Inför V86: spännande spikbud i öppen omgång

Veckans analys inför V86 Sundbyholm

  • Jackpot med 13 miljoner i potten

V86-1
Trots att resultatraden ser tråkigt ut, lutar det åt spik i inledningen på 3 Hachiko de Veluwe. Avslutade strålande senast från bakspår över just medeldistans och visade att han blir att räkna med i storloppen framöver. Blev struken för ett par veckor sedan inför en tilltänkt start, men det ska inte vara några bekymmer enligt stallet. Även det värsta motbudet på förhand, 6 Heavy Sound har också pausat inför detta. Trots att den senare förmodligen flyger till ledningen direkt, tror jag att Timo Nurmos-tränade Hachiko är desto tuffare till slut i loppet. Det kan även bli så att Heavy får öppna fort inledningsvis, ifall Robert Bergh laddar med 4 Belker, eller Carl-Johan Jepson med 8 Diamanten. I så fall blir det desto enklare för min spik. 

V86-2
Treåringar över kort distans med max 100 000 kronor på kontot. Tycker att de sju innersta spåren bakom startbilen bör vara de som gör upp om segern. Den som får den bästa resan vinner loppet? Varnar även för att det kan bli en del galopper här, ifall det skulle laddas lite för hårt på en del håll från början. Trots allt orutinerade hästar och mycket kan hända direkt. Se upp med 6 So far Away Ås som stred tappert senast trots ett lopp utvändigt om ledaren. Samt 8 Sixten Roc, ifall han och Carl-Johan Jepson skulle lyckas sno åt sig ledningen trots startspåret. 

V86-3
Vi är nog många nu som har väntat länge på att 9 Tullibardine Boe ska få sätta nosen först igen. Saknar dock lopp i kroppen och har inte startat sedan början av maj. Dessutom är startspåret lurigt och det kan lika gärna bli galopp direkt, som övertygande seger. Helt klart svår att räkna på. Formhästen och hemmahästen 10 Teton Sweet Lindy ser ut att bli spelad till favorit tillsammans med sin tränare och kusk Markus B Svedberg. Håller hon sig bara på benen i startögonblicket och undviker galopp, känns sannolikheten hög för att hon ska lyckas runda det här fältet till hemmapublikens jubel. 8 Chris Crystal är också en hårding. Men kanske får ny kusk i vagnen, istället för Örjan Kihlström som det står just nu. Då denne tyvärr fick avbryta dagens tävlingar på Solvalla pga. ryggproblem. 

V86-4
Ojämnt sprinterlopp över 1640m med bilstart. Svårt att greppa hur detta blir kört och jag är inte helt säker på att det främst kommer stå mellan 4 Black and Quick och 7 Hilltop Hawk, som de tidiga spelarna verkar tro. Lyckas någon annan vinna blir det i princip korsdrag i kuponghögen! Spännande är till exempel 1 Mojo Express från ett smaskigt innerspår och med mycket skicklige Magnus A Djuse i vagnen. Enbart 4 % just nu. Trots att spåret är totalt iskallt, behöver det inte heller vara fel att plocka med formhästen 12 Again Kronos som ståtar med två raka segrar. 

V86-5

Ungdomslopp är alltid kul att kolla på och dessutom brukar dessa kunna bidra till hög utdelning på streckspelen, när skrällarna dyker upp med jämna mellanrum. Efter att ha studerat startlistan noga här, blir det nog svårt att besegra min trio. Tycker tre hästar är betydligt bättre än övriga. Med skickliga kuskar bakom sig känns det heltäckt. Alltså 4 Lefty Gun med David Grundmann, 7 Global Benefit med Zeb Jonasson och 8 Red Hot Roadster som körs av Ida Riesterer. Håller 12 Worrywart ihop travet den här gången, kan det vara en kantboll. Riktigt stor och fin häst. Men kan nog bli svårt att ta sig iväg felfritt - från femtespåret på andra volten. På plussidan ser vi dock skicklige Andreas Lövdal i vagnen. 

