20220827 184516

Dagen efter Sundsvall Open Trot

Vaknar med lite lätt huvudvärk, men det får man ta det var en mycket härlig travdag igår.

Jag var på plats tidigt fick njuta av härliga lopp men valde detta år stallbacksidan och tog inte del av stämningen på läktaren, men man hörde sorlet och många glada tillrop från andra sidan så känslan var att travet verkligen levde upp under denna lördag.

Robert Bergh var orolig för fyllefest på stallbacken, men jag måste säga att på stallbackssidan var det otroligt mycket lugnare än det varit tidigare, det var på gott och ont. Det är trevligt med mera liv och rörelse även här och jag har tidigare inte märkt att det stör tävlandet.

Det jag varje gång tänker på när jag rör mig bland “kändisarna” som man ser mer eller mindre varje dag, man tycker att man nästa känner dom men man ser de mest på atg live är hur härlig stämning det är på stallbacken mellan tränare, ägare, tv, bananspersonal osv. Lättsamt och enkelt. Jag hamnade bredvid en tränare som körde facetime med sin sambo och barnet som var hemma och barnet som var med fick berätta allt roligt man fått göra under dagen. 15 minuter senare var man på banan och värmde en häst.

Vanliga människor som gör sitt arbete med passion och glädje men kan slappna av både före och efter. Härligt och glädjande.

När det gäller tävlingarna så startade vi med att Carre måttade in i monte, en bra insats på ryggen och han visar att det finns känsla i den kroppen, det var Linus Boy han styrde och man fick tilslut tag på Sign Me up Too med Hande som ryttare som gjorde en mycket bra insats.

I lopp tre såg jag tidigt Pole Position i värmning och tänkte att den ska jag lira, men där blev det fel och man var aldrig nära utan Oskar J Andersson styrde resolut till spets och vann väldigt enkelt med My Dreams som kan bli intressant i framtiden.

Sedan hände en olycka då ekipage krokade i varandra i volten under Lars Lindbergs Minne och hästen Quantal Quetzal rusade och var nära att springa över flera ekipage och valde att springa in på innerplan och sedan ner i surhålet på Bergsåker, vilka hjältar det finns som snabbt springer fram och gör det man måste för att hjälpa till, jag hoppas allt gått bra för hästen och stort tack till hjältarna som direkt springer och hjälper till.

När det är dags för V75 så lider jag med Henrik Svensson som har hästarna i form och gör fantastiska lopp med både Underbarosåfin och Mons Tornado men det räcker bara till två målfoto förluster och istället för att få synas inför den härliga publiken får han med svarta ögon åka tillbaka till stallet och hur bra insatser det än är så är det surt att vara tvåa och inte få någon uppmärksamhet eller publicitet på det sätter som dessa tränare behöver.

Därefter var det SM för kallblod där oväntat nog släppte Mats E Djuse till Månlykke A.M och då blev det en promenad i parken för stjärnan.

8 Ivanka Amok vann också väldigt enkelt i loppet efter.

Sedan var det dags för Bergsåkers stjärna Wäjersten att vinna lopp igen, denna gång med Gooner från spår åtta. När man vrider ut med 250 meter kvar, så såg man att det är klart och wow vilken spurt vi fick se.

Efter detta fick man lite puls då man såg att min galna idé kan ge riktigt fint betalt både på V5 och V7, men Missing Tooma satt kvar i andraspår och det var nog rätt för Santos de Castella imponerade verkligen när man enkelt sprintade undan från spets.

Då satt jag med enbart Don Fanucci Zet kvar på båda kupongerna inför storloppet. Don Fanucci Zet fick dödens och gjorde det okej men när Moni Viking öppnade så bra från innerspåret att man tog hand om spets och därifrån var man riktigt bra och vann på ett imponerade sätt. Jag kommer se om loppet på TV men jag såg honom i värmningen och även i provstarter tänkte jag att om den hittar ut från innerspåret kommer den bli farlig. Jag hade inte räknat med att den skulle kunna ta hand om ledningen och det är saker man får ta med sig och bara erkänna att jag hade fel.

Det blev en trevlig dag med lite värme och jag längtar redan till nästa besök på en travbana, jag hoppas och tror att det blir ett gäng besök på Bergsåker under den resterande delen av året det ska jag unna mig. Vi får se om vi även lyckas få in ett annat trevligt besök också.

Jag längtar verkligen efter att jag hittar en del i en häst som kan få göra starter där jag kan vara på plats och få känna det pirret i kroppen som jag såg på andra under denna helg.


Kommentera inlägg

Följ Travstugan på Youtube