Alltid högt satta mål, nu avslutar vi bra.

Det börjar bli dags att summera travåret 2022, vi får se om det blir någon vettig text om det. Men just nu är jag mest inne på att fortsätta på den inslagna vägen. Har hittar alla rätt några gånger och är nära stora pengar flera gånger, så jag har ännu inte givit upp chansen att få vinna stort igen.

Winter Burst väntar och med V75 flera dagar i rad snackas det alltid, vad som är rätt och fel vet jag inte utan jag fortsätter att tänka som jag brukar göra. Men mera om det senare.

Jag kommer i alla fall att inleda veckan med årets sista V86-omgång som Åby och Solvalla delar på. Det är också jackpot så det kan bli en bra tidig julklapp, har nu under söndagen påbörjat det arbetet. Det är en mycket öppen omgång så visst kan man med alla rätt ta del av fina pengar. Vi startar där.

Sedan är det uppesittarkvällen med V75 från Halmstad med första försöken till Meeting ett 2023 med finaler på Solvalla 4 februari.

På juldagen dvs söndag så är det traditionsenligt Umåker med långa broddar i snöoväder, alltid lika spännande som en bra uppstart efter julafton. För att sedan ta oss an V75 finalerna som alltid går på annandagen, det är ju den stora sportdagen och det brukar vi fira med sport på TV & datorn och pizza för då har man ätit tillräckligt med julmat.

Det kan diskutera om det ska vara V75 flera dagar, men det är ju upp till mig och dig om man vill vara med varje dag och framförallt om man vill och orkar göra jobbet för att kunna vara med. Jag brukar normalt spela onsdag, lördag, söndag och ibland när jag tycker det är en intressant omgång eller jackpot spelar jag en dag till. Det är ungefär så jag tänker även när det är dags för Winter Bursten. Jag spelar de omgångar jag känner att jag hinner göra ett bra arbete till.

27 dec är det Momarken och den lutar det åt att jag står över för att hinna analyser 28 dec Örebro och 31 december med den stora jackpotten avslutningen på året. Där mellan är det 29 Ålborg som jag garanterat står över 30 dec Bjerke där måste jag se om det finns tid att göra analysen på.

Jag hoppas få njuta av riktigt trevliga lopp under de sista två veckorna av året och jag hoppas också att ni som hänger med oss alla på travstugan får njuta av julen och att ni får vara med på någon av mina andelar som går med vinst så vi får glädjas tillsammans.

Jag ska under mellandagarna sätta mig ner och titta igenom året, fundera på vad jag kan göra bättre och vad jag kan förändra för att bli bättre.
Jag hoppas att vi tillsammans på travstugan kan ge er lite spänning och glädje och att vi får en trevlig avslutning på året.

Veckans öppnade system finns här

Dagen efter Sundsvall Open Trot

Vaknar med lite lätt huvudvärk, men det får man ta det var en mycket härlig travdag igår.

Jag var på plats tidigt fick njuta av härliga lopp men valde detta år stallbacksidan och tog inte del av stämningen på läktaren, men man hörde sorlet och många glada tillrop från andra sidan så känslan var att travet verkligen levde upp under denna lördag.

Robert Bergh var orolig för fyllefest på stallbacken, men jag måste säga att på stallbackssidan var det otroligt mycket lugnare än det varit tidigare, det var på gott och ont. Det är trevligt med mera liv och rörelse även här och jag har tidigare inte märkt att det stör tävlandet.

Det jag varje gång tänker på när jag rör mig bland “kändisarna” som man ser mer eller mindre varje dag, man tycker att man nästa känner dom men man ser de mest på atg live är hur härlig stämning det är på stallbacken mellan tränare, ägare, tv, bananspersonal osv. Lättsamt och enkelt. Jag hamnade bredvid en tränare som körde facetime med sin sambo och barnet som var hemma och barnet som var med fick berätta allt roligt man fått göra under dagen. 15 minuter senare var man på banan och värmde en häst.

Vanliga människor som gör sitt arbete med passion och glädje men kan slappna av både före och efter. Härligt och glädjande.

När det gäller tävlingarna så startade vi med att Carre måttade in i monte, en bra insats på ryggen och han visar att det finns känsla i den kroppen, det var Linus Boy han styrde och man fick tilslut tag på Sign Me up Too med Hande som ryttare som gjorde en mycket bra insats.

