High Five tips

High Five är ett av världens största streckspel på trav

Vi har Sveriges bästa High Five-tips

High Five är ett nytt travspel som lanserades av Svenska Spel under september 2020. Spelet går ut på att man ska få in de fem främsta hästarna i rätt ordningsföljd i ett lopp. Spelet lanserades den 21 september 2020 i Sverige.

Vi på Travstugan kommer framledes ge er de bästa tipsen inför varje High Five Svenska Spel, Håll utkik!

Senaste nytt om High Five

Nyhet

Premiär för andelsspel på High Five

torsdag 10 december 2020

High Five avgörs från en fransk bana varje dag och spelet är ett skin på det omåttligt populära Quinte som kanske ...

Nyhet

Söndagens storlopp med svenskhästar

torsdag 10 december 2020

På söndag är det dags för det andra stora kvalloppet inför Prix d'Amérique. Då körs Grand Prix du Bourbonnais på ...

Nyhet

Svenska Spel satsar på franskt trav

tisdag 15 september 2020

Svenska Spel har alltså slutit ett samarbetsavtal med det franska spelbolaget PMU och svenskarna kommer alltså kunna ...

Vanliga frågor och svar om High Five

Svenska travspelare har inte haft möjlighet att spela till Quinte+ tidigare, därav kan man tänka sig att det finns flera frågor man vill ha svar på innan man lägger sig första spel på Svenska Spels nya satsning High Five. Vi har samlat de vanligaste frågorna här nedan. Tveka dock inte att kontakta oss om du undrar över något mer.

✋ Hur spelar man High Five?

High Five ett spel som går ut på att man ska gissa den exakta ordningsföljden i mål i ett utvalt lopp varje dag. Sätter man rätt ordningsföljd vinner man som mest, men det finns även tröstpriser på tre och fyra rätt. Spelet görs i samarbete med det franska spelbolaget PMU. Här hittar du High Five hos Svenska Spel.

💰 Vad är radpriset på High Five hos Svenska Spel?

Radpriset är Quinté+ är just nu 20 euro. När Svenska Spel lanserar gissar vi att radpriset därmed kommer vara runt 20 kronor.

🇫🇷 Körs High Five endast i Frankrike?

Quinté+/High Five är en fransk spelprodukt och vi svenskar spelar in i deras spelpool. Spelformen körs därmed uteslutande i Frankrike. Travet och galoppen delar på på spelformen.

💻 Vart kan man streama High Five?

Man kommer att kunna streama High Five-loppet på Svenska Spels hemsida varje eftermidddag men även i utvalda ombud. Loppen kommer dock refereras på engelska och Svenska Spel kommer inte ha en egen produktion likt ATG-live.

🏦 Vad är omsättningen på High Five?

Quinte+/High Five är ett av världens största streckspel på hästsport och omsättningen är generellt sett riktigt hög i svenska mått. Omsättningen ligger runt 30 miljoner varje dag. Den trettonde varje månad är det jackpot på cirka 100 miljoner kronor.

💶 Vad är högsta vinsten på High Five?

Den högsta vinsten på High Five är på 109 913 526 kronor vilket är betydligt högre än största vinsten på V75 som är 67 312 633 kronor.

Om High Five

High Five är en ny spelform som finns hos Svenska Spel. Spelet är ett skin på franska Quninté som anses vara ett av världens största streckspel på trav & galopp. Omsättningen varierar, men uppgår till oftast till över 30 miljoner kronor. High Five avgörs varje eftermiddag från utvalda franska banor och det utgör ett lopp där man ska klura ut ordningsföljden på de fem främsta hästarna i mål. Man får även en ''bonus'' om man har rätt på de fyra eller tre främsta hästarna i mål oavsett ordningsföljd. Radpriset ligger på tjugo kronor.

På söndagarna är det alltid en garanterad vinstpott om cirka fem miljoner kronor. I september 2020 körde Svenska Spel igång samarbetet med franska PMU vilket innebär att svenskarna kommer kunna spela till High Five (Quinte) på Svenska Spels hemsida.

Svenskarna kan följa High Five från ett antal utvalda Svenska Spel-ombud samt på Svenska Spel-hemsidan om man har ett konto och är inloggad.

