High Five tips » Gratis travtips till varje High Five » Travstugan.se

High Five tips

High Five är ett av världens största streckspel på trav

Vi har Sveriges bästa High Five-tips

High Five är ett nytt travspel som lanserades av Svenska Spel under september 2020. Spelet går ut på att man ska få in de fem främsta hästarna i rätt ordningsföljd i ett lopp. Spelet lanseras den 21 september 2020 i Sverige.

Vi på Travstugan kommer framledes ge er de bästa tipsen inför varje High Five-lopp. Håll utkik!

Senaste nytt om High Five

Nyhet

Svenska Spel satsar på franskt trav

tisdag 15 september 2020

Svenska Spel har alltså slutit ett samarbetsavtal med det franska spelbolaget PMU och svenskarna kommer alltså kunna ...

Vanliga frågor och svar om High Five

Svenska travspelare har inte haft möjlighet att spela till Quinte+ tidigare, därav kan man tänka sig att det finns flera frågor man vill ha svar på innan man lägger sig första spel på Svenska Spels nya satsning High Five. Vi har samlat de vanligaste frågorna här nedan. Tveka dock inte att kontakta oss om du undrar över något mer.

✋ Hur spelar man High Five?

High Five ett spel som går ut på att man ska gissa den exakta ordningsföljden i mål i ett utvalt lopp varje dag. Sätter man rätt ordningsföljd vinner man som mest, men det finns även tröstpriser på tre och fyra rätt. Spelet görs i samarbete med det franska spelbolaget PMU.

💰 Vad är radpriset på High Five?

Radpriset är Quinté+ är just nu 20 euro. När Svenska Spel lanserar gissar vi att radpriset därmed kommer vara runt 20 kronor.

🇫🇷 Körs High Five endast i Frankrike?

Quinté+ är en fransk spelprodukt och vi svenskar spelar in i deras spelpool. Spelformen körs därmed uteslutande i Frankrike. Travet och galoppen delar på på spelformen.

💻 Vart kan man streama High Five?

Man kommer att kunna streama High Five-loppet på Svenska Spels hemsida varje eftermidddag men även i utvalda ombud. Loppen kommer dock refereras på engelska och Svenska Spel kommer inte ha en egen produktion likt ATG-live.

🏦 Vad är omsättningen på High Five?

Quinte+/High Five är ett av världens största streckspel på hästsport och omsättningen är generellt sett riktigt hög i svenska mått. Omsättningen ligger runt 30 miljoner varje dag. Den trettonde varje månad är det jackpot på cirka 100 miljoner kronor.

💶 Vad är högsta vinsten på High Five?

Den högsta vinsten på High Five är på 109 913 526 kronor vilket är betydligt högre än största vinsten på V75 som är 67 312 633 kronor.

Om High Five

High Five är en ny spelform som finns hos Svenska Spel, det är dock bara ett annat namn på den stora spelformen Quinte+ som är ansett som ett av världens största streckspel på trav & galopp. Omsättningen uppgår till över 30 miljoner kronor (varje omgång). High Five avgörs varje eftermiddag från utvalda franska banor och det utgör ett lopp där man ska klura ut ordningsföljden på de fem främsta hästarna i mål. Man får även en ''bonus'' om man har rätt på de fyra eller tre främsta hästarna i mål oavsett ordningsföljd. Radpriset ligger på två euro.

På söndagarna är det alltid en garanterad vinstpott om cirka fem miljoner kronor. I september 2020 gjorde Svenska Spel klart affären med franska PMU vilket innebär att svenskarna kommer kunna spela till High Five (Quinte+) på Svenska Spels hemsida. High Five avgörs varje eftermiddag och det utgör ett lopp där man ska klura ut ordningsföljden på de fem främsta hästarna i mål. Man får även en ''bonus'' om man har rätt på de fyra eller tre främsta hästarna i mål.

Svenskarna kan följa High Five från ett antal utvalda Svenska Spel-ombud samt på Svenska Spel-hemsidan om man har ett konto och är inloggad.

Svenska spel high five mockup

Största vinsterna på High Five

Under 2019 betalades det ut 367 miljonvinster på Quinté+/High Five och den största vinsten förra året var på saftiga 8 417 995,18 kronor. Men High Five/Quinte+ har som mest betalat ut 109 913 526 kronor, vilket är 42 miljoner mer än den största vinsten på V75 som är det mest kända pool-spelet i Sverige.

Svenska Spel

Spela High Five hos Svenska Spel

Ingen välkomstbonus

Svenska Spel High Five är en ny spelform i Sverige där man spelar rakt in i fransmännens största spelform Quinté+


Spela på High Five - Travstugan lär dig

Målet med High Five hos Svenska Spel är att hitta de fem främsta hästarna i mål i ordningsföljd. Men det finns även chans att vinna om dom är bland de fem främsta i mål. Det finns fem olika utbetalningar i High Five. Du kan dock endast vinna på en utbetalning. Så får du rätt på de fem främsta i mål och sätter High Five får du ingen utdelning på fyra eller tre rätt.