I lopp tre såg jag tidigt Pole Position i värmning och tänkte att den ska jag lira, men där blev det fel och man var aldrig nära utan Oskar J Andersson styrde resolut till spets och vann väldigt enkelt med My Dreams som kan bli intressant i framtiden.

Sedan hände en olycka då ekipage krokade i varandra i volten under Lars Lindbergs Minne och hästen Quantal Quetzal rusade och var nära att springa över flera ekipage och valde att springa in på innerplan och sedan ner i surhålet på Bergsåker, vilka hjältar det finns som snabbt springer fram och gör det man måste för att hjälpa till, jag hoppas allt gått bra för hästen och stort tack till hjältarna som direkt springer och hjälper till.

När det är dags för V75 så lider jag med Henrik Svensson som har hästarna i form och gör fantastiska lopp med både Underbarosåfin och Mons Tornado men det räcker bara till två målfoto förluster och istället för att få synas inför den härliga publiken får han med svarta ögon åka tillbaka till stallet och hur bra insatser det än är så är det surt att vara tvåa och inte få någon uppmärksamhet eller publicitet på det sätter som dessa tränare behöver.

Därefter var det SM för kallblod där oväntat nog släppte Mats E Djuse till Månlykke A.M och då blev det en promenad i parken för stjärnan.

8 Ivanka Amok vann också väldigt enkelt i loppet efter.

Sedan var det dags för Bergsåkers stjärna Wäjersten att vinna lopp igen, denna gång med Gooner från spår åtta. När man vrider ut med 250 meter kvar, så såg man att det är klart och wow vilken spurt vi fick se.

Efter detta fick man lite puls då man såg att min galna idé kan ge riktigt fint betalt både på V5 och V7, men Missing Tooma satt kvar i andraspår och det var nog rätt för Santos de Castella imponerade verkligen när man enkelt sprintade undan från spets.

Då satt jag med enbart Don Fanucci Zet kvar på båda kupongerna inför storloppet. Don Fanucci Zet fick dödens och gjorde det okej men när Moni Viking öppnade så bra från innerspåret att man tog hand om spets och därifrån var man riktigt bra och vann på ett imponerade sätt. Jag kommer se om loppet på TV men jag såg honom i värmningen och även i provstarter tänkte jag att om den hittar ut från innerspåret kommer den bli farlig. Jag hade inte räknat med att den skulle kunna ta hand om ledningen och det är saker man får ta med sig och bara erkänna att jag hade fel.

Det blev en trevlig dag med lite värme och jag längtar redan till nästa besök på en travbana, jag hoppas och tror att det blir ett gäng besök på Bergsåker under den resterande delen av året det ska jag unna mig. Vi får se om vi även lyckas få in ett annat trevligt besök också.

Jag längtar verkligen efter att jag hittar en del i en häst som kan få göra starter där jag kan vara på plats och få känna det pirret i kroppen som jag såg på andra under denna helg.


Tidigt på Bergsåker

I grunden gillar jag ju att skriva av mig, vilket man borde göra oftare och vi får se om det vänder eller om det fortsätter vara de gånger man tar sig till en travbana?

Jag var idag av olika anledningar väldigt tidig på travbanan och det var inte många på publikplats, men vem skulle vara tre timmar innan första start?

Men redan när klockan slår 13.00 så är det några som tagit de bästa platserna nere vid banan och andra ser till att få bra positioner för att både kunna se trav och njuta av mat och dryck. Så redan nu är alla borden upptagna, vilket jag ser som något positivt eftersom de finns de som verkligen vill vara i tid för att ta del av travet.

Under tiden som jag sitter och skriver detta så kommer den första hästen som ska tävla idag i lopp två med bricka ett Nebbenes Solan med Robert Kärman tar några varv på banan och känner sig för. Banan ser fantastiskt fin ut och jag bara längtar till att se fler hästar på banan, börja analyser vilka som glänser lite extra och lägga ett sidospel på dessa. Idag är det jackpot och självklart är det mest fokus på V75, de systemen är klara innan jag kommer på plats, det kan verka dumt, men jag vill inte ha gjort något innan som sedan ska ändras pga något litet och sedan sitter man här och svär för att man missade på den häst man plockade bort. Då står jag hellre för den tanke jag hade när jag gjorde jobbet inför.

