Veckans tidiga analys inför V75 Östersund

Tidiga tankar inför V75 Östersund

V75-1

Att Jörgen Westholm har stallform, är det nog knappast någon lirare som har missat vid det här laget. 2 Ninepoints Yankee heter bidraget nu och skulle ekipaget nå till ledning i ett tidigt skede, kan det bli långt fram för övriga. Tror hästen är gynnad av att springa på innerspår, då kurvorna ibland visat sig vara svåra att bemästra och även lett till galopp. Annars är han både stark och rejäl, trivs på den långa distansen. 

På mellanvolten hittar vi minst tre riktigt bra hästar i 5 Berra Steel, 7 Chestnut Bojje och 8 Axel Brown. Trion ska helt klart med på en seriös kupong. 

Men det behöver inte heller vara fel att singelstrecka 13 Donner AM, trots riktigt tuffa förutsättningar den här gången för hemmahästen som tränas och körs av Per Linderoth. Har höjt sig mycket på ålderns höst och även visat sig fungera riktigt bra i montélopp, där han övertygat stort vid ett flertal tillfällen. Utan positionsstrul från tredje volten, känns han tuff nog att göra ”jobbet” själv den här gången och ändå räcka till seger över det långa upploppet. 

V75-2

Ytterligare ett långlopp med voltstart väntar. Dock inte riktigt lika hög klass den här gången och dessutom utan tillägg för något ekipage. En formstark herre från Bollnäs hittar vi i 7 Gladiator Mearas, som kan serveras ett fint lopp från springspår av Rikard N Skoglund. Antingen laddning för ledning, eller släppa till en bra rygg och hoppas på lucka. Insatsen senast lovade gott inför framtiden och spelprocenten just nu är låg.

Trots ett något snävt andraspår, verkar det ändå bli stallets andra häst som spelas till favorit. 2 Cornerstone tillsammans med Mats E Djuse. Visat prov på fin styrka och även utvecklat sin startsnabbhet på slutet. Blir släppt till ledning av stallkamraten? 

Varnar för 10 Prometheus som står på tur för seger och kan räcka hela vägen trots bakspår. En riktig tuffing som imponerade stort i somras över just längre distanser, och kommer nu till start med två formhöjande lopp i kroppen. 

V75-3

Efter två spännande långlopp på rad kastar vi oss nu över ett, förhoppningsvis riktigt rivigt kortlopp över 1640meter auto. Målar dit ett streck för Jörgen Westholm igen, som har en riktig startkatapult i stoet 4 Graces Candy. Kanske lite väl tufft inne i loppet den här gången? Men skulle kunna räcka långt vid maxklaff och på bevisad form. 

Lutar åt en tuff inledning, som jag analyserar loppet. Där många vill ladda för att skaffa sig en bra position direkt. 8 Black and Quick är tveklöst bäst i gänget sett till kapacitet, men gör nu comeback efter lång tävlingsvila och spår åtta är långt ifrån enkelt. Skulle ändå inte förvåna om den mörka valacken visar sig starkast till slut. Timo Nurmos hästar verkar ha skött vinterträningen väl och stallkamraten Amalencius B.B.s seger förra lördagen var minst sagt imponerande. Där behövdes det inte något lopp i kroppen.

Stallkamraten behövde inte något lopp i kroppen förra veckan vid V75-segern

En som kan gynnas av tuff spetsstrid är utan tvekan 10 L.L.Labero som körs av sin tränare Oskar Kylin Blom. Blir aningen bortglömd nu efter både den insatsen, samt bakspår på kort distans. Men hästen är bra för klassen och kan definitivt slå till nu. 

V75-4
 
Sven O Perssons Minne. Häftig proposition med kallblodslopp över kort distans och voltstart! Fina prispengar har lockat delar av Sverige-eliten, där de bästa dessutom står med 20 meters tillägg. Kan bli långt fram för både 11 Bellfaks och 14 Don Viking. Även om Östersund erbjuder ett av landets längsta upplopp, med sina 218 meter. 

Unghäststjärnan 4 Bäcklös Faron ska nog inte nonchaleras från ledningen, trots stenhårt motstånd. Inte heller det norska ekipaget 8 Alma Prins som körs av Jomar Blekkan (ni kanske minns Bork Rigel?). Sedan var det mycket snack kring 1 Sundbo Nova i lördags och hon gjorde det hela okej då, inkom som femma. Med lopp i kroppen och ett spännande startspår kan hon duga långt nu, om det klaffar under vägen. Magnus A Djuse känner hästen väl och vet hur hon ska köras för att prestera som bäst. 

V75-5

Lördagens enda spik för min del, som det ser ut just nu, dyker upp här i Silverdivisionen.
1 Gooner
är ruggigt startsnabb när han är i form. Tagit ledning i de två senaste starterna från framspår och på Östersunds oval är spår ett inte riktigt lika illa som på andra banor. 
Med värsta motståndaren 6 Phoenix Photo utvändigt ska det vara god vinstchans, trots att han kanske är som absolut bäst på kort distans? Att kuskarna Daniel Wäjersten och Örjan Kihlström ska ”köra ihjäl” varandra heller känns inte direkt troligt. Spets och slut. 

V75-6

Diamantstoet på schemat igen och den här veckan är tidiga känslan att enbart två-tre av dessa bör göra upp om segern. Daniel Wäjersten skulle kunna ta andra raka vid maxklaff, då han kör 1 Vilja T.Y.C. som kan räcka långt från ett bra utgångsläge på startvolten. Orkade inte riktigt hela vägen senast, och trivs nog bättre över aktuell medeldistans. 

Med anledning av det långa, dryga upploppet förordar jag trots allt ändå 13 Super Sarah och 15 Lyckans Cash. Två riktigt tuffa tjejer som båda har det där ”lilla extra” och alltid levererar starka insatser. Vem som är bäst för dagen är svårt att säga? Observera att 5 Killer Queen Boko är tidigt struken ur loppet. 

V75-7

Att 2 Huddlestone skulle visa sig starkast från ”dödens” (utvändigt ledaren) senast, var det nog inte många spelare som trodde in mot slutkurvan? Men han tog enkelt ner ledarhästen in på upploppet och svarade dessutom konkurrenterna som smugits med i ryggar. Imponerade stort på mig och Henrik Svenssons springare har fått ett bra utgångsläge bakom bilen här. Kan bli tuff att hålla undan för om formen är lika bra den här gången.

Även 10 G.K.Justus är ordentligt stark och kan sätta upp tempot själv, om så krävs. Örjan är en mästare på att vara först precis över mållinjen och kanske lyckas lura Henrik på något sätt här? Bör vara omgången bästa lås på kupongen. 

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Travveckan sätter fart från Skellefteåtravet och så även med en magisk årsdebutant som jag tror vinner direkt!V4-1 Sandra Eriksson är i fokus under ... Läs travtips

Mantorp erbjuder oss en V64-måndag av god klass med både obesegrade och ett profiltätt fält i V64-5! 🔨 SPIKEN V64-1 Man ska inte göra det ... Läs travtips

Det är ett fartfyllt V86 som väntar nästa onsdag! På Åby körs ett sprintlopp för elithästar med bland andra Bepi Bi i startfältet! Här är tidig koll ... Läs travtips

Gävle helgen innan Elitloppet är det som gäller och likt traditionen gör gällande tävlar Guldhästarna om en plats in i storloppet på SolvallaDet är ... Läs travtips