Medel

Lär dig spela på fasta travodds

Du kommer inte bli rik på att spela på hästar som står i 1,30 och du kommer inte heller bli rik om du alltid spikar omgångens största favoriter. Du måste lära dig hitta spelvärda hästar till bra odds. För att bli en vinnare på trav måste man ha stort tålamod. I den här guiden lär vi dig allt du behöver veta om fasta travodds är och hur man spelar hos spelbolagen.

Lar dig spela pa fasta travodds

Travodds

Innan du lägger ditt första travspel är det viktigt att förstå vad travodds är, det är nämligen avgörande för hur mycket du har möjlighet att vinna.

Lite förenklat kan man säga att ett travodds är proportionen mellan insats och vinst när man spelar plats och vinnare medan spelprocenten berättar hur stor andel kuponger respektive häst är streckad på, vilket är intressant och nödvändigt att veta när man spelar poolspel som V75 och V86. För dig som vill lära dig mer om spelprocent, klicka här.

Det finns flera olika speltyper på travet. Dom flesta spelar på poolspel, det då spelar du mot andra spelare i en sammandragen spelpool ATG är det största spelbolaget i Sverige sett till omsättningen i spelpoolen. V75 omsätter exempelvis upp emot, och ibland över 100 miljoner kronor.

Men det finns även svensklicensierade spelbolag som erbjuder travspel på nätet. Dessa spel särskiljer sig lite grann jämfört med oddsen hos ATG. Det är väldigt lätt att förstå upplägget med fasta odds. Det särskiljer sig inte mycket med exempel ett oddsspel på ishockey eller fotboll. I den här guiden ska vi visa dig hur du spelar med fasta odds på trav.

Fasta travodds trav

Fasta travodds

Spelbolag som till exempel Bet365 och Unibet har fasta travodds medan oddsen hos ATG kan variera beroende på hur många som har spelat samma häst som du och hur mycket pengar det är omsatt. Spelar du däremot på en häst hos exempelvis Unibet eller något annat spelbolag med fasta odds får du det oddset som du spelade vid tillfället. Oddset är alltså fast och även om hästen skulle sjunka i odds hos ATG så är spelet låst, vilket innebär att oddset varken kan gå upp eller ner. Fasta odds styrs av oddssättare som kan mycket trav och som dagligen värderar hästarnas chanser.

Har du spelat på ett ekipage till ett fast travodds får du återbetalning om ekipaget du har spelat exempelvis skulle strykas innan loppet, det gäller dock inte om du spelat till ett storlopp innan startlistorna har kommit (ante-post). Galopperar ekipaget du har spelat får du inte återbetalning av insatsen. Utbetalning beräknas på det belopp du satsat multiplicerat med oddset.

Fasta travodds dooder

HUR SPELAR MAN PÅ FASTA TRAVODDS?

För att spela på dom fasta oddsen måste du först och främst ha ett konto hos ett spelbolag och för att registrera dig hos ett spelbolag måste du ha ett BankID. Alla bolag som tillhandahåller spel på svensk travsport är licensierade i Sverige och betalar därmed svensk skatt.

Nedan följer en lista med en hel del olika spelbolag, skillnaden mellan dessa spelbolag är egentligen att oddsen kan vara lite olika. Så innan du väljer att skapa ett konto hos ett spelbolag bör du se över deras odds på just den aktuella hästen du vill spela. Dessutom erbjuder de flesta spelbolagen en bonus man kan använda, mer om bonusar läser du här

Tips! Kombinera dina travspel

Precis som på fotboll, hockey och övrig sport kan du kombinera dina travspel hos spelbolagen som erbjuder fasta travodds. För att kombinera spelen gör du följande:

 1. Registrera dig på ett spelbolag som erbjuder fasta travodds.
 2. Klicka i vilket spelobjekt du vill spela.
 3. För att spela en häst i ett annat travlopp, gå ut och välj det loppet du vill spela till och klicka i ditt spelobjekt.
 4. Spelet kombineras nu automatiskt och du får ett odds som har slagits ihop. Du kan kombinera dina travspel med andra sporter som exempelvis hockey eller fotboll. Du kan dock inte kombinera två spel i samma lopp.
 5. Vill du ha högre odds? Fyll i flera spelobjekt och bygg en spelmatta.

