Nybörjare

Vad finns det för spelformer för trav?

Det finns många olika spelformer att välja mellan. Flest spelformer hittar du på ATG. Vill du spela poolspel är det bara ATG och Svenska Spel som gäller. Vill du spela på fasta odds väljer du istället Unibet, LeoVegas eller Bet365. Som nybörjare är det inte lätt att hålla koll på alla spelformer. Det är omöjligt även för mer erfarna spelare. Nedan kan du läsa om spelformer på ATG, Svenska Spel och andra spelbolag.

Spelformer for trav

Du har många spelformer att välja mellan när du vill spela på trav. Vilka du har att välja på beror på vilket spelbolag du spelar hos. Mest populärt är att spela poolspel hos ATG och Svenska Spel.Spelbolag som Bet365 och Unibet har inte möjlighet att erbjuda poolspel men däremot odds för plats- och vinnarspel. Ofta är de oddsen fasta, därmed får du alltså det oddset du spelar till.

Vi har här listat minst fyra spelbolag du måste signa upp dig för när du börjar spela på trav. Alla spelbolag har olika funktioner, vissa erbjuder poolspel medan andra erbjuder fasta travodds. Vissa spelbolag använder dessutom olika odds. Vikten av att ''shoppa'' runt och hitta det högsta oddset är viktigt, det är nämligen så du blir en vinnare i slutändan.

Travspel i sverige

Spelformer hos ATG

Hos ATG finns 20 spelformer att välja mellan. Du hittar bland annat poolspel som V75 och V86 där utmaningen är att hitta vinnaren i sju respektive åtta lopp men också spelformer där du spelar på enstaka lopp. Travälskare har spelat plats- och vinnarspel på svenska travbanor sedan 1923 – långt innan ATG skapades – och är de mest klassiska spelformerna i svensk travsport.

Atg travspel spelformer

Registrera dig hos ATG

Ingen välkomstbonus

ATG är Sveriges största spelbolag och även det mest välkända, åtminstone när det kommer till travsport. Hos ATG hittar du ett brett utbud av travspel. Du kan spela till alla svenska travlopp, men det erbjuds även spel till andra länder som exempelvis Frankrike och Norge.


Hos ATG hittar du följande spelformer
 • Vinnarspel
 • Platsspel
 • Tvillingspel
 • Kombinationsspel
 • Platsspel
 • Streckspel (V75,V86,V4 etc)

Du hittar även oddsspel i ATG:s sportbook:

 • Långtidsspel

Spelformer hos Svenska Spel

Svenska Spel lanserade i januari 2019 sitt första poolspel på hästar, Challenge. Numera finns det även möjlighet att spela kombinationsspel som ger höga odds. Samt även Vinnare, Plats och "Head to head", där du ska avgöra vilket av två ekipage som är först i mål. Mest uppskattat bland utbudet när det gäller spel på hästar är dock möjligheten att spela Vinnare och Plats till fasta odds - något huvudkonkurrenten AB Trav och Galopp inte erbjuder sina kunder.

  Svenska spel spelformer
  Hos Svenska Spel hittar du

  I oddset-sektionen hittar du följande speltyper:

  • Vinnarspel
  • Platsspel
  • Head to Head
  • Långtidsspel
  • Challenge

  I sektionen med Trav & Galopp hittar du följande spelyper:

  • Vinnarspel (Frankrike)
  • Platsspel (Frankrike)
  • High Five

  Registrera dig hos Svenska Spel

  Inget bonuserbjudande för närvarande

  Svenska Spel erbjuder vinnare, plats till franska travlopp i sin produkt - Svenska Spel Trav & Galopp. Vill du spela challenge eller oddsspel måste du gå in genom oddset-sidan för att nå dessa marknader. Det är alltså två helt olika sektioner på Svenska Spels hemsida, vilket kan upplevas lite rörigt. På oddset-sidan kan du kombinera dina travspelar med oddsspel till andra sporter som exempelvis fotboll, ishockey och basket.


  Spelformer hos Unibet

  Unibet har faktiskt ett bra utbud på travet, däremot har de endast tre spelformer. Fördelarna med Unibet är att oddsen släpps tidigt och att de är fasta. Man kan alltså spela till det oddset som erbjuds. Unibet erbjuder också långtidsspel som exempelvis Elitloppet och Prix d'Amerique. Unibet använder egna odds, men har även odds från oddsleverantören Kambi. Det betyder att du hittar två olika oddsskektioner hos Unibet. För att hitta till Unibets egna odds klickar du in på fliken ''trav och galopp''. Vill du däremot hitta kambi:s oddstutbud navigerar du dig genom att klicka in på sport och därmed till sportbooken.

