Nybörjare

Var kan jag spela på trav?

Det finns många alternativ när du vill spela på trav. Det naturliga valet är ATG - antingen via hemsidan eller ombud. Om du vill spela på exempelvis V75 är ATG det enda alternativet. Annars erbjuder även Svenska Spel poolspel som exempelvis challenge. Om du vill spela på fasta odds rekommenderar vi Unibet, LeoVegas och Bet365. Nedan kan du läsa mer om var du kan spela på trav.

Legolasbet

Nu har du fått lära dig vad travsport är och varför du borde spela på trav. Förhoppningsvis har du bestämt dig för att prova att spela på trav i alla fall en gång. I såna fall behöver du veta var du kan lämna in din kupong. Du har säkert hört talas om ATG och sett mackar som är ombud men det finns många fler alternativ. Vi hoppas du är laddad för att lämna in din första kupong!

Det finns många alternativ att välja mellan när du vill spela på trav. Sedan 1974 har ATG varit det naturliga alternativet men också det enda fram till för några år sedan. Poolspel som V64, V75 och V86 kan alltjämt bara spelas via ATG men plats- och vinnarspel även kan spelas hos andra spelbolag som Bet365 och Unibet. 2019 lanserade Svenska Spel sitt pool-spel challange.

Det är inte lätt att hålla reda på alla alternativ. Vi förklarar mer nedan!

ATG

Aktiebolaget Trav och Galopp (ATG) grundades 1974 och ägs av Svensk Travsport (ST) och Svensk Galopp (SG). Eftersom spelbolaget inte har några privata vinstintressen går hela överskottet – 1,7 miljarder 2016 – tillbaka till hästsporten. Det är man ensam om. Du kan spela på ATG hos fler än 1 800 ombud i runtom i landet samt på 37 travbanor och i digitala plattformar.

Poolspel

Hos ATG kan du spela på poolspel som V64, V75 och V86. Framför allt har V75 blivit en institution i svensk travsport sedan lanseringen 1993. Poolspel innebär att insatser från spelare samlas i en pott som sedan fördelas mellan spelare som lyckas få fyra, fem, sex, sju eller åtta rätt beroende på spelform. Fördelen med poolspel är möjligheten att vinna tiotals miljoner!

Du har väl hört talas om han som vann 67 miljoner kronor på V75?

Rörliga odds

När du spelar plats- och vinnarspel hos ATG spelar du på rörliga odds. Det innebär att oddsen förändras efter hur spelare placerar sina insatser. Hästar som får mycket insatser på sig sjunker i odds och vice versa. Konkret innebär det att du kan spela på en häst som står i 5.00 fem minuter innan spelstopp men som vid spelstopp antingen sjunkit till låga 2.50 eller ökat till 7.50.

Rörliga odds gör det svårt att hitta spelvärda hästar.

Tillsammans

Senaste åren har intresset för att spela tillsammans exploderat. Det beror på att ATG lanserade ATG Tillsammans i början på 2013. Hemsidan gör det lätt och smidigt att spela på trav med vänner och bekanta, eller främlingar om man hellre vill det. Fördelen med ATG Tillsammans är att den som vill spela köper sin egen andel och eventuella vinster utbetalas per automatik.

Med Tillsammans slipper man allt krångel med betalningar!

Spelbolag

Förutom ATG, Svenska Spel och Legolas.bet kan du spela på hästar hos spelbolag som Bet365 och Unibet. Det finns dock ingen möjlighet att spela på poolspel men däremot plats- och vinnare. Du hittar även roliga kombinations- och specialspel hos både Bet365 och Unibet. Fördelen med Bet365 och Unibet är att man har fasta odds, vilket innebär att du alltid får oddset du spelat på - vilket även Svenska spel erbjuder.

Spelbolag för trav

12

 1. 1250 SEK i spelkrediter

 2. 100% upp till 1000 SEK

 3. 100% upp till 100 SEK

 4. Ingen välkomstbonus

 5. 100% upp till 2000 kronor

 6. Ingen välkomstbonus

 7. 100 SEK Gratisspel direkt in på kontot

 8. 100% upp till 100 SEK

 9. 100 % upp till 1000 SEK

 10. 99 Gratis Freespins

 11. Spela för 100 kr få 100 kr gratis

 12. 100% upp till 100 SEK

 13. 100% upp till 100 kronor

 14.  

Travtips utomlands

Trav körs i flera länder och även om Sverige är en av de största travnationerna så är sporten väldigt stor hos våra grannar. I Norge körs det också V75 varje lördag och man snart följa tävlingarna varje lördag efter den svenska omgången. Vi på Travstugan strävar efter att ha tips även till de norska omgångarna men ibland har vi inte tid helt enkelt. Vi rekommenderar då Espen Edvardsen's hemsida vinnerbongen.no. Där kan du köpa färdigt tipsmatrial till alla norska omgångar på travet.

Andra alternativ

Du behöver inte vara uppkopplad för att spela på trav. Två andra alternativ är att spela på en bana eller hos ett ombud. När du spelar på en bana eller hos ett ombud är det ATG:s odds och spelformer som gäller, detta eftersom ATG har monopol på spel på hästar inom Sverige. Det hindrar inte spelbolag som Bet365 eller Unibet från att ha odds på samma lopp.