Elitloppslördag morgon - Elitlopps tankar

Lördag, jag brukar sitta i en bil på väg ner och disktuera lördagens lopp i bilen ner till Solvalla. Nu njuter jag av vädret har varit på en promenad och försöker få ihop en härlig V4 för V75an känner jag mig med för. Men nu lägger vi även fokus på söndagens höjdpunkt.

ELITLOPPET

HEAT BLÅ:

 1. Cokstile - Vincenzo Gallo
 2. Heavy Sound - Kenneth Haugstad
 3. Seismic Wave - Claes Sjöström
 4. Gelati Cut - Gabriele Gelormini
 5. Gareth Boko - Mats E Djuse
 6. Ecurie D. - Ulf Ohlsson
 7. Click Bait - Per Lennartsson
 8. Very Kronos - Erik Adielsson

2 Heavy Sound försöker ta spets men visst kommer alla andra hästar utvändigt också laddas framåt, även om 5 Gareth Boko tar det lite lugnare. Jag tror dock att 7 Click Bait skickas rejält och tar sig förbi alla, kan bli het på det men kommer att springa på i spets. I rygg på den tror jag 2 Heavy Sound eller 3 Seismic Wave sitter och mig gissning blir att 3 Seismic Wave lyckas ta sig förbi. Dödens får 4 Gelati Cut men sedan kommer 6 Ecurie D och tar den positionen. Med 600 kvar kliver 5 Garteh Boko och 8 Very Kronos på i tredje spår och vi har ett samlat fält in mot upploppet där tillslut 7 Click Bait sätter nosen först med 6 Ecurie D är tvåa och 8 Very Kronos är trea, fyra och sist till finalen är ryggledaren och då 3 Seismic Wave.

HEAT GRÖN:

 1. Vivid Wise As - Alessandro Gocciadoro
 2. Moni Viking - Björn Goop
 3. Milliondollarrhyme - Fredrik B Larsson
 4. Aetos Kronos - Magnus A Djuse
 5. Hickothepooh - Vidar Hop
 6. Bahia Quesnot - Junior Guelpa
 7. Cyber Lane - Johan Untersteiner
 8. Don Fanucci Zet - Örjan Kihlström

3 Milliondollarrhyme spetsar inledningsvis sedan kommer 7 Cyber Lane och 8 Don Fanucci Zet och Örjan kör för spets och övertar. I dödens hamnar då 7 Cyber Lane som kör långsamt och lockar fram 2 Moni Viking eller 4 Aetos Kronos som tar dödens, jag tror det är 4 Aetos Kronos som får den positionen. 8 Don Fanucci Zet går säkert undan från spets, 4 Aetos Kronos ser till att försvara dödens och blir tvåa. Trea blir 3 Milliondollarrhyme och fyra blir 1 Vivid Wise As som gått med i ryggar och tar sista finalplatsen.

Elitloppsfinalen:

1. Don Fanucci Zet

2. Click Bait

3. Aetos Kronos

4.Ecurie D

5. Very Kronos

6. Milliondollarrhyme

7. Vivid Wise As

8. Sesimic Wave

1 Don Fanucci Zet behåller ledningen efter tuff körning, 2 Click Bait tar ryggledaren, 5 Very Kronos tokladdas och tar dödens med 3 Aetos Kronos och 4 Ecurie D bakom. Vilket upplopp där 2 Click Bait bara letar lucka, 5 Very Kronos strider enormt men får ge sig och blir trea. 4 Ecurie D går på först i tredje men stumnar, 3 Aetos Kronos kommer som skjuten ur en kanon men hinner inte få tag i 1 Don Fanucci Zet som vinner med en nos. Alla som sitter och ser det på TV sitter och tänker WOW vilka hästar vi fått se.

7 ggr pengarna på Don Fanucci Zet är intressant och jag ser gärna ett platsspel på Very Kronos.

Här är mina vilda gissningar. Jag tror att ni också har tankar och idéer! Snart vet vi.

Lycka till ikväll och i morgon.

Kommentera inlägg

Följ Travstugan på Youtube