20220616 211614

E3 på Bergsåker

Har varit på plats och suttit och njutit av travet under en mycket härligt försommardag. Solen skiner rakt i ögonen när sista starten rullar och det finns få saker som är så härliga som denna kombination.

Nu är finalerna lottade osv och spekulationerna kommer nog rulla vidare om vem som ska vinna osv. Jag tänkte sammanfatta loppen lite kort här för egen del men även för er del, för att se om ni håller med eller ej. Damerna först såklart.
20220616 204537

8 Holly Go Lightly segerdefilerar

Försök 1 ston:

7 Dea Grif extremt stor favorit men det strulade redan från start för hästen med galopperande hästar och egen galopp, och det fortsatte tills man gick först i tredjespår, bra tvåa men var aldrig nära 6 Lilian Young som tog ledningen och var bra. Bakom dessa som var många meter före de andra spurtade 9 Beyonce Broline till en final.

Försök 2 ston:

10 Dorothea Mil kördes till spets trots bakspår och därifrån kunde man kontrollera allt och vann säkert. 9 Kayla Westwood avslutade väldigt bra men kunde inte ta sig förbi, så loppet avgjorde när Örjan körde fram och övertog ledningen. 4 Joli Mearas kördes fint av Emilia Leo och fick sista finalplatsen. 6 Ava Di Alessia galopperade och jag trodde man skulle ta ledningen. 1 Be Sober spetsade släppte men räckte inte till.

Försök 3 ston:

Ett svårt lopp att läsa på förhand tyckte jag, där 1 Mellby Kaxa spetsade men släppte när 8 Holly Go Lightly kraftfullt kördes framåt och från spets kunde man på ett imponerade sätt gå undan och vinna. 3 O´Mara Zon och 6 Aries som jag trodde mest på galopperade båda bort sig och 9 Joy Sisu gick inte att känna igen och räckte inte till final, sista platsen tog 7 Caradja med Örjan.

Försök 4 ston:

Här trodde jag också att det kunde skrälla då, men här visade verkligen 8 Eireann att man är en fantastisk häst då man körde lite från start och fick backa ner, gå i tredjespår sista varvet och trots det bara rinner undan med tussarna kvar, wow intryck. Jag hade fram hit tänkt att det är svårt att gå i spåren och vinna då de som kommit till spets verkar vinna och därför spelade jag 2 Halley Wania på DD, man gjorde det bra som tvåa i loppet men var chanslös, fick även lite konstigt och onödigt tryck av Bergh som körde vilt i detta lopp. 1 Sparven kördes på innerspåret och lyckades ta sista finalplatsen.

Finalfältet E3 ston

 1. DOROTHEA MIL

 2. LILIAN YOUNG

 3. EIREANN

 4. HOLLY GO LIGHTLY

 5. DALLEY WANIA

 6. DEA GRIF

 7. JOLI MEARAS

 8. BEYONCE BROLINE

 9. KAYLA WESTWOOD

 10. MELLBY KAXA

 11. CARADJA

 12. SPARVEN


20220616 210556

Pure Atlas segerdefilerar

Försök 1 hingstar och valacker

5 Cupido Combo var spetsfavorit och svek inte där, sedan var man bra nära man också väldigt enkelt vann från ledningen, 6 Coquaholy som var stor favorit sprang i sin egen takt mest hela tiden och är svår att få fart på, men tillslut tog man i och blev tvåa, bakom spurtade skrällen 10 Because the Night till sista finalplatsen före 8 Drake Kronos som gick otroligt snabbt på bortre långsidan men man körde för tidigt och blev trött.

Försök 2 hingstar och valacker

6 Corazon Combo glider framåt och får överta ledningen av 2 Waterford Wine och sedan lunkar man på och vinner säkert på 1,13,7 och är fortfarande obesegrad efter 12 starter. Imponerade inte men vann, i rygg satt 2 Waterford Wine kanske lite fast? Från tredje invändigt tog 3 Interwall sig till final. Inför loppet tyckte jag 5 Dont Touch Me I.T såg fin ut och man körde mot spets men det blev galopp när man fick svar invändigt.

Försök 3 hingstar och valacker

Här blev det inget lopp, för när 3 NIght Art galopperade fick 5 Bedazzled Sox enkelt överta ledningen fick bestämma som man ville och vann säkert. Bakom går 2 Global Destination och 6 Jax Journey till final.

Försök 4 hingstar och valacker

Här fick vi ett härligt race istället för, 1 Joe Dalton öppnar bra och lyckas svara spets med lite före 2 Combat Fighter som dock får ge sig och gå ner i rygg. 3 Pure Atlas tar dödens och när 10 Nuzzle´Em kommer i spåren går man otroligt fint och ser ut att vinna enkelt men 3 Pure Atlas visar klass genom att svara och vinner på ett imponerande sätt med 10 Nuzzle´em som tvåa. 5 Frazze spurtade in som trea kanske för att 2 Combat Fighter inte fick chansen i tid? 1 Joe Dalton som var obesegrad från spets inför loppet dalade ordentligt efter den tuffa inledningen.

Vilken kväll för Jörgen S Eriksson som åker upp med två hästar och Kim Eriksson fixar båda till final.

Finalfältet E3 H/V

 1. BEDAZZLED SOX

 2. CORAZON COMBO

 3. CUPIDO COMBO

 4. GLOBAL DESTINATION

 5. PURE ATLAS

 6. INTERWALL

 7. FREAZZE

 8. BECAUSE THE NIGHT

 9. NUZZLE´EM

 10. WATERFORD WINE

 11. COQUAHOLY

 12. JAX JOURNEY

20220616 193302

Corazon Combo är fortsatt obesegrad och fick spår 2 i finalen

Kommentera inlägg

Följ Travstugan på Youtube