Nybörjare

Varför ska jag spela på trav?

Vill du börja spela på trav? Du har många anledningar att göra det. Trav är en folkrörelse i Sverige och genom att spela på trav blir du en del av en gemenskap. Du lär känna nya människor och får samtidigt uppleva spänning. Framför allt finns möjligheten att vinna pengar. Genom åren är det många som blivit miljonärer genom att spela på trav – med lite tur och skicklighet kan du bli en av dem.

BB140907 LT058

Det finns många anledningar att spela på trav. Den uppenbara anledningen är att du kan vinna pengar. I slutet på februari 2010 vann en spelare över 67 miljoner på spelformen V75. En annan anledning att spela på trav är att man blir del av en stor och trevlig folkrörelse – en underbar gemenskap som sträcker sig över alla samhällsklasser. Svensk travsport är unik på sådant sätt.

Blir du peppad på att spela på trav? Häng på!

Vinna pa trav

Vinna på trav

Det är svårt att vinna på trav men inte omöjligt. Det positiva är att chansen att vinna ökar med kunskap, men oavsett hur påläst du är kommer du behöva en del tur. Det roligaste med att spela på trav är att du – i alla fall i teorin – kan bli miljonär även om du så bara spelar för ett par kronor. Chansen att vinna ökar dock för varje krona som satsas.

Det roligaste med att spela på trav är att du kan bli miljonär även om du så bara spelar för ett par kronor

Genom åren har spelformer som V75 och V86 gjort hundratals svenskar till miljonärer. Den största vinsten som utbetalats är 67 miljoner. Den näst största vinsten ligger på 56 miljoner. Det är inte alla som vinner så här mycket pengar på trav men vetskapen om att möjligheten finns är kittlande. Kom ihåg att du kan vinna även om du bara spelar för kaffepengar! Framför allt om du spelar genom ett andelsspel på ATG Tillsammans. Där kan du köpa in dig i ett större system - och vinstchanserna blir då större med tanke på att ett stort system har råd med fler hästar på spelkupongen. Precis som med alla spel på hästar, krävs det dock givetvis en portion tur också.

Du har väl inte missat våra guider om olika spelformer? Klicka på Travtips och välj spelform!

Gemenskap

Vad många glömmer bort är att man inte behöver spela för att uppskatta trav. För aktiva är det en livsstil, så även för många åskådare. Det handlar om något större än pengar, nämligen gemenskap. Människor från olika samhällsklasser förenas på landets travbanor och har i alla fall en sak gemensamt – kärleken till hästar. Alla är välkomna. Rik som fattig, ung som gammal.

Många kompisgäng spelar tillsammans för att hålla kontakten, vilket bevisar att trav inte bara handlar om att vinna pengar

Det har alltid varit populärt att spela tillsammans. Förmodligen inte bara för att chansen att vinna ökar om man går samman och spelar utan även för att det blir ett roligt samtalsämne och en bra anledning att höra av sig till nära och kära. Många kompisgäng spelar tillsammans för att hålla kontakten, vilket bevisar att trav inte bara handlar om att vinna pengar. Trav förenar!

BB170528 AE068

Foto: Bildbyrån

Träffa människor

Trav är också ett utmärkt sätt att träffa människor du annars inte skulle träffa och på så sätt knyta nya kontakter. Det kan vara med tränare, uppfödare, skötare eller andra spelare. Börjar du åka på trav runt om i vårt avlånga land kommer du snart ha en handfull nya vänner. Alla är välkomna i gemenskapen oavsett hur lite eller mycket kunskap och pengar man har.

På senare tid har det även blivit populärt att köpa andelar i travhästar genom ägarformen konsortie – vilket innebär att ett specifikt företag anlitas för att sköta det administrativa/ekonomiska arbetet kring en andelshäst. Storleken på varje andel varierar och det finns till exempel travhästar med 1000 stycken ägare. Travstugan har givetvis en egen andelshäst vid namn Staro Nashville, som du kan läsa mer om i bloggen här.

Det är en härlig gemenskap på landets travbanor! Läs om olika travbanor här!

BB150531 JL086

Spelbolag som vi rekommenderar

 1. 500 SEK gratisspel

  18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Regler och villkor gäller. Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

 2.  

 3. Upp till 500 SEK i en 100% oddsbonus

 4. 100 SEK Free Bet

 5.  

 6. 100% upp till 1000 SEK

 7.  

 8.  

 9.  

 10.  

 11.  

 12. Upp till 1500 SEK i en 100% oddsbonus

Följ Travstugan på Youtube