Kan travet komma tillbaka till att bli en folkfest? Jag är en av de som svikit, jag har inte lyckats prioritera tillräckligt många besök på travbanor under året för att själv vara nöjd. Men en sån här dag vill man verkligen inte missa och trots många små missöden och saker som var på väg att ställa till det har jag i alla fall tagit mig på plats och nu ska vi se till att njuta av hästarna. Se kuskar och skötare slita för att lyckas, tränarna har redan gjort jobbet och nu ska de få njuta av att se fina prestationer.

Det börjas fylla på med folk på terrasserna som stortränare på Bergsåker har, de är finkläda och glada med något gott att dricka i handen. Det är lika mycket för dom, de äger förhoppningsvis en häst som startar idag och då hoppas vi såklart att de får fira med en seger.

Jag hoppas självklart också att jag kommer gå hem några kronor rikare, eller såklart gärna mycket rikare. Men jag hoppas även komma hem med härliga erfarenheter och en härlig känsla av att vara på Sundsvalls Open Trot igen. Klockan slår precis 13.30, dags att lägga ifrån sig datorn och fokusera på det travet.

Hoppas ni också fått chansen att njuta av travet på plats eller via en enhet.

Jag hoppas även ni är med på en av mina andelar såklart.

Som vanligt välkomnar jag er in i travstugans värme.


E3 på Bergsåker

Har varit på plats och suttit och njutit av travet under en mycket härligt försommardag. Solen skiner rakt i ögonen när sista starten rullar och det finns få saker som är så härliga som denna kombination.

Nu är finalerna lottade osv och spekulationerna kommer nog rulla vidare om vem som ska vinna osv. Jag tänkte sammanfatta loppen lite kort här för egen del men även för er del, för att se om ni håller med eller ej. Damerna först såklart.
20220616 204537

8 Holly Go Lightly segerdefilerar

Försök 1 ston:

7 Dea Grif extremt stor favorit men det strulade redan från start för hästen med galopperande hästar och egen galopp, och det fortsatte tills man gick först i tredjespår, bra tvåa men var aldrig nära 6 Lilian Young som tog ledningen och var bra. Bakom dessa som var många meter före de andra spurtade 9 Beyonce Broline till en final.

Försök 2 ston:

10 Dorothea Mil kördes till spets trots bakspår och därifrån kunde man kontrollera allt och vann säkert. 9 Kayla Westwood avslutade väldigt bra men kunde inte ta sig förbi, så loppet avgjorde när Örjan körde fram och övertog ledningen. 4 Joli Mearas kördes fint av Emilia Leo och fick sista finalplatsen. 6 Ava Di Alessia galopperade och jag trodde man skulle ta ledningen. 1 Be Sober spetsade släppte men räckte inte till.

Försök 3 ston:

Ett svårt lopp att läsa på förhand tyckte jag, där 1 Mellby Kaxa spetsade men släppte när 8 Holly Go Lightly kraftfullt kördes framåt och från spets kunde man på ett imponerade sätt gå undan och vinna. 3 O´Mara Zon och 6 Aries som jag trodde mest på galopperade båda bort sig och 9 Joy Sisu gick inte att känna igen och räckte inte till final, sista platsen tog 7 Caradja med Örjan.

Försök 4 ston:

Här trodde jag också att det kunde skrälla då, men här visade verkligen 8 Eireann att man är en fantastisk häst då man körde lite från start och fick backa ner, gå i tredjespår sista varvet och trots det bara rinner undan med tussarna kvar, wow intryck. Jag hade fram hit tänkt att det är svårt att gå i spåren och vinna då de som kommit till spets verkar vinna och därför spelade jag 2 Halley Wania på DD, man gjorde det bra som tvåa i loppet men var chanslös, fick även lite konstigt och onödigt tryck av Bergh som körde vilt i detta lopp. 1 Sparven kördes på innerspåret och lyckades ta sista finalplatsen.