 • Rätt ordningsföljd - De fem främsta i mål.
 • De fem främsta - Spelar ingen roll vilken ordningsföljd.
 • Bonus 4 - Fyra hästar (spelar ingen roll vilken ordningsföljd)
 • Bonus 4 & 3 - De första fyra av fem spelade hästar(spelar ingen roll vilken ordningsföljd)
 • Bonus 3 - De tre främsta (spelar ingen roll vilken ordningsföljd)

High Five är en ny spelform för svenskarna och därav kan det vara lite svårt att förstå hur det fungerar, men du kan vara lugn. Här kommer en fullständig guide om hur du spelar på High Five/Quinté+.

 1. Skapa ett konto hos Svenska Spel. Det gör du enklast genom att klicka här. Se till att ha mobilt BankID redo så du kan legitimera dig.
 2. Sätt in pengar på ditt Svenska Spel-konto. Det finns flera olika betalningsmetoder men enligt oss är swish det enklaste alternativet.
 3. Öppna kupongen. Nu ser du strecklistan nummer, hästnamn och kusk. Här väljer du vilken placering du tror hästen kommer att sluta i loppet. Du kan välja mellan 1-5 plats. Tror du exempelvis att tvåan har en riktigt bra chans i loppet är det lämpligt att kryssa i honom bland de tre främsta.
 4. Till höger om kupongen hittar du information om hästarna. Är det trav så är det främst senaste loppen man får ta del av. Det finns även information om galopphästarnas ridvikt, startboxnummer eller specifik utrusning.
 5. Det är alltid viktigt att välja reservhäst ifall ett av dina drag blir strukna. Du hittar knappen för reservhästarna längst ner under kupongen. Väljer du ingen egen reserv får du alltid en automatisk tilldelad reserv. Precis som på V75.
 6. High Five kan spelas på fyra olika sätt
 • Rak High Five: Välj en häst för var och en av de fem målpositionerna. En enkelrad helt enkelt och även det billigaste alternativet.
 • Du kan även spela på att samma häst slutar på flera olika positioner. Tror du att hästen kommer trea kanske det är bra att gardera sig och ta andra och fjärdeplatsen med. När du väljer flera slutpositioner för en häst måste du göra det på flera hästar.
 • Markerar du fler än fem hästar på kupongen blir den automatiskt ett systemspel. Det innebär att du gör sex rader. Ordningsföljden blir densamma men en av hästarna kommer att tas bort tills alla dina alternativ har gått in.

   High Five PIX

   Ibland finns inte tiden riktigt till och då är PIX ett bra alternativt. PIX är likt Harry Boy en tjänst där slumpen tar fram en färdig kupong åt dig. Du kan välja mellan följande insatser:

   • 20 kronor
   • 120 kronor
   • 240 kronor
   • 480 kronor
   • 960 kronor

   Du kan alltid ändra något av de val PIX har gjort. Lägger du till eller tar bort hästar påverkas kostnaden för ditt system.

   Spela High Five

   De enklaste sättet att spela Svenska Spel High Five på är i datorn, paddan eller i från din mobiltelefon. Det fungerar alldeles utmärkt att spela i Svenska Spels webbläsare, men vill man höja upplevelsen rekommenderar vi att man laddar ner deras app som finns hos App Store och Google Play. Vill du ha en fysisk kupong kan du även lämna in ditt system i närmaste svenska spel ombud.

   Svenska Spel High Five trav mobilen

   High Five/Quinté+ - Videoguide

   High Five hos ombuden

   Det enklaste sättet att spela High Five på är genom nätet, men det finns trots allt en hel del som vill hålla i sin fysiska kupong och snacka med de andra människorna i spelbutiken. Dessa personer har inte Svenska Spel glömt bort, utan man kommer att kunna spela på High Five även hos svenska spel-ombuden. Till cirka 450 utvalda spelbutiker kommer man även streama loppet varje dag.

   Svenska-spel-spelbutik-ombud

   High Five-tips

   Vi på travstugan kommer att presentera tips till varje High Five/Quinté-lopp från Frankrike. Tipsen kommer presenteras av Simon Hagen, Andreas Stenberg och Martin Engström. Ibland kommer tipsen bestå av videoformat men oftast kommer man att hitta tipsen i ett skriftligt format.

   Andelsspel med High Five

   Det har blivit allt mer populärt att spela tillsammans med vänner, bekanta och framgångsrika tipsters. Det har bidragit till att spelare fått bättre kuponger och därmed vunnit mer. Under 2020 lanserade Svenska Spel andelsspel från butiker vilket var en given succé. Planen är att det även ska gå att spela tillsammans på High Five/Quinté+ senare under hösten, vilket vi ser fram emot. Man kommer då kunna rygga våra experter hos Travstugan & Bettingstugan direkt.

   Resultat High Five/Quinté+

   För att rätta din High Five-kupong går du in på ''mina spel'' i inloggat läge hos Svenska Spel. Klicka sedan på ''aktuella spel''. Har du lämnat in din kupong i butiken kan du enkelt gå till kassan och be personalen rättad ditt spelkvitto. Du kan även räkna in dina hästar i loppet, men det brukar bli lite krångligt eftersom det är många nummer att hålla reda på.