Ibland blir det inte som man hoppats

Idag var inte den lyckligaste dagen i mitt liv.

Jag satt och var på väg att ringa till en tränare och fråga om man fick komma upp och köra häst eftersom att jag är ledig under några dagar. Har fått beskedet om att hästen jag är delägare i är på gång igen efter många olycksfall i arbetet och det slutade med en operation under hösten, då man alltid fick ont när det blev lite högre farter och när man ska springa i kurvorna på banan. Men man biter ofta ihop av vann även ett lopp trots skadan, men blev nedflyttad tveksamt till en tredje plats.

Nu har man visat sig stark i träningen och man var in och körde ett jobb på banan och allt såg perfekt ut. Men några dagar senare så får hästen problem på samma ställe igen, det verkar som att kroppen inte klarar av det helt enkelt. Så istället för att komma upp och köra häst så blir det besök hos veterinären och troligtvis är karriären över innan den riktigt hann starta.

Det var ju inte det här man hoppats på när man var delaktig i sin första häst, men samtidigt vet man att det kan gå såhär och en hobby kostar ju alltid pengar. Nu hoppas jag bara att det blir ett okej besked på torsdag men någon mer tävling för denna fina individ blir det nog aldrig mera.

Just nu blev trav inte den där glädjen riktigt som jag hade tänkt, men jag får gräva ner mig lite och sedan blicka framåt mot nya delar.


Elitloppslördag morgon - Elitlopps tankar

Lördag, jag brukar sitta i en bil på väg ner och disktuera lördagens lopp i bilen ner till Solvalla. Nu njuter jag av vädret har varit på en promenad och försöker få ihop en härlig V4 för V75an känner jag mig med för. Men nu lägger vi även fokus på söndagens höjdpunkt.

ELITLOPPET

HEAT BLÅ:

 1. Cokstile - Vincenzo Gallo
 2. Heavy Sound - Kenneth Haugstad
 3. Seismic Wave - Claes Sjöström
 4. Gelati Cut - Gabriele Gelormini
 5. Gareth Boko - Mats E Djuse
 6. Ecurie D. - Ulf Ohlsson
 7. Click Bait - Per Lennartsson
 8. Very Kronos - Erik Adielsson

2 Heavy Sound försöker ta spets men visst kommer alla andra hästar utvändigt också laddas framåt, även om 5 Gareth Boko tar det lite lugnare. Jag tror dock att 7 Click Bait skickas rejält och tar sig förbi alla, kan bli het på det men kommer att springa på i spets. I rygg på den tror jag 2 Heavy Sound eller 3 Seismic Wave sitter och mig gissning blir att 3 Seismic Wave lyckas ta sig förbi. Dödens får 4 Gelati Cut men sedan kommer 6 Ecurie D och tar den positionen. Med 600 kvar kliver 5 Garteh Boko och 8 Very Kronos på i tredje spår och vi har ett samlat fält in mot upploppet där tillslut 7 Click Bait sätter nosen först med 6 Ecurie D är tvåa och 8 Very Kronos är trea, fyra och sist till finalen är ryggledaren och då 3 Seismic Wave.

HEAT GRÖN:

 1. Vivid Wise As - Alessandro Gocciadoro
 2. Moni Viking - Björn Goop
 3. Milliondollarrhyme - Fredrik B Larsson
 4. Aetos Kronos - Magnus A Djuse
 5. Hickothepooh - Vidar Hop
 6. Bahia Quesnot - Junior Guelpa
 7. Cyber Lane - Johan Untersteiner
 8. Don Fanucci Zet - Örjan Kihlström

3 Milliondollarrhyme spetsar inledningsvis sedan kommer 7 Cyber Lane och 8 Don Fanucci Zet och Örjan kör för spets och övertar. I dödens hamnar då 7 Cyber Lane som kör långsamt och lockar fram 2 Moni Viking eller 4 Aetos Kronos som tar dödens, jag tror det är 4 Aetos Kronos som får den positionen. 8 Don Fanucci Zet går säkert undan från spets, 4 Aetos Kronos ser till att försvara dödens och blir tvåa. Trea blir 3 Milliondollarrhyme och fyra blir 1 Vivid Wise As som gått med i ryggar och tar sista finalplatsen.

Elitloppsfinalen:

1. Don Fanucci Zet

2. Click Bait

3. Aetos Kronos

4.Ecurie D

5. Very Kronos

6. Milliondollarrhyme

7. Vivid Wise As

8. Sesimic Wave

1 Don Fanucci Zet behåller ledningen efter tuff körning, 2 Click Bait tar ryggledaren, 5 Very Kronos tokladdas och tar dödens med 3 Aetos Kronos och 4 Ecurie D bakom. Vilket upplopp där 2 Click Bait bara letar lucka, 5 Very Kronos strider enormt men får ge sig och blir trea. 4 Ecurie D går på först i tredje men stumnar, 3 Aetos Kronos kommer som skjuten ur en kanon men hinner inte få tag i 1 Don Fanucci Zet som vinner med en nos. Alla som sitter och ser det på TV sitter och tänker WOW vilka hästar vi fått se.

7 ggr pengarna på Don Fanucci Zet är intressant och jag ser gärna ett platsspel på Very Kronos.

Här är mina vilda gissningar. Jag tror att ni också har tankar och idéer! Snart vet vi.

Lycka till ikväll och i morgon.

Elitloppsveckan torsdag

Då har lördagens tankar samlats ihop och redan nu publicerats och blir det inga strykningar så är systemen redan klara. Det är inte vanligt att jag är nöjd med analysen och loppen.