Finalfältet E3 ston

 1. DOROTHEA MIL

 2. LILIAN YOUNG

 3. EIREANN

 4. HOLLY GO LIGHTLY

 5. DALLEY WANIA

 6. DEA GRIF

 7. JOLI MEARAS

 8. BEYONCE BROLINE

 9. KAYLA WESTWOOD

 10. MELLBY KAXA

 11. CARADJA

 12. SPARVEN


20220616 210556

Pure Atlas segerdefilerar

Försök 1 hingstar och valacker

5 Cupido Combo var spetsfavorit och svek inte där, sedan var man bra nära man också väldigt enkelt vann från ledningen, 6 Coquaholy som var stor favorit sprang i sin egen takt mest hela tiden och är svår att få fart på, men tillslut tog man i och blev tvåa, bakom spurtade skrällen 10 Because the Night till sista finalplatsen före 8 Drake Kronos som gick otroligt snabbt på bortre långsidan men man körde för tidigt och blev trött.

Försök 2 hingstar och valacker

6 Corazon Combo glider framåt och får överta ledningen av 2 Waterford Wine och sedan lunkar man på och vinner säkert på 1,13,7 och är fortfarande obesegrad efter 12 starter. Imponerade inte men vann, i rygg satt 2 Waterford Wine kanske lite fast? Från tredje invändigt tog 3 Interwall sig till final. Inför loppet tyckte jag 5 Dont Touch Me I.T såg fin ut och man körde mot spets men det blev galopp när man fick svar invändigt.

Försök 3 hingstar och valacker

Här blev det inget lopp, för när 3 NIght Art galopperade fick 5 Bedazzled Sox enkelt överta ledningen fick bestämma som man ville och vann säkert. Bakom går 2 Global Destination och 6 Jax Journey till final.

Försök 4 hingstar och valacker

Här fick vi ett härligt race istället för, 1 Joe Dalton öppnar bra och lyckas svara spets med lite före 2 Combat Fighter som dock får ge sig och gå ner i rygg. 3 Pure Atlas tar dödens och när 10 Nuzzle´Em kommer i spåren går man otroligt fint och ser ut att vinna enkelt men 3 Pure Atlas visar klass genom att svara och vinner på ett imponerande sätt med 10 Nuzzle´em som tvåa. 5 Frazze spurtade in som trea kanske för att 2 Combat Fighter inte fick chansen i tid? 1 Joe Dalton som var obesegrad från spets inför loppet dalade ordentligt efter den tuffa inledningen.

Vilken kväll för Jörgen S Eriksson som åker upp med två hästar och Kim Eriksson fixar båda till final.

Finalfältet E3 H/V

 1. BEDAZZLED SOX

 2. CORAZON COMBO

 3. CUPIDO COMBO

 4. GLOBAL DESTINATION

 5. PURE ATLAS

 6. INTERWALL

 7. FREAZZE

 8. BECAUSE THE NIGHT

 9. NUZZLE´EM

 10. WATERFORD WINE

 11. COQUAHOLY

 12. JAX JOURNEY

20220616 193302

Corazon Combo är fortsatt obesegrad och fick spår 2 i finalen

I jakten på en ny andelshäst

Det har gått en tid sedan man inte längre hade en andelshäst. Det har varit några kronor mera på kontot, men det har saknats den där lilla nerven att undrar om han är startklar nu?

Jag sitter här och bara längtar efter att vara delaktig i en häst, oavsett om det är 1/20 del eller hur stor del det är. Den där nerven när man får ta del av träningsrapporter, snart banjobb. Finslipning inför lopp osv. Den där känslan att man skulle kunna ta sig till banan för att se sin egen häst starta, vilket jag aldrig fick chansen till av en mängd olika anledningar.

Därför sitter man nu helt utan kunskap egentligen om detta att letar efter intressanta hästar. Det bästa är såklart att tränaren får välja en häst, men just nu är jag mera inne på att hitta en häst som i princip är startklar för att bara behöva någon månad hos en tränare för att ta vara redo för start.

Jag skulle kunna tänka mig vilken typ av häst som helst, bara det finns en möjlighet till start och spänning.
Om det skulle bli en "travstugan" häst eller en "Lucksta" häst eller vad det nu skulle bli spelar mindre roll.

Skulle du vara intresserad av att vara med på detta så är min tanke att köra 20 andelar via Easy KB, sedan får vi se vad tränaren kan hitta för häst och vad inköpspriset kan hamna på. Men en intresse anmälan kan gärna skickas till mig på Jimmienordberg@hotmail.com eller kontakta mig Jimmie Nordberg på Facebook/Messenger.

Priset per månad skiljer sig lite men hamnade senast mellan 600-1000 kr andelen på 20 andelar.

Följ Travstugan på Youtube