V86-6
Jag har blivit imponerad över Sybille Tinters framfart på banorna med sina fina hästar. Verkar helt klart vara inne i en bra period och stallet levererar riktigt fina resultat. I ett öppet medeldistanslopp kommer jag med stor sannolikhet att lämna hennes 2 Natorp Bo ensam på kupongen. En häst Sybille dessutom verkar ha rätt så höga tankar om. Spåret är bra och kanske blir det så att Sybille själv tillsammans med stallkamraten 6 Opalis visslar till tät direkt i starten, för att sedan släppa till en häst som förmodligen både är bättre för dagen, samt mer gynnad av distansen? De värsta motbuden på förhand har fått de sämsta startspåren och på en snabb sommarbana ute på Sundbyholm, krävs det en stor portion tur för att hinna fram till seger. I allra högsta grad om Natorp Bo får bestämma lite framme i täten tillsammans med Tomas Pettersson som kör den här gången. 

V86-7
Utan tvekan kvällens höjdpunkt, när några av landets bästa fyraåringar ska testa Derbydistansen 2640 meter. Att både 3 Boston Wise L. samt 5 Sahara Jaeburn och 7 Marre´s Dreamboy är gynnade - råder det inga tvivel om. Däremot ska det bli riktigt intressant att se hur framför allt loppets enda sto, 6 Fifty Cent Piece kommer fungera? Och den kanske något mer sprinterbetonade herren 4 Maesteraemon, som spurtade riktigt vasst och inom som trea i finalen av Sprintermästaren 2021 nyligen. 1 Chestnut Bojje har också visat bra styrka tidigare. Kanske "får loppet" på innerspår med lucka till slut? 2 Selected News har hög kapacitet och tål att göra en del grovjobb, då han är otroligt stark och tuff. Kan definitivt räcka hela vägen och har även han visat sig fungera bra över den långa distansen. 

V86-8
Det ser ut att bli valuta för pengarna när miljonerna ska fördelas i avslutningen. Omgången avrundas nämligen med ett långlopp. Första tanken var spets och slut för Nurmos-kross 8 Amalencius B.B. Utgångsläget är dock vad det är, och krävs såklart en del flyt därifrån. Robert Berghs 9 Jimmy Arthur verkar kunna springa hela dagen, och körs nog offensivt om tempot dämpas framme i täten. 10 Haitkin AM kan vara fältets bästa häst, men fungerar inte alltid. Blir därför viktigt att se morgondagens uppvärmning, innan vi kan ta ställning. Vem tar hand om taktpinnen direkt? Kan det vara 4 Chestnut eller 5 The Engine, som sedan släpper till den som avancerar framåt först av de ovan nämnda? Samt får en fin resa i rygg på ledaren? Eller kan 1 King Kong svara upp ledningen från innerspåret och blir då hästen att slå? Här är det upplagt för mycket spänning. 

Onsdagens V86-andelar ni kan vara med på: 

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Fredag inleds även denna helgen med Solvalla-besök och V65- och V4:an innehåller tycker jag två starka spikförslag!V65-1 Anders Eriksson har nu fått ... Läs travtips

Vi fortsätter nosa på de stora pengarna, 3 system med sex rätt i lördags på V75 igen, och ny åtta i onsdags. Åttor, sjuor och sexor till höger och ... Läs travtips

V75 besöker åter Åbytravet på lördag och det är hög klass på tävlingarna. Framförallt ser det oerhört öppet ut och sannolikheten ser hög ut för att ... Läs travtips

I lördags var man lite för laddad? Kanske krånglar man till det för mycket för jag hittade ingen spik men många som jag rankade som tvåa och trea. ... Läs travtips

Vi får en finfin söndag framför oss med topptävlingar på Vincennes - men framförallt GS75-jackpot på Kälmäh! Stall Lövgren har två sexiga ... Läs travtips