Spelbolag med fasta travodds

 1. Sätt in 500 kr SEK 100 free spins + 500 kr i bettingkrediter

  Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

 2. Upp till 500 SEK Free Bet

 3. Inget bonuserbjudande för närvarande

 4. 500 SEK gratisspel

  18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Regler och villkor gäller. Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

 5. 100% upp till 100 SEK

Det här behöver du för att skapa ett konto hos ett spelbolag

För att spela måste du såklart ha pengar på ditt spelkonto. Nu för tiden går det här riktigt smidigt med hjälp av säkra betalningsmetoder. Hos alla svensk-licensierade spelbolagen kan man räkna med säkra betalningsmetoder som exempelvis:

 • Banköverföring
 • Kortöverföring
 • Trustly
 • Swish

För att registrera sig hos ett spelbolag måste du ha ett BankID redo. Välj spelbolag i listan ovan. Oftast kommer du till en startsida där du enkelt kan klicka på registrera. Klickar du på knappen kommer du oftast till en sida där du ska fylla i ditt BankID. Man använder sig av BankID för att verifiera att det verkligen är du som är bakom spelkontot. När du har fyllt i ditt BankID och signerat på din telefon eller dator. Du kryssar sedan i att du godkänner spelbolagens regler och villkor. Nu är du registrerad och kan enkelt sätta in pengar genom att klicka på.

Lär dig navigera till travoddsen

För att hitta ett spelbart odds bör du lokalisera dig till spelbolagets hemsida och hitta marknaden där spelbolaget erbjuder spel på travsport. Det här kan vara lite klurigt att hitta till travsektionen. Det beror på att travet ofta inte är någon stor marknad för spelbolagen som erbjuder oddsspel Klickar du däremot dig vidare till odds och sedan klickar på menyn så hittar du travet. Ofta är det lokaliserat längst ner i listan.

Långtidsspel med ante post

Trav är en perfekt sport för dig som gillar att ta lite extra risker och vill du spela till ett travlopp som ligger längre fram i tiden kan du göra det med långtiddspel med ante post. På den svenska travmarknaden erbjuds det ofta fasta odds till exempelvis Elitloppet, Prix'd Amerique, Svenskt Travderby och Svenskt Travkriterium.

Långtidsspel är riktigt roligt eftersom oddsen oftast ändras drastiskt fram till dess att startlistorna har släpps.

Oddsen sätts att oddssättare som följer hur media diskuterar sporten, men även genom egen kunskap. Ibland sätter spelbolagen odds till travfansen ett helt år innan själva loppet ska köras.

Fördelar med ante post och långtidsspel

 • Möjlighet att säkra större odds på en häst än vad som kommer att finnas närmare själva storloppet.
 • Det ger lite mer ''spel'' för pengarna eftersom det finns ett

  långsiktigt intresse att följa hästen du har spelat i dom förberedande loppen.

Viktigt att känna till när du spelar på långtiddspel
 • Du förlorar ditt spel om inte hästen du har spelat deltar i loppet.
 • När du väl har lagt ditt spel kan du inte casha ut.

Det finns dock vissa sätt att få tillbaka insatsen:

 • Loppet du har spelat till ställs in och körs inte.
 • Loppet körs på en annan travbana.

Observera att varje spelbolag har sina egna ante-post-spelregler, så det är viktigt att du är medveten om dem innan du sätter dina pengar på ett ante-post-spel/långtidsspel.

Spelbolag med ante post

Bästa spelbolaget för långtidsspel

Upp till 500 SEK Free Bet

Vi på Travstugan tycker att Unibet är det bästa spelbolaget när det kommer till spel på travlopp som ligger längre fram i tiden. Vi gillar även att det finns möjlighet att spela på två olika typer av ante-post-odds. Kambi-oddsen (som du hittar i vanliga sportbooken) och Unibets egna odds. Ibland kan det vara en markant skillnad mellan oddsen, så tipset är att kika in båda.


Spelbolag med långtidsspel

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller

 1. Har ofta odds till Prix'd Amerique och Elitloppet

  Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

 2. Långtidspel till flera marknader, även galopp.

  18+ år, Regler och villkor gäller - Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 35x omsättningskrav på casino | Freespins gäller Ancient Fortunes Poseidon Megaways | 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80. Spela ansvarsfullt. Stodlinjen.se

 3. Långtidsspel till nästan alla storlopp i Sverige.

 4. Brett utbud i och med att dem använder Kambi som oddsleverantör.

Följ Travstugan på Youtube