Svenska spel high five mockup

Största vinsterna på High Five

Under 2019 betalades det ut 367 miljonvinster på Quinté/High Five och den största vinsten förra året var på saftiga 8 417 995,18 kronor.

High Five/Quinte+ har som mest betalat ut 109 913 526 kronor, vilket är 42 miljoner kronor mer än den största vinsten på V75 som är det mest kända pool-spelet i Sverige.

Spela på High Five - Travstugan lär dig

Målet med High Five hos Svenska Spel är att hitta de fem främsta hästarna i mål i ordningsföljd. Men det finns även chans att vinna om dom är bland de fem främsta i mål. Det finns fem olika utbetalningar på High Five-spelet. Du kan dock endast vinna på en utbetalning. Så får du rätt på de fem främsta i mål och sätter High Five får du ingen utdelning på fyra eller tre rätt. Storkovan får du när du tippar de fem främsta hästarna i rätt ordningsföljd. Hyr mycket din high five-kupong betalar beror på vilket radpris du väljer. 20 kronor är det mest normala men även det högsta radpriset. Du kan välja mellan 5, 10 eller 20 kronor.

 • Tippa de fem första hästarna i rätt ordning i mål. (Chans till Jackpot på söndagar)
 • Tippa de fem första hästarna. Du vinner oavsett om du prickar de 5 första i mål oavsett ordningsföljd.
 • Tippa de fyra första hästarna. Du vinner om du prickar 1-4 första i mål oavsett ordningsföljd.
 • Tippa de tre första hästarna. Vinst vid som du prickar 1-3 första i mål oavsett ordningsföljd.

High Five är en ny spelform för svenskarna och därav kan det vara lite svårt att förstå hur det fungerar, men du kan vara lugn. Här kommer en fullständig guide om hur du spelar på High Five/Quinté+.

 1. Skapa ett konto hos Svenska Spel. Det gör du enklast genom att klicka här. Se till att ha mobilt BankID redo så du kan legitimera dig.
 2. Sätt in pengar på ditt Svenska Spel-konto. Det finns flera olika betalningsmetoder men enligt oss är swish det enklaste alternativet.
 3. Öppna kupongen. Nu ser du strecklistan, nummer, hästnamn och kusk. Här väljer du vilken placering du tror hästen kommer att sluta i loppet. Du kan välja mellan första till femte-plats. Har du en vinnare som du tror har en bra chans på men inte vill spika kan du välja att betala för att hästen ska vara bland de tre främsta i mål. Har du en skräll du tror kan gå bra i skymundan är det lämpligt att betala för att hästen ska vara fyra eller femma. För att reducera ner kostnaden är det lämpligt en eller flera spikar på kupongen. Du kan spika en vinnare, men du kan även spika ett ekipage att sluta på femteplats exempelvis.
 4. Till höger om kupongen hittar du information om hästarna. Är det trav så är det främst senaste loppen man får ta del av. Det finns även information om galopphästarnas ridvikt, startboxnummer eller specifik utrusning.
 5. Det är alltid viktigt att välja reservhäst ifall ett av dina drag blir strukna. Du hittar knappen för reservhästarna längst ner under kupongen. Väljer du ingen egen reserv får du alltid en automatisk tilldelad reserv. Precis som på V75.
 6. High Five kan spelas på fyra olika sätt:
 • Rak High Five: Fungerar precis som en rak ''V75:a''. Välj vilken häst du tror kommer att sluta på respektive plats i mål.
 • Du kan även spela på att samma häst slutar på flera olika positioner i mål. Tror du att hästen kommer trea kanske det är bra att gardera sig och ta andra och fjärdeplatsen med. När du väljer flera slutpositioner för en häst måste du göra det på flera hästar.
 • Markerar du fler än fem hästar på kupongen blir den automatiskt ett systemspel. Det innebär att du gör sex rader. Ordningsföljden blir densamma men en av hästarna kommer att tas bort tills alla dina alternativ har gått in
 • PIX! Har du inte tid att läsa på inför loppen rekommenderar vi att köpa en PIX!-kupong. Pix fungerar som Harry Boy. Du väljer vilken summa du vill spela för och datorn skriver ut en färdig rad till dig och det enda du behöver göra är att kika vilka hästar du har under ''mina spel''.

