E3 på Bergsåker

Har varit på plats och suttit och njutit av travet under en mycket härligt försommardag. Solen skiner rakt i ögonen när sista starten rullar och det finns få saker som är så härliga som denna kombination.

Nu är finalerna lottade osv och spekulationerna kommer nog rulla vidare om vem som ska vinna osv. Jag tänkte sammanfatta loppen lite kort här för egen del men även för er del, för att se om ni håller med eller ej. Damerna först såklart.
20220616 204537

8 Holly Go Lightly segerdefilerar

Försök 1 ston:

7 Dea Grif extremt stor favorit men det strulade redan från start för hästen med galopperande hästar och egen galopp, och det fortsatte tills man gick först i tredjespår, bra tvåa men var aldrig nära 6 Lilian Young som tog ledningen och var bra. Bakom dessa som var många meter före de andra spurtade 9 Beyonce Broline till en final.

Försök 2 ston:

10 Dorothea Mil kördes till spets trots bakspår och därifrån kunde man kontrollera allt och vann säkert. 9 Kayla Westwood avslutade väldigt bra men kunde inte ta sig förbi, så loppet avgjorde när Örjan körde fram och övertog ledningen. 4 Joli Mearas kördes fint av Emilia Leo och fick sista finalplatsen. 6 Ava Di Alessia galopperade och jag trodde man skulle ta ledningen. 1 Be Sober spetsade släppte men räckte inte till.

Försök 3 ston:

Ett svårt lopp att läsa på förhand tyckte jag, där 1 Mellby Kaxa spetsade men släppte när 8 Holly Go Lightly kraftfullt kördes framåt och från spets kunde man på ett imponerade sätt gå undan och vinna. 3 O´Mara Zon och 6 Aries som jag trodde mest på galopperade båda bort sig och 9 Joy Sisu gick inte att känna igen och räckte inte till final, sista platsen tog 7 Caradja med Örjan.

Försök 4 ston:

Här trodde jag också att det kunde skrälla då, men här visade verkligen 8 Eireann att man är en fantastisk häst då man körde lite från start och fick backa ner, gå i tredjespår sista varvet och trots det bara rinner undan med tussarna kvar, wow intryck. Jag hade fram hit tänkt att det är svårt att gå i spåren och vinna då de som kommit till spets verkar vinna och därför spelade jag 2 Halley Wania på DD, man gjorde det bra som tvåa i loppet men var chanslös, fick även lite konstigt och onödigt tryck av Bergh som körde vilt i detta lopp. 1 Sparven kördes på innerspåret och lyckades ta sista finalplatsen.

Finalfältet E3 ston

 1. DOROTHEA MIL

 2. LILIAN YOUNG

 3. EIREANN

 4. HOLLY GO LIGHTLY

 5. DALLEY WANIA

 6. DEA GRIF

 7. JOLI MEARAS

 8. BEYONCE BROLINE

 9. KAYLA WESTWOOD

 10. MELLBY KAXA

 11. CARADJA

 12. SPARVEN


20220616 210556

Pure Atlas segerdefilerar

Försök 1 hingstar och valacker

5 Cupido Combo var spetsfavorit och svek inte där, sedan var man bra nära man också väldigt enkelt vann från ledningen, 6 Coquaholy som var stor favorit sprang i sin egen takt mest hela tiden och är svår att få fart på, men tillslut tog man i och blev tvåa, bakom spurtade skrällen 10 Because the Night till sista finalplatsen före 8 Drake Kronos som gick otroligt snabbt på bortre långsidan men man körde för tidigt och blev trött.

Försök 2 hingstar och valacker

6 Corazon Combo glider framåt och får överta ledningen av 2 Waterford Wine och sedan lunkar man på och vinner säkert på 1,13,7 och är fortfarande obesegrad efter 12 starter. Imponerade inte men vann, i rygg satt 2 Waterford Wine kanske lite fast? Från tredje invändigt tog 3 Interwall sig till final. Inför loppet tyckte jag 5 Dont Touch Me I.T såg fin ut och man körde mot spets men det blev galopp när man fick svar invändigt.

Försök 3 hingstar och valacker

Här blev det inget lopp, för när 3 NIght Art galopperade fick 5 Bedazzled Sox enkelt överta ledningen fick bestämma som man ville och vann säkert. Bakom går 2 Global Destination och 6 Jax Journey till final.

Försök 4 hingstar och valacker

Här fick vi ett härligt race istället för, 1 Joe Dalton öppnar bra och lyckas svara spets med lite före 2 Combat Fighter som dock får ge sig och gå ner i rygg. 3 Pure Atlas tar dödens och när 10 Nuzzle´Em kommer i spåren går man otroligt fint och ser ut att vinna enkelt men 3 Pure Atlas visar klass genom att svara och vinner på ett imponerande sätt med 10 Nuzzle´em som tvåa. 5 Frazze spurtade in som trea kanske för att 2 Combat Fighter inte fick chansen i tid? 1 Joe Dalton som var obesegrad från spets inför loppet dalade ordentligt efter den tuffa inledningen.

