301683023 403622771875889 6646202785985548598 n

Tidigt på Bergsåker

I grunden gillar jag ju att skriva av mig, vilket man borde göra oftare och vi får se om det vänder eller om det fortsätter vara de gånger man tar sig till en travbana?

Jag var idag av olika anledningar väldigt tidig på travbanan och det var inte många på publikplats, men vem skulle vara tre timmar innan första start?

Men redan när klockan slår 13.00 så är det några som tagit de bästa platserna nere vid banan och andra ser till att få bra positioner för att både kunna se trav och njuta av mat och dryck. Så redan nu är alla borden upptagna, vilket jag ser som något positivt eftersom de finns de som verkligen vill vara i tid för att ta del av travet.

Under tiden som jag sitter och skriver detta så kommer den första hästen som ska tävla idag i lopp två med bricka ett Nebbenes Solan med Robert Kärman tar några varv på banan och känner sig för. Banan ser fantastiskt fin ut och jag bara längtar till att se fler hästar på banan, börja analyser vilka som glänser lite extra och lägga ett sidospel på dessa. Idag är det jackpot och självklart är det mest fokus på V75, de systemen är klara innan jag kommer på plats, det kan verka dumt, men jag vill inte ha gjort något innan som sedan ska ändras pga något litet och sedan sitter man här och svär för att man missade på den häst man plockade bort. Då står jag hellre för den tanke jag hade när jag gjorde jobbet inför.

Kan travet komma tillbaka till att bli en folkfest? Jag är en av de som svikit, jag har inte lyckats prioritera tillräckligt många besök på travbanor under året för att själv vara nöjd. Men en sån här dag vill man verkligen inte missa och trots många små missöden och saker som var på väg att ställa till det har jag i alla fall tagit mig på plats och nu ska vi se till att njuta av hästarna. Se kuskar och skötare slita för att lyckas, tränarna har redan gjort jobbet och nu ska de få njuta av att se fina prestationer.

Det börjas fylla på med folk på terrasserna som stortränare på Bergsåker har, de är finkläda och glada med något gott att dricka i handen. Det är lika mycket för dom, de äger förhoppningsvis en häst som startar idag och då hoppas vi såklart att de får fira med en seger.

Jag hoppas självklart också att jag kommer gå hem några kronor rikare, eller såklart gärna mycket rikare. Men jag hoppas även komma hem med härliga erfarenheter och en härlig känsla av att vara på Sundsvalls Open Trot igen. Klockan slår precis 13.30, dags att lägga ifrån sig datorn och fokusera på det travet.

Hoppas ni också fått chansen att njuta av travet på plats eller via en enhet.

Jag hoppas även ni är med på en av mina andelar såklart.

Som vanligt välkomnar jag er in i travstugans värme.


Kommentera inlägg

Följ Travstugan på Youtube