Så går du vidare för att bli en bättre travspelare
  • Hem
  • Spelguider
  • Så går du vidare för att bli en bättre travspelare
Nybörjare

Så går du vidare för att bli en bättre travspelare

Vad ska du göra för att bli en bättre travspelare? Som spelare blir man aldrig fullärd och därför är det viktigt att lyssna på intervjuer med aktiva och läsa travmedia. Du måste leva trav för att bli en bättre spelare. En bra genväg är att läsa våra guider på medelnivå. Där kan du bland annat läsa om hästars och kuskars olika egenskaper, om spår och om utrustning.

bli en bättre travspelare

Grattis! Nu har du kommit till den sista av tio guider. Vi hoppas att du har fått en känsla för vad svensk travsport är och hur du går tillväga för att spela. Den sista guiden är en enklare introduktion till nästa steg för att bli en bättre spelare. För att öka dina chanser att vinna på trav är det nödvändigt att du utvecklar dina kunskaper och att du lever trav.

Ta nästa steg

Vill du ta nästa steg är förslaget att läsa våra guider på medelnivå. För tillfället finns fyra guider på medelnivå tillgängliga, dessa är 1) Spela på V75 Tillsammans, 2) Spårets betydelse för hästens chanser att vinna, 3) Kuskens betydelse för hästens chanser att vinna och 4) Vilken betydelse har utrustning för hästens prestation. Vi rekommenderar dig att läsa guiderna på medelnivå i just den här ordningen.

Förutom våra guider rekommenderar vi dig att:

  • Lyssna på podcasts om trav.
  • Besök travbanor
  • Prata med tränare
  • Kolla i lopparkivet

Bli en professionell spelare

Många drömmer om att leva som professionell spelare men det är tyvärr ett liv som är få förunnat. Det finns bara ett sätt att bli en bättre spelare och det är att kolla och lyssna på mer trav än tidigare. Du måste lära känna alla hästar och kuskar och skillnaden på alla banor. Kunskap ökar dina chanser att vinna men det gör även högre insatser. Öka dina insatser när du vunnit en hacka.

Skillnaden mellan bra och dåliga spelare

Vad är skillnaden mellan bra och dåliga spelare? Bra spelare litar på ögat och dåliga spelare på spelprocenten. Många tror att spelprocenten är ett facit men så är inte fallet. Det händer ofta att den gemensamma spelarkåren är fel ute och bättre än att lita på andra är att lita på sig själv. Gå din egen väg – lita på dina idéer. Självförtroende är a och o för att bli en framgångsrik travspelare.

Öka vinstchansen

Kunskap ökar dina chanser att vinna på trav. Många lägger flera timmar om dagen på att kolla i lopparkivet och läsa intervjuer. Det behöver du också göra. Besök olika hemsidor, läs olika tidningar. På så sätt får du en bättre överblick. Det är viktigt eftersom spelare resonerar olika. Med kunskap från olika källor kan du skapa dig en egen uppfattning om loppen och ta beslut utifrån det.

Lyssna på experter

Det finns många duktiga spelare i landet. Dessa delar gärna med sig av tips i poddar och tidningar. Analysera hur de tänker när de spelar på trav. Genom att kopiera deras tankesätt kommer du snart bli en bättre spelare – men det är också en balansgång eftersom du inte ska frångå din filosofi. Samtidigt behöver du vara ödmjuk och inse att det finns en anledning till varför somliga vinner.

Utforma en spelfilosofi

Något du bör göra är att utforma en spelfilosofi att luta dig mot. Det kan vara att du endast ska spela på spelvärda hästar eller att du aldrig ska spika den största favoriten i omgången. Det är viktigt att hitta en filosofi som du tror på. Du kommer inte vinna varje vecka men du kommer öka chansen att vinna genom att spela långsiktigt och systematiskt. Var självsäker och visa tålamod.

Dela inlägg

Kommentera