Men det är en rutin att helst redan på onsdagen ska jag "göra klart" lördagens omgång och sedan ska söndagens vara "klar" eftersom att man något år hade möjligheten att åka ner redan på fredagen och njuta av tre dagar på Solvalla. Därför är det en av rutinerna, även om de senaste åren blivit en resa väldigt tidigt på lördagmorgon för att hinna ta sig upp på E-läktaren och njuta av sporten och den härliga stämningen.

Man placerar sig på läktaren plockar fram V75 Guiden och sina notering och börjar diskutera alla lopp som ska ske under dagen, man samtalar med några man träffat tidigare, bollar tankar och idéer och börjar forma en V4 som ska lämnas in som ska lägga en bra grund för restena v helgen.

Man sitter och väntar på att få se några fina hästar och välkomna kuskarna in på banan.

Det är någonting extra, någonting som man vill uppleva igen och oavsett om det blir nästa år eller om vi måste vänta ännu längre så kommer jag att vara där igen, hoppas jag i alla fall.

Nu har jag alltså arbetat klart med V75 på lördagen och jag känner mig även till 90% redo för söndagens rader, jag ska bara sova på några tankar innan jag delar de vidare.

Så i morgon kommer jag försöka hinna med att titta igenom lördagens och söndagens lopp som inte ingår på V75 för att under lördagen så får vi fortsätta på fjolårets succé, en TV på altanen utomhus tillsammans med någon man brukar sitta på E-läktaren med. Förra året satt V7 på lördagen, så den traditionen tänkte jag också hålla i.

Vem vinner Elitloppet nu då?

Jag tänker att i morgon ska jag försöka samla ihop mina elitloppstankar och göra något så galet som gissa på vilka fyra som tar sig vidare och vilka spår de får i finalen och sedan även dra iväg en chansning på hur det går i finalen. Någon galet rätt kanske man kan ha även där?

Mina tankar till lördagens V75 hittar ni här

https://travstugan.se/jimmie/v...

Elitloppsveckan tisdag

För egen började elitloppsveckan bra med sex rätt på V64, men utdelningen var klen.

Men bra för självförtroendet att man kan balansera ett system rätt för alla rätt.

Elitloppet är såklart höjdpunkten på helgen, men det är alltid några andra lopp som jag längtar lite extra till så vilka är era?

För mig så är det alltid

Harpers Hanover

Det härliga loppet över tre varv, där alla starka hästar är med och det brukar köras i alla spår nästan, alla tycker sig ofta ha häst för att vinna och det är en härlig känsla inför och under loppet! För mig så är det alltid lördagens höjdpunkt.

Under söndagen är det alltid fyraåringsloppen som lockar lite extra av någon anledning och känslan är att det är så även denna gång. Man får heller inte glömma elitkampen med de bästa kallbloden som ska göra upp.

Jag har tittat igenom startlistorna för båda dagarna och har en grundplan för vilken som är bästa spiken båda dagarna. Har hunnit titta igenom tre lopp fullständigt under lördagen och titta på statistiken för lördagen. Det finns kvar att arbeta med och eftermiddag och ikväll ska V86 göras klar innan jag ska sätta mig och förhoppningsvis bli klar med jobbet för lördagen till 80-90%.

Kvalitetstiden är mellan 22-23 när jag och en vän bollar det vi tagit del av i loppen och ikväll kommer nog inte bli någon undantag och jag har lovat att vara redo för de lopp vi tänkte diskutera ikväll.

Har ni några vinnare klara till helgen?

Elitloppsveckan har startat

Då var det dags, ni vet den där veckan när familjen undrar vad det är man håller på med. Man bara kollar på datorn och mobilen, ser alla lopp igen och igen och försöker hitta det lilla extra inför favorithelgen. Några år i rad har jag även varit på plats men nu har ju ett virus gjort att man får följa det på hemmaplan.

När listorna äntligen kommer ut för lördagen och söndagen så börjar vi direkt bolla fram och tillbaka vilka som kan vara en spik redan nu under söndagen, vilka som gynnas osv. Den har toppchans, såg du det loppet senast? tror du den kan hålla ledningen? Kommer han släppa?

Normalt så bollar jag också detta varje vecka men det är något extra med denna vecka och denna helg.

Elitloppet

Försök 1

Kan Vivid Wise As hålla ledningen? Kommer Milliondollarhyme släppa loss och ta sig till spets och släpper man då till den som kommer först fram? Hur gör Örjan med Don Fanucci Zet laddar man framåt direkt? Jag vet att jag inte har svaren idag och kommer kolla arkivet om jag tror Örjan kan ta sig förbi Untersteiner om båda laddar. Hur snabbt kan Goop få iväg Moni Viking?

Försök 2

Vill alla förutom Gareth Boko och Very Kronos till spets och vad kommer det att kosta? Eller blir det ingen körning alls bara för att alla tror att andra kommer ladda och det bli en lugn start? Det avgör ju allt om vem som kommer först i mål? Men 2 Heavy Sound och 7 Click Bait borde båda göra allt för att nå spets.

Vinnaren av elitloppet?

Jag har inte lirat något tidigt spel, men jag hade en känsla av att Very Kronos kunde varit en bra platsspel i finalen men nu med spår åtta så tvekar jag. Så nu med ca en vecka kvar så vågar jag inte ropa ut en vinnare.

Men nu är veckan igång och jag har redan nu spikförslag på lördagen och söndagen, men jag ska bygga upp spelkassan under veckan genom att spela V64 måndag, tisdag och torsdag plus V86 på onsdagen. Fredagar står jag som vanligt över då det är vilodagen från spelandet.

Hoppas ni hänger med på andelarna och även i snacket och det härliga med elitloppsveckan.

Följ Travstugan på Youtube