Top 7

Gratis Top 7 travtips från våra experter och travstugans community

Top 7-snack från redaktionen

Travstugans Community - Top 7

Travtips & travbloggar från Travstugans engagerade läsare

Gamla Top 7 läsartips

Har du ett brinnande intresse för travsporten?

Bli skribent på Travstugans läsarstall och dela med dig av dina tips & tankar.

Om Top 7

Top 7 är en enkel men spännande spelform. Utmaningen är att pricka de sju första hästarna i ett lopp (V75-5) i korrekt ordningsföljd. Du kan spela Top 7 på tre olika sätt beroende på hur svårt du vill att det ska vara. Välj mellan 1) Top 7, 2) Top 7 Spik och 3) Top 7 Pro. Lär dig mer om alternativen nedan. 

Top 7

För att spela Top 7 behöver du bara välja insats. När du spelar Top 7 får du en spännande mix av favoriter och skrällar, vilket ger dig fina vinstchanser. 

Top 7 Spik

När du spelar Top 7 Spik väljer du endast hästen du tror vinner. Det innebär att Top 7 Spik inte bara är ett turspel utan framför allt ett skicklighetsspel. 

Top7Kupong Spik

Top7 Spik

Top 7 Pro

Spelformen Top 7 Pro är spelformen för dig som gillar utmaningar. Här väljer du inte bara vinnaren i loppet utan samtliga sju hästar som placerar sig först. 

Top7Kupong

Top7 Pro

Spela Top 7

Spela Top 7 på atg.se

För att spela Top 7 på atg.se klickar du på ”Spela” i menyraden och väljer Top 7. Nästa steg är att välja vilket belopp du vill spela för – 24, 48, 96 eller 480 kronor beroende på om du vill ha 6, 12, 24 eller 120 kombinationer. Färdigtippade spel är perfekt för dig som vill spela enkelt. Rekommenderas!

Spela Top 7 Spik på atg.se

För att spela Top 7 Spik på atg.se klickar du på ”Spela” i menyraden och väljer Top 7 Pro som du hittar under de färdiga spelen. När du kommer till kupongsidan kryssar du för ”Spika vinnaren” och väljer hästen du tror vinner. Sedan klickar du i ”Smart Autofyll” och får hästar på övriga sex placeringar. 

Spela Top 7 Pro på atg.se

För att spela Top 7 Pro på atg.se klickar du på ”Spela” i menyraden och väljer Top 7 som du hittar under de färdiga spelen. Nästa steg är att välja dina hästar på kupongen. Spika din förstarankade häst om du vill. Det finns fem systemstorlekar att välja mellan – 24, 48, 96, 480 och 2 880 kronor.

Systemstorlekar

Det finns fyra till fem systemstorlekar att välja mellan på Top 7. Du som spelar utan spik kan spela för 24, 48, 96 eller 480 kronor beroende på om du vill ha 6, 12, 24 eller 120 kombinationer. Fördelen med 120 kombinationer är att ordningsföljden för hästar 1-5 inte behöver vara korrekt. 

Du som spelar med spik kan spela för 24, 48, 96, 480 eller 2 880 kronor. Om och när du spelar för 2 880 kronor får du hela 720 kombinationer. Det innebär att ordningsföljden för hästar 2-7 inte behöver vara korrekt. Utmaningen är framför allt att hitta vinnaren i loppet – och det kan vara nog så svårt. 

Tid för Top 7

Du kan spela Top 7 en gång i veckan. Top 7 avgörs alltid i V75-5 och tiden brukar vara 17.50 på lördagar. Det kan vara annan tid vid extraomgångar. 

Tippa Top 7

Top 7 Tips

Det är svårt att tippa Top 7 eftersom det alltid är ytterst små marginaler som fäller avgörandet. När experter och/eller community-medlemmar tippar Top 7 hittar du deras förslag under ”Travtips” i menyraden. Skulle det vara så att det inte finns Top 7 tips publicerade är vårt förslag att kolla hur våra experter rankar V75-5. Det kan vara en bra utgångspunkt om du väljer att tippa själv.

Top 7 Andel

Sedan Top 7 lanserades under 2016 har många ATG-ombud börjat sälja andelar. Du kan köpa din Top 7 andel hos ditt ombud eller på nätet. Fördelen med spelformen är möjligheten att vinna stora belopp med små insatser. Det visar hur svår – men spännande – Top 7 är. För att vinna krävs både tur och skicklighet och därför lämpar sig spelformen utmärkt även för nybörjare.