Vilken kväll för Jörgen S Eriksson som åker upp med två hästar och Kim Eriksson fixar båda till final.

Finalfältet E3 H/V

 1. BEDAZZLED SOX

 2. CORAZON COMBO

 3. CUPIDO COMBO

 4. GLOBAL DESTINATION

 5. PURE ATLAS

 6. INTERWALL

 7. FREAZZE

 8. BECAUSE THE NIGHT

 9. NUZZLE´EM

 10. WATERFORD WINE

 11. COQUAHOLY

 12. JAX JOURNEY

20220616 193302

Corazon Combo är fortsatt obesegrad och fick spår 2 i finalen

I jakten på en ny andelshäst

Det har gått en tid sedan man inte längre hade en andelshäst. Det har varit några kronor mera på kontot, men det har saknats den där lilla nerven att undrar om han är startklar nu?

Jag sitter här och bara längtar efter att vara delaktig i en häst, oavsett om det är 1/20 del eller hur stor del det är. Den där nerven när man får ta del av träningsrapporter, snart banjobb. Finslipning inför lopp osv. Den där känslan att man skulle kunna ta sig till banan för att se sin egen häst starta, vilket jag aldrig fick chansen till av en mängd olika anledningar.

Därför sitter man nu helt utan kunskap egentligen om detta att letar efter intressanta hästar. Det bästa är såklart att tränaren får välja en häst, men just nu är jag mera inne på att hitta en häst som i princip är startklar för att bara behöva någon månad hos en tränare för att ta vara redo för start.

Jag skulle kunna tänka mig vilken typ av häst som helst, bara det finns en möjlighet till start och spänning.
Om det skulle bli en "travstugan" häst eller en "Lucksta" häst eller vad det nu skulle bli spelar mindre roll.

Skulle du vara intresserad av att vara med på detta så är min tanke att köra 20 andelar via Easy KB, sedan får vi se vad tränaren kan hitta för häst och vad inköpspriset kan hamna på. Men en intresse anmälan kan gärna skickas till mig på Jimmienordberg@hotmail.com eller kontakta mig Jimmie Nordberg på Facebook/Messenger.

Priset per månad skiljer sig lite men hamnade senast mellan 600-1000 kr andelen på 20 andelar.

Ibland blir det inte som man hoppats

Idag var inte den lyckligaste dagen i mitt liv.

Jag satt och var på väg att ringa till en tränare och fråga om man fick komma upp och köra häst eftersom att jag är ledig under några dagar. Har fått beskedet om att hästen jag är delägare i är på gång igen efter många olycksfall i arbetet och det slutade med en operation under hösten, då man alltid fick ont när det blev lite högre farter och när man ska springa i kurvorna på banan. Men man biter ofta ihop av vann även ett lopp trots skadan, men blev nedflyttad tveksamt till en tredje plats.

Nu har man visat sig stark i träningen och man var in och körde ett jobb på banan och allt såg perfekt ut. Men några dagar senare så får hästen problem på samma ställe igen, det verkar som att kroppen inte klarar av det helt enkelt. Så istället för att komma upp och köra häst så blir det besök hos veterinären och troligtvis är karriären över innan den riktigt hann starta.

Det var ju inte det här man hoppats på när man var delaktig i sin första häst, men samtidigt vet man att det kan gå såhär och en hobby kostar ju alltid pengar. Nu hoppas jag bara att det blir ett okej besked på torsdag men någon mer tävling för denna fina individ blir det nog aldrig mera.

Just nu blev trav inte den där glädjen riktigt som jag hade tänkt, men jag får gräva ner mig lite och sedan blicka framåt mot nya delar.


Elitloppslördag morgon - Elitlopps tankar

Lördag, jag brukar sitta i en bil på väg ner och disktuera lördagens lopp i bilen ner till Solvalla. Nu njuter jag av vädret har varit på en promenad och försöker få ihop en härlig V4 för V75an känner jag mig med för. Men nu lägger vi även fokus på söndagens höjdpunkt.

ELITLOPPET

HEAT BLÅ:

 1. Cokstile - Vincenzo Gallo
 2. Heavy Sound - Kenneth Haugstad
 3. Seismic Wave - Claes Sjöström
 4. Gelati Cut - Gabriele Gelormini
 5. Gareth Boko - Mats E Djuse
 6. Ecurie D. - Ulf Ohlsson
 7. Click Bait - Per Lennartsson
 8. Very Kronos - Erik Adielsson

2 Heavy Sound försöker ta spets men visst kommer alla andra hästar utvändigt också laddas framåt, även om 5 Gareth Boko tar det lite lugnare. Jag tror dock att 7 Click Bait skickas rejält och tar sig förbi alla, kan bli het på det men kommer att springa på i spets. I rygg på den tror jag 2 Heavy Sound eller 3 Seismic Wave sitter och mig gissning blir att 3 Seismic Wave lyckas ta sig förbi. Dödens får 4 Gelati Cut men sedan kommer 6 Ecurie D och tar den positionen. Med 600 kvar kliver 5 Garteh Boko och 8 Very Kronos på i tredje spår och vi har ett samlat fält in mot upploppet där tillslut 7 Click Bait sätter nosen först med 6 Ecurie D är tvåa och 8 Very Kronos är trea, fyra och sist till finalen är ryggledaren och då 3 Seismic Wave.