   High Five PIX

   Ibland finns inte tiden till att gräva ner sig i lopparkiven och anlalysera High Five-omgången och då är PIX ett bra alternativt. PIX är likt Harry Boy en tjänst där slumpen tar fram en färdig kupong åt dig. Du kan välja mellan följande insatser för Pix för High Five hos Svenska Spel.

   • 20 kronor
   • 120 kronor
   • 240 kronor
   • 480 kronor
   • 960 kronor

   Du kan alltid ändra något av de val PIX har gjort. Lägger du till eller tar bort hästar påverkas kostnaden för ditt system.

   Owlie high five
   Fem tips för att bli en vinnare på Svenska Spel High Five

   Simon Hagen

   Simon Hagen har bred erfarenhet av spel på trav och delar här med sig av sina fem bästa tips för att bli en vinnare på High Five

   1. Läs så mycket tips du kan komma över, det kan vara tidningar, tipsmagasin på nätet. Bästa informationen hittar man från fransmännen själva. Google translate är utmärkt om man vill översätta information från internet.
   2. Börja spela med en mindre summa för lär dig hur High Five fungerar. Även om vi försöker göra en så bra guide som möjligt fungerar learning-by-doing bäst. Börja med en mindre kupong och förstå spelet.
   3. Ett singelstreck måste man nästan ha, för att få värde på kupongen så kan du chansa att din skräll blir först i mål. Går du för flera singelstreck så är mitt tips att chansa att spika din skräll som vinnare.
   4. Ha tålamod! Bara för att man inte sätter sin första High Five-kupong betyder det inte att man ska ge upp.
   5. En gammal klyscha, men ack så viktig. Spela ALDRIG för mer pengar än vad du har råd att förlora.

   Spela High Five

   De enklaste sättet att spela Svenska Spel High Five på är i datorn, paddan eller i från din mobiltelefon. Det fungerar alldeles utmärkt att spela i Svenska Spels webbläsare, men vill man höja upplevelsen rekommenderar vi att man laddar ner deras app som finns hos App Store och Google Play. Vill du ha en fysisk kupong kan du även lämna in ditt system i närmaste svenska spel ombud där du även kan se loppen live.

   Svenska Spel High Five trav mobilen

   High Five/Quinté - Videoguide

   High Five hos ombuden

   Det enklaste sättet att spela High Five på är genom nätet, men det finns trots allt en hel del som vill hålla i sin fysiska kupong och snacka med de andra människorna i spelbutiken. Dessa personer har inte Svenska Spel glömt bort, utan man kommer att kunna spela på High Five även hos svenska spel-ombuden. Till cirka 450 utvalda spelbutiker kommer man även streama loppet varje dag.

   Svenska-spel-spelbutik-ombud

   High Five-tips

   Vi på travstugan kommer att presentera tips till varje High Five/Quinté-lopp från Frankrike. Tipsen kommer presenteras av Simon Hagen, Andreas Stenberg och Martin Engström. Ibland kommer tipsen bestå av videoformat men oftast kommer man att hitta tipsen i ett skriftligt format.

   Andelsspel med High Five

   Det har blivit allt mer populärt att spela tillsammans med vänner, bekanta och framgångsrika tipsters. Det har bidragit till att spelare fått bättre kuponger och därmed vunnit mer. Under 2020 lanserade Svenska Spel andelsspel från butiker vilket var en given succé och från och med den 9 december är att det även möjligt att spela tillsammans på High Five/Quinté. Du hittar våra andelar genom att klicka här eller på knappen nedan.

   Resultat High Five/Quinté+

   För att rätta din High Five-kupong går du in på ''mina spel'' i inloggat läge hos Svenska Spel. Klicka sedan på ''aktuella spel''. Har du lämnat in din kupong i butiken kan du enkelt gå till kassan och be personalen rättad ditt spelkvitto. Du kan även räkna in dina hästar i loppet, men det brukar bli lite krångligt eftersom det är många nummer att hålla reda på.

   Följ Travstugan på Youtube