Var kan jag spela på trav?
Nybörjare

Var kan jag spela på trav?

Det finns många alternativ när du vill spela på trav. Det naturliga valet är ATG - antingen via hemsidan eller ombud. Om du vill spela på exempelvis V75 är ATG det enda alternativet. Annars erbjuder Svenska Spel och Legolas.bet alternativ till poolspel som V75 och V86. Om du vill spela på fasta odds rekommenderar vi Unibet, LeoVegas och Bet365. Nedan kan du läsa mer om var du kan spela på trav.

Legolasbet

Nu har du fått lära dig vad travsport är och varför du borde spela på trav. Förhoppningsvis har du bestämt dig för att prova att spela på trav i alla fall en gång. I såna fall behöver du veta var du kan lämna in din kupong. Du har säkert hört talas om ATG och sett mackar som är ombud men det finns många fler alternativ. Vi hoppas du är laddad för att lämna in din första kupong!

Det finns många alternativ att välja mellan när du vill spela på trav. Sedan 1974 har ATG varit det naturliga alternativet men också det enda fram till för några år sedan. Poolspel som V64, V75 och V86 kan alltjämt bara spelas via ATG men plats- och vinnarspel även kan spelas hos andra spelbolag som Bet365 och Unibet. 2017 lanserade även Legolas.bet egna poolspel och 2019 gjorde Svenska Spel detsamma.

Det är inte lätt att hålla reda på alla alternativ. Vi förklarar mer nedan!

ATG

Aktiebolaget Trav och Galopp (ATG) grundades 1974 och ägs av Svensk Travsport (ST) och Svensk Galopp (SG). Eftersom spelbolaget inte har några privata vinstintressen går hela överskottet – 1,7 miljarder 2016 – tillbaka till hästsporten. Det är man ensam om. Du kan spela på ATG hos fler än 1 800 ombud i runtom i landet samt på 37 travbanor och i digitala plattformar.

Poolspel

Hos ATG kan du spela på poolspel som V64, V75 och V86. Framför allt har V75 blivit en institution i svensk travsport sedan lanseringen 1993. Poolspel innebär att insatser från spelare samlas i en pott som sedan fördelas mellan spelare som lyckas få fyra, fem, sex, sju eller åtta rätt beroende på spelform. Fördelen med poolspel är möjligheten att vinna tiotals miljoner!

Du har väl hört talas om han som vann 67 miljoner kronor på V75?

Rörliga odds

När du spelar plats- och vinnarspel hos ATG spelar du på rörliga odds. Det innebär att oddsen förändras efter hur spelare placerar sina insatser. Hästar som får mycket insatser på sig sjunker i odds och vice versa. Konkret innebär det att du kan spela på en häst som står i 5.00 fem minuter innan spelstopp men som vid spelstopp antingen sjunkit till låga 2.50 eller ökat till 7.50.

Rörliga odds gör det svårt att hitta spelvärda hästar.

Tillsammans

Senaste åren har intresset för att spela tillsammans exploderat. Det beror på att ATG lanserade ATG Tillsammans i början på 2013. Hemsidan gör det lätt och smidigt att spela på trav med vänner och bekanta, eller främlingar om man hellre vill det. Fördelen med ATG Tillsammans är att den som vill spela köper sin egen andel och eventuella vinster utbetalas per automatik.

Med Tillsammans slipper man allt krångel med betalningar!

Legolas.bet

Sedan maj 2017 kan du spela på trav hos Legolas.bet. Spelbolaget skapades av Oscar Croon och ägs av Rune Andersson – mannen bakom Mellby Gård. Deras vision är att ökad konkurrens bara gynnar sporten. Legolas.bet har lovat att 40 % av spelnettot oavkortat ska gå till svensk travsport – ett erbjudande som ST tackat nej till. Legolas.bet vill utveckla svensk travsport.

Poolspel

Hos Legolas.bet kan du inte spela på populära poolspel som V64, V75 och V86; dessa har ATG ensamrätt på. Du får istället spela på Legolas.bets egna poolspel som är P3, P54 och P76. Nackdelen med Legolas.bets poolspel är att poolerna är så mycket mindre än poolerna i V64, V75 och V86. Det beror på att ATG har fler medlemmar och därmed högre omsättning.

Rörliga odds

Precis som ATG har Legolas.bet rörliga odds. Det låter inte heller som att man tänker göra som Bet365 och Unibet och erbjuda fasta odds i framtiden.

Spelbolag

Förutom ATG, Svenska Spel och Legolas.bet kan du spela på hästar hos spelbolag som Bet365 och Unibet. Det finns dock ingen möjlighet att spela på poolspel men däremot plats- och vinnare. Du hittar även roliga kombinations- och specialspel hos både Bet365 och Unibet. Fördelen med Bet365 och Unibet är att man har fasta odds, vilket innebär att du alltid får oddset du spelat på - vilket även Svenska spel erbjuder.

Andra alternativ

Du behöver inte vara uppkopplad för att spela på trav. Två andra alternativ är att spela på en bana eller hos ett ombud. När du spelar på en bana eller hos ett ombud är det ATG:s odds och spelformer som gäller, detta eftersom ATG har monopol på spel på hästar inom Sverige. Det hindrar inte spelbolag som Legolas.bet från att erbjuda odds på samma travlopp från Malta.

Dela inlägg

Kommentera