Vad innebär poolspel?
Nybörjare

Vad innebär poolspel?

Du har säkert hört talas om V75 och V86. Eller V64 och V65. De är så kallade poolspel. Fördelen med poolspel är att man kan vinna mycket pengar. Ibland tiotals miljoner kronor. En del av spelares insatser samlas nämligen i en pott och om du får fem, sex eller sju rätt på V75 vinner du en del av potten. Hur mycket du vinner beror på hur många som fick fem, sex och sju rätt.

poolspel v75

Det som gör travet till en fantastisk sport att spela på är nog streckspelen framför allt på V75 som är det streckspelet som omsätter mest i Sverige. V75 är lika klassiskt som Stryktipset och principen är ungefär densamma. När du spelar på poolspel som V75 går en del av insatsen till vinstpotten - det vill säga poolen – och potten fördelas mellan spelare som lyckats extra bra. På V75 är det utdelning på fem, sex och sju rätt.

Vad är då poolspel?

Poolspel innebär att insatser från spelare samlas i en pott som fördelas mellan alla spelare och spelbolaget – ATG eller Svenska Spel – tar sin del av kakan för att genomföra spelet och sedan får spelare dela på det som återstår. Fördelen med poolspel är att spelbolaget inte riskerar förlora pengar samtidigt som spelare får möjlighet att vinna stora belopp. I januari 2013 vann en spelare 67 miljoner kronor på V75, den största vinsten någonsin genom poolspel i Sverige.

ATG

ATG

Spela på ATG's streckspel

ATG är motorn i svensk hästnäring och Sveriges största spelbolag. Deras mest kända produkter är V75 och V86 som är dom två största streckspelen i Sverige. ATG ägs av svensk travsport och svensk galopp och allt överskott går tillbaka till hästnäringen.


ATG har två poolspel som är större än andra. Dessa är V75 och V86. Du kan bara spela på V75 och V86 hos ATG. V75 är Sveriges största poolspel med 45-50 miljoner kronor i potten varje vecka för sju, sex och fem rätt. Det innebär att en ensam vinnare kan vinna upp till 20 miljoner kronor en vanlig omgång – till och med ännu mer vid jackpott-omgångar. Kraften i poolspel som exempelvis V75 och V86 är att desto fler som spelar desto större blir omsättningen vilket medför att det finns mer pengar finns det att spela om. Kan du lite om poolspel och vill lära dig mer klickar du på någon av spelformerna vi har listat nedan. Har du aldrig spelet på ett större streckspel tidigare rekommenderar vi dig att köpa en andel hos vårat ATG ombud (Direkten Ryd).

ATG:s streckspel på travet:

Andelsspel hos ATG

Har man inte tiden, eller lusten att skriva egna system på ATG's streckspel kan man köpa en andel. Genom att köpa en andel delar du på kostnaden för systemet och således delar du även på vinsten. Ett perfekt sätt att lära känna exempelvis V75 och V86. Läs mer om andelsspel genom att klicka här.

Svenska Spel

Svenska Spel

Spela på Svenska Spel's streckspel

Svenska Spel är har hitintills inte lagt så stor kraft för poolspel till travet, men det viskas att vi under 2020 kan få se en produkt som kan jämföras med V75 och V86.


Challenge är en kopia av den mer kända spelformen Stryktipset och lanserades januari 2019. Än så länge det enda poolspelet som finns hos Svenska Spel när det gäller spel på hästar. Liksom övriga poolspel handlar omsättningen om hur mycket pengar spelarkollektivet har skjutit in. Till skillnad mot de större poolspelen V75 och V86, handlar den här spelformen istället för att hitta vinnaren i flera lopp, om att välja rätt mellan tre alternativ i ett antal lopp. Det vill säga vilket alternativ som kommer att vinna av 1, X eller 2. Svårighetsgraden är därmed något lägre, samtidigt som utdelningen av förklarliga skäl blir detsamma när många spelare lyckas med bedriften att få alla rätt.


Svenska Spel's poolspel på travet:

Sammanfattning

Hur mycket du kan vinna på poolspel som V75 och V86 beror på hur många spelare som spelar, eller snarare på hur mycket man har spelat för. Det är spelarkollektivet som skjuter till pengar till vinstpoolen medan spelbolaget aldrig riskerar gå back. Det är en säkerhet för dem på samma sätt som rörliga odds. En skillnad mellan ATG, Svenska Spel och Legolas.bet är hur stor del av kakan spelare får dela på.

Dela inlägg

Kommentera