Nybörjare

Användbara tips när du spelar på trav

Det viktigaste när man spelar på trav är att förstå grunderna. Nästa steg är att hämta information. Det bästa du kan göra är att lyssna på experter med längre erfarenhet än du. Men kom ihåg att även experter kan ha fel. Våga därför lita på din magkänsla. Framför allt gäller det att spela långsiktigt och inte för större summor än du har råd att förlorare. Då kan du bli en vinnare på trav.

travtips

Det bästa tipset man kan ge nybörjare är att lyssna på experter och att man ska spela för små insatser. Experter lägger timmar i lopparkivet och talar med aktiva kuskar och tränare dagligen. Det ger dem en klar fördel i jakten på miljonerna. Innan du kan trav är tipset att bara spela för små insatser – chansen att vinna på trav är mindre än risken att förlora. Lägg inte dina pengar på dåliga spel.

Anvandbara tips pa trav

Spela långsiktigt!

Trav handlar om långsiktighet. Det tar många spelare flera år innan de lyckas vinna en storvinst. Hästar galopperar och underpresterar – kuskar tar dåliga beslut och väder och vind sätter käppar i hjulen. Ja, det är mycket som måste klaffa för att man ska vinna. Du behöver därför acceptera att du inte vinner alla veckor. Därför ska du aldrig spela för större belopp än du har råd att förlora.

Ett sätt att tänka långsiktigt är att bara spela på spelvärda hästar. Det vill säga hästar vars vinstchanser underskattas. I praktiken innebär det att du lämnar överspelade favoriter utanför kupongen till förmån för underskattade skrällar. Du måste ha tålamod i väntan på den första vinsten men när den väl kommer blir du nästa alltid rikligt belönad. Spelvärda hästar ger långsiktiga resultat.

Kolla i lopparkivet för att hitta spelvärda hästar

Så hur hittar man spelvärda hästar? Kolla i lopparkivet som du hittar på ATG.se för att bedöma vilken form hästarna i startfältet håller för dagen och analysera vad statistiken avslöjar. När du har gjort din läxa kollar du till vilken procent hästarna är spelade. Bara då kan du fatta beslut om vilka hästar som är spelvärda och vilka som är för mycket spelade. För att lyckas med detta krävs känsla och ett erfaret öga.

Det finns flera statistiktjänster på nätet du kan använda dig av. Ett exempel är travfakta.se. Dessa tjänster har all statistik du kan tänka dig. Du hittar bland annat svaret på hur många gånger en häst har vunnit i ledningen och sådan statistik är avgörande när man letar spikar. Avgörande är kanske att ta i men det är i alla fall något att luta sig mot. Framför allt när du letar spelvärda hästar. Statistik är bra men inte allt.

Skarmavbild 2022 01 29 kl 14 35 22

Lopparkivet säger kanske mer än statistik. När du kollar tidigare lopp har du möjlighet att få en känsla för hästen – vilken form han eller hon har och utifrån det bestämma om hästen är under- eller överspelad. Eftersom alla travlopp är unika är statistiken aldrig ett facit och därför måste du lära dig väga det ögat berättar mot det statistiken försöker avslöja. Det är svårt, ja, men det går!

Kolla på trav så ofta du kan. För varje sekund lär du dig något nytt som ökar dina chanser att vinna. Det är förstås lite överdrivet men du behöver skaffa dig ett övertag mot dina konkurrenter – andra spelare. Kolla travsändningar och läs travmedia. Besök travbanor och ta ikapp vad du missat i lopparkivet. Tids nog kommer allt slit ge resultat. Kunskap ökar dina chanser att vinna på trav.

Fem spelsidor som Travstugan rekommenderar

  1. 500 SEK gratisspel

    18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Regler och villkor gäller. Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

  2.  

  3. Spela på ett Casino med Swish

  4. Nytt spelbolag i Sverige

  5.  

Simon tipsar

Simon tipsar

Nedan följer några enkla tips för dig som är nybörjare på trav.

  • Börja med små insatser för att lära dig att spela på trav.
  • Lyssna på olika experter och få erfarenhet.
  • Ha tålamod - det är nästintill omöjligt att vinna varje vecka.
  • Kolla i lopparkivet för att se hur hästar presterat.
  • Läs statistik om banor, distanser och hästar.
  • Kolla på trav så ofta du kan.
Följ Travstugan på Youtube