Nybörjare

Hur fyller jag i en kupong?

Trav blir roligare om du lär dig fylla i en kupong. Det är i princip en förutsättning för att du ska kunna spela på trav. Det finns två sätt att fylla i en kupong på - antingen på nätet eller på en fysisk spelkupong. Grundprincipen är densamma oavsett. För att du ska lära dig fylla i en kupong vägleder vi dig steg för steg på ATG och Svenska SPel Med den här guiden blir det enkelt att fylla i en kupong.

travkupong

Det beror på vilket spelbolag du vill spela hos. Vill du spela hos ATG kan du välja mellan att spela hos närmaste ATG-ombud eller på nätet. Hos Svenska Spel kan du spela challenge på hemsidan eller i ditt närmaste spelombud. Att spela på internet kan verka invecklat till en början men oroa dig inte, det är väldigt enkelt och du kommer lära dig snabbt.

Spela på ATG

Om du inte har konto på ATG.se sedan tidigare

För att spela på ATG.se följer du dessa steg:

  1. Skapa konto på ATG.se

Det första du behöver göra för att spela på ATG.se är att skapa konto. Du gör det genom att klicka på “Öppna konto” på startsidan. För att öppna konto behöver du bland annat uppge personnummer, för- och efternamn.

  1. Sätt in pengar på ATG.se

Nästa steg är att sätta in pengar. Det måste du göra i inloggat läge genom att först klicka på “Mitt konto” och sedan på “Sätt in pengar”. Du kan sätta in pengar från 1) betalkort (Visa/Mastercard), 2) Swish eller 3) Internetbank.

  1. Börja spela

Så fort du har öppnat konto och satt in pengar är det bara att börja spela. Det första du behöver bestämma dig för är vilken spelform du vill spela på och det andra du måste fundera över är hur mycket du vill spela för.

Så här fyller du i din spelkupong på ATG.se

Det är enkelt att spela på trav. Nedan förklarar vi steg för steg hur du fyller i en spelkupong. Varje spelform – och spelbolag – har sina egna kuponger men för enkelhetens skull använder vi en V75-kupong som exempel eftersom V75 är spelformen med högst omsättning. Det första du behöver göra är att bli medlem på ATG. När du blivit medlem loggar du in och sedan är det bara att följa guiden steg för steg. Lär dig lämna in din spelkupong nedan!

1) I inloggat läge klickar du på ”Spela” och väljer spelform till höger. Vi tänker spela på V75 och klickar därför på ”V75 + Boost”. Mer om boost senare.

2) När du klickat på ”V75 + Boost” kommer du till ytterligare en meny. Där kan du se kommande omgångar. Klicka på en grön knapp med texten ”Spela Nu”.

3) Framför dig ser du en kupong. Det är sju avdelningar med upp till 15 hästar i respektive avdelning. Har du bestämt dig för vilka hästar du vill spela på?

4) Om du redan vet vilka hästar du vill spela på kan du klicka på siffrorna i respektive lopp. Varje häst du spelar på räknas som en rad.

5) Du kan också klicka på varje avdelning ovanför kupongen (eller scrolla ner) för att se vilka hästar som startar. Här finns även spännande information.

6) I det här läget hittar du bland annat information om loppet, vilket spår hästar lottats till, vilken kusk som kör, tränare, spelprocent och mycket annat.

7) När du har klickat i vilka hästar du vill spela scrollar du tillbaka till kupongen. Uppe till höger ser du hur mycket kupongen kostar att lämna in.

8) Om du vill lägga till hästar är det bara att göra om proceduren. Vill du ta bort hästar är det bara att klicka på hästen eller hästarna du vill ta bort.

9) Det går att välja reserver ifall hästar på kupongen blir strukna innan start. Du gör det genom att bocka i ”Reserver” och välja två reserver på kupongen.

10) För att lämna in din kupong klickar du på ”Lägg spel”, en grön knapp ovan till höger om kupongen. Nu väljer du om du vill lägga till Boost eller inte.

11) Gör ditt val och spela!

Spela hos ATG-ombud

Det första du behöver känna till är att respektive spelform – till exempel V75 och V86 – har egna kuponger. Se därför till att ta rätt kupong innan du börjar fylla i dina hästar. På lappen – som kupongen också kallas – finns en kolumn för varje lopp och inom kolumnen finns siffror från 1 till 15 som är i stället för namnen på hästar som kommer till start. Du drar ett vertikalt streck på hästar – eller siffror om du så vill – ha med på kupongen. Svårare än så är det inte!

Eller lite svårare än så är det faktiskt. Du måste också bestämma huruvida du vill spela egna reserver eller om du litar på reserver enligt insatsfördelningen. Under kolumnen där du väljer hästar finns en ytterligare kolumn och även här finns siffror från 1 till 15. I den här kolumnen väljer du reserver men om du inte vill välja reserver är det bara att lämna kolumnerna tomma.

Principen är ungefär densamma för samtliga spelformer hos ATG. Det kan dock förekomma några skillnader. När du spelar V75 måste du till exempel välja om du ska spela Boost eller inte. Det viktigaste är att du har koll på vilka hästar du vill spela och det enklaste är att fråga om hjälp hos ditt närmaste ATG-ombud. De har kunskapen som behövs för att du ska kunna lämna in din kupong. ATG-ombud finns nästan på alla större orter runt om i landet.