HEAT GRÖN:

 1. Vivid Wise As - Alessandro Gocciadoro
 2. Moni Viking - Björn Goop
 3. Milliondollarrhyme - Fredrik B Larsson
 4. Aetos Kronos - Magnus A Djuse
 5. Hickothepooh - Vidar Hop
 6. Bahia Quesnot - Junior Guelpa
 7. Cyber Lane - Johan Untersteiner
 8. Don Fanucci Zet - Örjan Kihlström

3 Milliondollarrhyme spetsar inledningsvis sedan kommer 7 Cyber Lane och 8 Don Fanucci Zet och Örjan kör för spets och övertar. I dödens hamnar då 7 Cyber Lane som kör långsamt och lockar fram 2 Moni Viking eller 4 Aetos Kronos som tar dödens, jag tror det är 4 Aetos Kronos som får den positionen. 8 Don Fanucci Zet går säkert undan från spets, 4 Aetos Kronos ser till att försvara dödens och blir tvåa. Trea blir 3 Milliondollarrhyme och fyra blir 1 Vivid Wise As som gått med i ryggar och tar sista finalplatsen.

Elitloppsfinalen:

1. Don Fanucci Zet

2. Click Bait

3. Aetos Kronos

4.Ecurie D

5. Very Kronos

6. Milliondollarrhyme

7. Vivid Wise As

8. Sesimic Wave

1 Don Fanucci Zet behåller ledningen efter tuff körning, 2 Click Bait tar ryggledaren, 5 Very Kronos tokladdas och tar dödens med 3 Aetos Kronos och 4 Ecurie D bakom. Vilket upplopp där 2 Click Bait bara letar lucka, 5 Very Kronos strider enormt men får ge sig och blir trea. 4 Ecurie D går på först i tredje men stumnar, 3 Aetos Kronos kommer som skjuten ur en kanon men hinner inte få tag i 1 Don Fanucci Zet som vinner med en nos. Alla som sitter och ser det på TV sitter och tänker WOW vilka hästar vi fått se.

7 ggr pengarna på Don Fanucci Zet är intressant och jag ser gärna ett platsspel på Very Kronos.

Här är mina vilda gissningar. Jag tror att ni också har tankar och idéer! Snart vet vi.

Lycka till ikväll och i morgon.

Elitloppsveckan torsdag

Då har lördagens tankar samlats ihop och redan nu publicerats och blir det inga strykningar så är systemen redan klara. Det är inte vanligt att jag är nöjd med analysen och loppen.

Men det är en rutin att helst redan på onsdagen ska jag "göra klart" lördagens omgång och sedan ska söndagens vara "klar" eftersom att man något år hade möjligheten att åka ner redan på fredagen och njuta av tre dagar på Solvalla. Därför är det en av rutinerna, även om de senaste åren blivit en resa väldigt tidigt på lördagmorgon för att hinna ta sig upp på E-läktaren och njuta av sporten och den härliga stämningen.

Man placerar sig på läktaren plockar fram V75 Guiden och sina notering och börjar diskutera alla lopp som ska ske under dagen, man samtalar med några man träffat tidigare, bollar tankar och idéer och börjar forma en V4 som ska lämnas in som ska lägga en bra grund för restena v helgen.

Man sitter och väntar på att få se några fina hästar och välkomna kuskarna in på banan.

Det är någonting extra, någonting som man vill uppleva igen och oavsett om det blir nästa år eller om vi måste vänta ännu längre så kommer jag att vara där igen, hoppas jag i alla fall.

Nu har jag alltså arbetat klart med V75 på lördagen och jag känner mig även till 90% redo för söndagens rader, jag ska bara sova på några tankar innan jag delar de vidare.

Så i morgon kommer jag försöka hinna med att titta igenom lördagens och söndagens lopp som inte ingår på V75 för att under lördagen så får vi fortsätta på fjolårets succé, en TV på altanen utomhus tillsammans med någon man brukar sitta på E-läktaren med. Förra året satt V7 på lördagen, så den traditionen tänkte jag också hålla i.

Vem vinner Elitloppet nu då?

Jag tänker att i morgon ska jag försöka samla ihop mina elitloppstankar och göra något så galet som gissa på vilka fyra som tar sig vidare och vilka spår de får i finalen och sedan även dra iväg en chansning på hur det går i finalen. Någon galet rätt kanske man kan ha även där?

Mina tankar till lördagens V75 hittar ni här

https://travstugan.se/jimmie/v...