Mina tankar inför V75 Åby

V75-1

13 Maestro Crowe
gjorde ingen besviken när han avgjorde den tunga vägen och visade att han är tillbaka i slag igen vid den senaste starten på Axevalla i slutet av juli. Trots tillägg bör segerchansen vara god igen över den långa, dryga distansen. Värst emot känns norrmannen 4 Oracle Tile, som både står bättre till, samt får Örjan Kihlström i vagnen den här gången. Står på tur för seger och har mött stenhårt motstånd på slutet. Vill även passa på att skänka en tanke till kretsen kring hans tränare, Trond Anderssen. Som tragiskt gick bort i cancer här under veckan. Bakom dessa två känns fältet ojämnt och letar man skräll har Robert Bergh anmält 2 Jimmy Arthur barfota runt om. Tog trots allt tre raka segrar tidigare i somras över lång distans. 1 Bordeaux Doc i sin nya regi hos Jörgen Westholm bör ni också se upp med, vid gardering av de två förhandsfavoriterna. 

V75-2


Klass två-final och många om budet. Bästa hästen är kanske 10 Erv Zet som har imponerande fyra segrar på de fem senaste starterna. Lite lurigt dock med både bakspår och medeldistans den här gången. 6 Global Beware är riktigt snabb bakom bilen och den som tar sig till ledningen direkt? 1 Howdy Quick är också en riktigt bra travare, men kan få problem att försvara innerspåret och det är risk för trafikproblem. I bästa fall hamnar han i rygg på ledaren tillsammans med Björn Goop? En luring kan just 2 Luringen La Ma vara tillsammans med sin tränare och körsven André Eklundh. Kanske kan få en fin ryggresa i draget bakom de mer betrodda? En annan varning är 3 King Kong som Kim Eriksson talar väldigt gott om. I de senaste två starterna har det inte riktigt stämt, men hästen har varit långt ifrån dålig och verkar inte få så många streck på sig den här gången.

V75-3

Favorit att vinna Diamantstoets final ser Björn Goop ut att bli tillsammans med sin egentränade 15 Svecak Palema, som imponerat i sina två starter för Goopen. Men att runda fjorton ston på Åby över medeldistans känns som en tuff uppgift och det behöver förmodligen klaffa en del om ekipaget ska hinna fram till seger. Här är det dessutom många namnkunniga ston emot som visat god form nyligen och jag kommer därför att gardera rejält. Kan bli en klassisk spurtvinst från rygg ledaren eller tredje inner, är min spontana känsla. Där hamnar väl skrällarna 1 Marble Arch, 3 Nikita Vrijthout eller 7 Blue Frontline? Även 4 Your Dreamlove ska med, av de mindre betrodda i loppet. Just nu har jag hela elva streck på kupongen i den här avdelningen. Borde räcka en bra bit! 

V75-4

Här blir 3 Zion Font spelad till megafavorit tillsammans med Rick Ebbinge. Med stor sannolikhet vinnaren och kanske bör de lämnas ensamma på kupongen? Hästen har trots allt vunnit 18 av 21 starter och avgjorde mycket enkelt senast på en fin segertid. Gillar dock 5 Carry Cash som också är riktigt bra och framför allt väldigt spurtstark. Då italienaren Alessandro Gocciadoro har två hästar med i fältet kan tempot bli högt uppskruvat. Skulle favoriten sedan få en tuff resa, samtidigt som någon av de värsta konkurrenterna får lifta med i rygg eller invändigt, kanske överraskningen blir ett faktum? Plats på kupongen får i vart fall 1 Benedetto O.P. som är den troliga ledaren, samt 2 Fromheaven Idzarda som nu ska tävla med riktigt racerbalans! Det vill säga både barfota runt om samt med jänkarvagn.. 

