör 1 Lucifer Sam och 9 Gerben. Startspåren behöver inte vara fel och killarna är riktigt duktiga kuskar, som inte verkar hetsa upp sig i första taget och sällan gör några misstag i loppen. Simon Helm är dock obesegrad med 3 Power Lane och kommer till start med ett bra självförtroende. Även Ola Samuelssons 5 Bravo Sabotage ska med på lappen, som öppnar fort bakom bilen och nu får Andreas Lövdal i sulkyn. En skicklig och sympatisk kille, och precis som resterande tre - spås en lysande framtid. 

V75-5
Europeiskt mästerskap för femåringar och det här kunde lika gärna varit ett av försöksloppen inför Elitloppet, av deltagarna att döma. Samt om distansen vore kort, nu är det medel som gäller. Det tar emot att ranka emot årets Elitloppsvinnare 7 Don Fanucci Zet, men efter den brutala uppvisningen av 6 Aetos Kronos i Jubileumspokalen senast är det precis vad jag behöver göra. Den här herren klev iväg rejält från start då, när han hade precis samma startspår bakom bilen som nu. Kan vara helt avgörande om han är lika snabb ut den här gången, med tanke på att värsta motståndaren på förhand startar utvändigt. Streckar trots allt båda, med tanke på hur mycket Don Fanucci Zet har visat tidigare. Förstareserv bör vara dansken 2 Extreme, som nyligen imponerade stort på Charlottenlund när han ledde ett sprinterlopp från start till mål och gick undan på till synes mycket lätta ben och med krafter i behåll. Startgaloppen senast skrämmer förmodligen många spelare. Finns lite spelvärde i det kanske?

V75-6
UET Grand Prix, vilket innebär Europaderbyt för fyraåriga ston och hingstar. Efter uppvisningarna som 4 Calgary Games har bjudit på i år, talar allt för ny seger och två nya, fräscha miljoner in på kontot för kretsen kring en av världens, just nu mest spännande travhästar. Så brutalt bra som han varit finns det kanske ändå risk för formtapp eller skavanker nu? I så fall står 2 San Moteur redo att leverera. Första känslan är att det kan vara värt att låsa loppet med den senare, med risk för att dumstruten åker på lördag kväll kl.18:25.

V75-7
Svenskt mästerskap för den äldre eliten och den långa distansen, 2640 meter kommer att avgöra en hel del till slut. Mest gynnad tror jag starke 10 Very Kronos är och håller honom som klar förstahäst tillsammans med Erik Adielsson. Just på Åby kan de extra innerspåren dock alltid spela oss ett spratt, oavsett vilken klass det handlar om. Tycker 2 Brother Bill känns spännande med lopp i kroppen och ett bra läge. Ledningen eller rygg ledaren? Timo Nurmos har som bekant alltid vältränat och Bill lär stå distansen. Sedan har vi även den gode Adrian Kolgjini med i loppet bakom 4 Upstate Face där det finns enorma fartresurser. Är han tillbaka i fin författning nu och får ett passande smyglopp, då får vi nog se en stark slutspurt. 

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Det har varit en sanslös vecka med stolpe ut på V64. Vi har nosat på stora pengar och på torsdagen är det jackpot. Nu spelar vi in stolpe ... Läs travtips

V75 besöker åter Åbytravet på lördag och det är hög klass på tävlingarna. Framförallt ser det oerhört öppet ut och sannolikheten ser hög ut för att ... Läs travtips

I lördags var man lite för laddad? Kanske krånglar man till det för mycket för jag hittade ingen spik men många som jag rankade som tvåa och trea. ... Läs travtips