Inför V75: inget långskott i långloppet?

Tidiga analysen inför V75 lördag 

V75-1
Ett spännande försök i Silverdivisionen inleder lördagens omgång. Första analysen här är vildsint körning om ledningen, med tanke på den korta distansen 1640 meter. Upploppet på Axevalla är dock Sveriges längsta med sina 227 meter. Så det kan bli jobbigt till slut om inledningen varit för tuff. Från ett perfekt startspår bakom bilen känns det ändå som god segerchans för Linda Sedström tillsammans med 1 FINAL DREAM, som verkar vara i kanonslag för dagen och trivs bäst i just den främre träffen. Vid överpace behöver det heller inte vara fel att ha spår nio just här, som Claes Sjöström fått tillsammans med fartfyllda 9 DEEDE STAR

V75-2
Här väntar ett klass två-försök med voltstart över medeldistans. När jag ögnar igenom startlistan påminns jag om hur många stora miljonvinster som delats ut på Axevalla genom åren. Det här ser vidöppet ut på förhand! Får jag råd på systemet, är tanken att helgardera detta getingbo. Alternativet att försöka låsa på två-tre hästar, och i så fall kanske 10 VERSACE BROLINE, 11 MAJESTIC UP samt 12 LURINGEN LA MA. I den här typen av lopp, som är den lägsta klassen inom rikstoton, är det dock alltid risk för skräll. Får fundera vidare och ta beslut innan spelstopp på lördag. 

V75-3
Försök i Diamantstoet, där tjejerna är utspridda på två  volter och ska tävla över antingen 2140 eller 2160 meter. Storfavorit blir belgiskan 3 NYMKE BRIGADOON som svarat för fina insatser på svensk mark för sin nya tränare Björn Goop. I den senaste starten var hon dessutom överlägsen motståndet och gick i mål på tillsynes lätta ben, med krafter kvar. Blir det inget strul i volten, läser jag spets och slut. I ett annars rätt lågklassigt stolopp känns det verkligen som spel mot ett mål. Jag ser ingen anledning till att gardera. 

V75-4
Dags för stayerlopp! Grunddistansen mäter 3140 meter med voltstart och över denna långa distans, brukar det vara en stor fördel att springa på innerspår. I jämna fält räknas varje meter och blir extra viktig ju längre distansen är. Trots att hans står med dubbla tillägg, samt möter ett par tuffingar som startar från bättre positioner, vill jag dock tro att 12 MAESTRO CROWE rundar hela fältet ändå. Såpass stark som han visat sig vara. Hästen verkar "aldrig" bli trött och gäller nog enkom för Johan Untersteiner som både tränar och kör, att låta honom trava in sig i början, för att sedan avancera framåt ute i spåren. Dessutom anmäld barfota runt om nu och är det någon som kommer vara gynnad av det extremt långa upploppet den här Stochampionatshelgen på Axevalla, är det definitivt Maestro Crowe! Spekulerar man i favoritfall bör 2 ZURICH AS vara ett tidigt streck på kupongen tillsammans med Björn Goop. Kanske blir tidig ledning och sedan ett lagom högt tempo, för att försöka göra favoriten mör?  Skrällen i loppet kan Mattias A Djuse sitta bakom. 4 MOJITO DAY gjorde nämligen en mycket tapper insats vid senaste segern, och höll undan trots hård press under vägen. 

V75-5
Den som tar sig till ledningen i starten av de utländska gästerna 5 ZION FONT och 7 BENEDETTO O.P. vinner även loppet? Inte helt otänkbart med två startsnabba hästar bakom bilen. Frågan är dock vem som kommer att ge sig först? Eller om det väntar en utdragen spetskörning mellan Rick Ebbinge och Mika Forss? 1 CONDIOR är också snabb från början och skulle med maxklaff kunna hamna i positionen rygg på ledaren. Blir i så fall giftig med lucka till slut, formen verkar fin på den kanten. Ett betydligt sämre läge har Mattias A Djuse fått med 11 HALO AM som känns bortlottad. Hästen har dock ruggig kapacitet och blir det tempo i loppet ökar givetvis vinstchansen. Bakom de två favoriterna ser det även spännande ut för 3 REVEN DEJAVU, som är vass på speed och en varning tillsammans med Erik Adielsson. Det mest troliga är ändå att Zion Font och Benedetto O.P. gör upp om segern här. 

V75-6
Veckans Bronsdivision hör helt klart till höjdpunkterna! Det vimlar av kapabla hästar som är på väg uppåt i både form och klass. Något streckprocenten just nu definitivt vittnar om. Ta till exempel 11 DON CASH som bara är spelad till 1 % (!) samt 10 ORACLE TILE som bara fått 2 % av förtroendet just nu. Visserligen tråkiga utgångslägen, men detta är verkligen inga dåliga djur! Även här blir spetskörningen intressant, kommer favoriten 5 AMORNERO ROC förbi de invändiga i starten? Eller lyckas någon 1 GOLDEN GUARD eller 3 VELTEN VERSAILLES hålla upp ledningen? Då kan detta bli tufft för favoritspelarna. Just nu har jag enbart streck för de mest lägesgynnade. Men detta kan förändras innan start, beroende på värmningarna på mina skrällidéer. 

V75-7
Pengarna ska fördelas! Visst vore det extra kul för hemmapubliken om Ulf Stenströmers fina hingst 1 HANDSOME BRAD fick äran att segerdefilera här, i årets upplaga av Axevalla-löpningen. Som sin vana trogen avgörs över lång distans med autostart, 2640 meter. Med risk för att låta upprepande, startrusningen blir enormt viktig. Kan Handsome Brad hålla upp ledningen är förmodligen även loppet över. Utifrån har vi dock 3 SHORT IN CASH, samt framför allt; 5 MILLIGAN´S SCHOOL, som båda kan öppna riktigt kvickt bakom bilen. Den senare verkar dessutom ha hittat en ruggig formtopp, samt är anmäld barfota runt om. Känns nog klart bäst med samtliga tre på kupongen. Väl medveten om att det dessutom finns andra vassa "stayers" därbakom med i loppet, som alla är redo att slå till med minsta klaff. 

Vill ni spela V75-tillsammans med mig den här helgen, rekommenderar jag att ni är ute i god tid. Systemen stoltserar nämligen med tre stjärnor och först till kvarn gäller. 

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Fredag inleds även denna helgen med Solvalla-besök och V65- och V4:an innehåller tycker jag två starka spikförslag!V65-1 Anders Eriksson har nu fått ... Läs travtips

Vi fortsätter nosa på de stora pengarna, 3 system med sex rätt i lördags på V75 igen, och ny åtta i onsdags. Åttor, sjuor och sexor till höger och ... Läs travtips

V75 besöker åter Åbytravet på lördag och det är hög klass på tävlingarna. Framförallt ser det oerhört öppet ut och sannolikheten ser hög ut för att ... Läs travtips

I lördags var man lite för laddad? Kanske krånglar man till det för mycket för jag hittade ingen spik men många som jag rankade som tvåa och trea. ... Läs travtips

Vi får en finfin söndag framför oss med topptävlingar på Vincennes - men framförallt GS75-jackpot på Kälmäh! Stall Lövgren har två sexiga ... Läs travtips