  Unibet tva sportbocker trav dooder
  Spelformer hos Unibet

  I Unibets sportsbook hittar du följande spelformer:

  • Vinnare
  • Plats (Platsspel benämns hos Unibet och övriga spelbolag som erbjuder spel i sin sportbook som 1-3)
  • Head to Head

  På Unibet:s egna sida för trav & galopp hittar du följande spelformer:

  • Vinnare
  • Plats

  Registrera dig hos Unibet

  Upp till 100 SEK i en 100% oddsbonus

  Unibet är ett spelbolag som alltid har satsat på travsporten, det kanske inte är så konstigt eftersom grundaren, Anders Ström är travintresserad och äger en mängd travhästar. Under 2021 lanserade Unibet en egen sportbook för trav och galopp som fortfarande utvecklas. Vi tror dock att Unibet kommer bli ännu bättre och det är ett måste att ha konto hos detta väletablerade spelbolag.


  Spelformer hos Bet365

  Bet365 har tagit upp kampen med travet på allvar. Man erbjuder spel till svenska travlopp till både lunch och kväll. Bet365 har i dagsläget heller inte poolspel, men utbudet gör ändå att Bet365 är ett bolag som vi påTravstugan rekommenderar. Till skillnad från Unibet har Bet365 egna travodds, ibland är oddset högre hos Bet365, och ibland är det mindre. Som vi har nämnt tidigare är det viktigt att väga in oddsen från dom allra största bolagen och sedan bestämma sig vart man vill lägga spelet.

  Bet365 dooder spela pa svensk trav
  Spelformer hos Bet365
  • Vinnare
  • Plats (Platsspel benämns hos Unibet och övriga spelbolag som erbjuder spel i sin sportbook som 1-3)
  • Head to Head

  Registrera dig hos Bet365

  Sätt in 500 kr SEK 100 free spins + 500 kr i bettingkrediter

  Spela hos Bet365

  Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.


  Fler spelbolag med samma spelfomer

  Det finns fler spelbolag som erbjuder liknande spelformer som de vi har skrivit om här ovan. Nedan följer en lista med spelbolag som erbjuder spelfomer som exempelvis vinnare, plats och head-to-head.

  1. Upp till 500 SEK i en 100% oddsbonus

   18+ år, Regler och villkor gäller - Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 35x omsättningskrav på casino | Freespins gäller Ancient Fortunes Poseidon Megaways | 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80. Spela ansvarsfullt. Stodlinjen.se

  2. Upp till 100 SEK i en 100% oddsbonus

  3. 1500 SEK gratisspel

   18+ år, spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.

  4. 100% upp till 100 SEK

  5. Upp till 100 SEK i en 100% oddsbonus

  6. 99 Freespins utan omsättningskrav

  7. upp till 1000 SEK gratisspel vid förlust

  Frågor och svar om spelformer på trav

  Vilken är den bästa spelformen på trav?

  Det finns en hel del spelformer på trav. ATG är det spelbolag som har i särklass mest spelformer. Vilken spelform som är bäst är väldigt svårt att svara på eftersom de fyller olika funktioner. Har man drömmen om att bli mångmiljonär är V75 ett av världens bästa spel. Vill man ha snabba spel som bara varar över ett lopp är vinnarspel hos Bet365 eller Unibet ett bra alternativ.

  Vad är skillnaden mellan fasta odds och vanligt vinnarspel hos ATG?

  Hos ATG spelar du ditt vinnarspel i en pool, storleken på poolen och hur många som har spelet den hästen du ska spela avgör vad oddset kommer att bli. Eftersom spelpoolen är öppen fram till start kan det vara svårt att veta vad man får för odds. Hos spelbolag som exempelvis Unibet eller Bet365 får du ett fast odds och du kan oftast spela flera timmar, ibland dagar innan start.

  Kan man fortfarande spela hos Betfair?

  Betfair stängde ner sin spelbörs för travet under 2021 och kommer med all sannolikhet inte öppna upp den i närtid.

  Kan jag spela med kontanter på travbanorna?

  Enklaste sättet att spela på trav på banorna är i mobilen eller på datorn. Ofta har travbanorna dock minst en lucka för kontanthantering. Oftast är den spelluckan placerad i totohallen.

  Kan jag spela med kontanter i en spelbutik

  Ja. Nästan alla ombud tar fortfarande emot kontanter.

  Följ Travstugan på Youtube