• Hem
  • Travskola
  • Så går du vidare för att bli en bättre travspelare
Nybörjare

Så går du vidare för att bli en bättre travspelare

Vad ska du göra för att bli en bättre travspelare? Som spelare blir man aldrig fullärd och därför är det viktigt att lyssna på intervjuer med aktiva och läsa travmedia. Du måste leva trav för att bli en bättre spelare. En bra genväg är att läsa våra guider på medelnivå. Där kan du bland annat läsa om hästars och kuskars olika egenskaper, om spår och om utrustning.

bli en bättre travspelare

Grattis! Nu har du kommit till den sista av tio guider. Vi hoppas att du har fått en känsla för vad svensk travsport är och hur du går tillväga för att spela. Den sista guiden är en enklare introduktion till nästa steg för att bli en bättre spelare. För att öka dina chanser att vinna på trav är det nödvändigt att du utvecklar dina kunskaper och att du lever trav.

Ta nästa steg

Vill du ta nästa steg är förslaget att läsa våra guider på medelnivå. För tillfället finns fyra guider på medelnivå tillgängliga, dessa är 1) Spela på V75 Tillsammans, 2) Spårets betydelse för hästens chanser att vinna, 3) Kuskens betydelse för hästens chanser att vinna och 4) Vilken betydelse har utrustning för hästens prestation. Vi rekommenderar dig att läsa guiderna på medelnivå i just den här ordningen.

Förutom våra guider rekommenderar vi dig att:

  • Lyssna på podcasts om trav.
  • Besök travbanor
  • Prata med tränare
  • Kolla i lopparkivet

Bli en professionell spelare

Många drömmer om att leva som professionell spelare men det är tyvärr ett liv som är få förunnat. Det finns bara ett sätt att bli en bättre spelare och det är att kolla och lyssna på mer trav än tidigare. Du måste lära känna alla hästar och kuskar och skillnaden på alla banor. Kunskap ökar dina chanser att vinna på trav men det gör även högre insatser. Öka dina insatser när du vunnit en hacka.

Skillnaden mellan bra och dåliga spelare

Vad är skillnaden mellan bra och dåliga spelare? Bra spelare litar på ögat och dåliga spelare på spelprocenten. Många tror att spelprocenten är ett facit men så är inte fallet. Det händer ofta att den gemensamma spelarkåren är fel ute och bättre än att lita på andra är att lita på sig själv. Gå din egen väg – lita på dina idéer. Självförtroende är A och O för att bli en framgångsrik travspelare.

Öka vinstchansen

Kunskap ökar dina chanser att vinna på trav. Många lägger flera timmar om dagen på att kolla i lopparkivet och läsa intervjuer. Det behöver du också göra. Besök olika hemsidor, läs olika tidningar. På så sätt får du en bättre överblick. Det är viktigt eftersom spelare resonerar olika. Med kunskap från olika källor kan du skapa dig en egen uppfattning om loppen och ta beslut utifrån det.

Lyssna på experter

Det finns många duktiga spelare i landet. Dessa delar gärna med sig av tips i poddar och tidningar. Analysera hur de tänker när de spelar på trav. Genom att kopiera deras tankesätt kommer du snart bli en bättre spelare – men det är också en balansgång eftersom du inte ska frångå din filosofi. Samtidigt behöver du vara ödmjuk och inse att det finns en anledning till varför somliga vinner.

Utforma en spelfilosofi

Något du bör göra är att utforma en spelfilosofi att luta dig mot. Det kan vara att du endast ska spela på spelvärda hästar eller att du aldrig ska spika den största favoriten i omgången. Det är viktigt att hitta en filosofi som du tror på. Du kommer inte vinna varje vecka men du kommer öka chansen att vinna genom att spela långsiktigt och systematiskt. Var självsäker och visa tålamod.

Vilka spelbolag använder proffsen på trav?

Många spelare håller sig till ATG:s spelformer som V75 och V86 eftersom potentialen för att vinna stort är hög. Men på senare tid har även de bättre travspelarna använt sig av exempelvis Unibet eller Bet365 för att spela på felbedömda odds. Eftersom det är personer som sätter odds på dessa sidor kan man ha ett stort övertag om man anser sig vara en bättre spelare. Helst ska man spela när oddsen till dessa lopp släpps.

Ett annat spelbolag som alla proffsspelare använder sig utav är Betfair's spelbörs. Där kan man inte bara spela utan även boka andra personers spel. Anser du att en häst är för mycket spelad kan du alltså erbjuda ett odds på den hästen och låta andra spelare spela till oddset du ger. Här kan man hitta riktigt fina odds även om man vill spela.

Spelbolagen som är populära hos proffsspelare

  1. 1250 SEK i spelkrediter

  2. 100% upp till 100 SEK

  3. Ingen välkomstbonus

  4. Spela för 100 kr få 100 kr gratis

Kan man leva på travspel?

Det finns faktiskt några få som faktiskt lever på att spela på trav. För dessa personer handlar det om att vinna i längden, vissa går bara för att ta hem de stora pengarna. Då spelar man för att vinna stort vilket oftast betyder att man inte streckar lika många favoriter, man måste spela aggressivt och ta bort stora favoriter med. Risken att ligga ute med mycket pengar under en längre tid är påtaglig. Man kan faktiskt även vinna i längden genom att slaviskt följa de mindre omgångarna. Eftersom det är färre som lägger ner tid och energi till exempelvis lunch-omgångar etc har man redan där ett övertag.

En av världens bästa travspelare, Thomas ''Gusen'' Gustafsson delger sin tre regler att bli en vinnare på trav:

1. Disciplin - För att vinna på trav krävs det att du har disciplin och är plikttrogen.

2. Hårt arbete - Det kan låta glassigt att spela på trav, men det krävs hårt arbete. Varje dag 364 dagar om året.

3. Håll dig till din bankrulle och spela aldrig för mer än vad du har råd att förlora.