Jimmies Travblogg » Blogg - Travstugan.se

Kriterieauktionen 2018

Efter att man följt auktioner pga att man varit intresserad men inte haft varken ekonomi eller 100% tankar på att inhandla något så blir det så att man är intresserad men kollar bara med ett öga och det jag gjort har varit att "tävlat" men en kompis där vi valt ut fem hästar var och se vem som hittat de dyraste hästarna och vinnaren vinner en symbolisk summa.

I år skulle det vara dags att få vara med och inhandla en häst då jag försökte få ihop en andelshäst på 20 andelar hos Stall Henrik Svensson. Jag tittade igenom hela torsdagens program innan det blev klart och sedan har jag försökt fått med mig 19 andra att vara med på en intressant häst.

Men intresset var svalt och även om många meddelat att det låter roligt och skulle kunna vara intressant är det enbart tre/fyra andra som meddelat att de vill vara med och med bara ca 5 av 20 andelar går det inte att få igenom och intresset svalnade från min sida. Det blev ingen mening att fortsätta nörda ner i auktionen och därför har jag inte tittat på fredagens och lördagens hästar.

Tanken var även att jag skulle vara på plats fredag, lördag och söndag, men som tränare och spelare i fotbollslaget som fortfarande slåss om uppflyttning i divisionerna så måste jag prioritera det under lördagen och det blir inte så att jag kommer att vara på plats.


Är du en av de som fortfarande kan vara intresserad av att vara delägare i en häst hör av dig till mig på twitter, facebook, eller telefon för Stall Henrik Svensson har även en tvååring påväg in till stallet som skulle kunna vara intressant. Den borde vara startklar till våren.

Mvh

Jimmie Nordberg

Dela inlägg

Travstugans andra andelshäst - hos Stall Henrik Svensson, Bergsåker

Forslag

Möjligheten att vara med på en häst på Bergsåker

Jag har funderat många gånger och fram och tillbaka, för jag har vari väldigt intresserad av att äga en häst men har också förstått att det är en hobby och en hobby brukar kosta pengar. Det som är roligt med denna hobby är att går det bra kan man även tjäna pengar när man har roligt.

En sak som jag funderat mycket kring är det där att man betalar en grundavgift men sedan tillkommer det allt en massa småsaker och det är något jag diskuterat med många tidigare. Därför när jag nu vill ge er möjligheten att vara med på en andel har jag tillsammans med Henrik Svensson tränare på Bergsåker skapat ett system där allt som man nu vet kommer att kosta kommer ingå direkt. Det vi inte kan styra över är priset på hästen som ska inhandlas och det som kan tillkomma är om man vill vara med i årgångsloppen, men det är inget man kan ta betalt för innan man vet hur det blir.

Hästen kommer administreras av Easy KB och säljs i 20 andelar. Informationen kommer gå via en Facebookgrupp som jag administrerar men självklart kommer man även kunna samtala med Stall Henrik Svensson också. Tanken är att om vi får de flesta andelar klara och sålda innan kriterieauktionen så kan Henrik Svensson som redan kollat in hästarna där inhandla en ettåring sista helgen i september.

Visst kan det vara roligt att bo i närheten av Sundsvall men som vanligt är inte det ett måste, jag hoppas och tror att detta kan bli roligt att följa ännu en “travstuganhäst” och denna gång i norrland efter att den första huserar i Skåne.

För mer information kan ni kontakta mig Jimmie Nordberg på facebook, twitter eller på telefon 073-6247589

Dela inlägg