V75-5

Att leverera låga 11-tider över medeldistans är det få travhästar som gör. 3 Born Unicorn är ett undantag och intrycket senast när han var överlägsen trots ett tufft upplägg var imponerande. Häst mot häst tror jag inte att det finns någon som kan utmana med den form favoriten uppvisat på slutet. Utan allt för mycket positionsbekymmer tror jag därför på en ny viktoria och relativt enkel seger för firma Redén och Kihlström här. Skrälletaren tar med 7 Adde S.H. som börjat visa fina takter igen och kan mycket för klassen de dagar han står på fyra friska ben. Startsnabb häst som kan få ett passande lopp på innerspår. Även 5 Vikens High Yield är kapabel och börjar hitta tillbaka till storformen igen. Testas nu med Magnus A Djuse i vagnen, kan räcka riktigt långt en bra dag och bör inte nonchaleras. Avslutningsvis vill jag även nämna förvandlingsnumret 9 Rotate, där team Goop gjort ett riktigt bra jobb. Hamnar ekipaget inte allt för punchight på det från bakspår, ska de absolut räknas med i segerstriden. 

V75-6

Veckans bronsdivision ser ut som en öppen historia och i denna final kommer positionerna avgöra det mesta bland jämna finalister. Mest intressant med tanke på strecken kanske 1 The Bald Eagle är? Som kanske skulle kunna få rygg ledaren här då han är startsnabb? Å andra sidan långt ifrån säkert, med tanke på att även 4 Amornero Roc kan flytta på sig från början. Men framför allt 8 Laradja Vrijthout, som efter strykningen av 7 Got to Dash fått ett betydligt bättre startspår bakom bilen och lär sändas vad som går av Conrad Lugauer. Även 3 Rackham är relativt startsnabb, samt 5 Strong Pepper. Hur gör Örjan och Dagfinn Aarum när bilen släpper fältet? Väntas det en vildsint startrusning?

V75-7

Russinet i kakan denna lördag och hela 1,5 miljoner kronor väntar vinnaren här i Åbys Stora Pris 2021. Därav många anmälda och de tolv som nu finns med i startlistan är riktigt bra kusar allihop! Som tränare Gocciadoro har trollat med 5 Bengurion Jet, blir det nog tyvärr svårt att besegra ekipaget. Även om distansen kanske är i det längsta laget den här gången? Själv håller jag givetvis tummarna för svensk seger och tror mest på 6 Who´s Who som varit otroligt fin den här säsongen och tidigare visat att den långa distansen inte är några som helst bekymmer. Lyxstrecket bakom favoriterna hamnar på 11 Very Kronos, trots ett svårt utgångsläge i andra ledet bakom startbilen. Galoppen senast var ett olycksfall i arbetet och får han bara trava i ett jämnt och högt tempo hela vägen här utan liknande störningsmoment, kan det räcka riktigt långt med tanke på hans imponerande styrka som passar perfekt över 3140m. Elftespåret kanske rentav passar bra för denna hetsporre den här gången? Ser fram emot ett spännande race! 

Lördagens V75-andelar hittar ni via länkarna nedan: 

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Fredag inleds även denna helgen med Solvalla-besök och V65- och V4:an innehåller tycker jag två starka spikförslag!V65-1 Anders Eriksson har nu fått ... Läs travtips

Vi fortsätter nosa på de stora pengarna, 3 system med sex rätt i lördags på V75 igen, och ny åtta i onsdags. Åttor, sjuor och sexor till höger och ... Läs travtips

V75 besöker åter Åbytravet på lördag och det är hög klass på tävlingarna. Framförallt ser det oerhört öppet ut och sannolikheten ser hög ut för att ... Läs travtips

I lördags var man lite för laddad? Kanske krånglar man till det för mycket för jag hittade ingen spik men många som jag rankade som tvåa och trea. ... Läs travtips

Vi får en finfin söndag framför oss med topptävlingar på Vincennes - men framförallt GS75-jackpot på Kälmäh! Stall Lövgren har två sexiga ... Läs travtips