Elitloppsveckan torsdag

Då har lördagens tankar samlats ihop och redan nu publicerats och blir det inga strykningar så är systemen redan klara. Det är inte vanligt att jag är nöjd med analysen och loppen.

Men det är en rutin att helst redan på onsdagen ska jag "göra klart" lördagens omgång och sedan ska söndagens vara "klar" eftersom att man något år hade möjligheten att åka ner redan på fredagen och njuta av tre dagar på Solvalla. Därför är det en av rutinerna, även om de senaste åren blivit en resa väldigt tidigt på lördagmorgon för att hinna ta sig upp på E-läktaren och njuta av sporten och den härliga stämningen.

Man placerar sig på läktaren plockar fram V75 Guiden och sina notering och börjar diskutera alla lopp som ska ske under dagen, man samtalar med några man träffat tidigare, bollar tankar och idéer och börjar forma en V4 som ska lämnas in som ska lägga en bra grund för restena v helgen.

Man sitter och väntar på att få se några fina hästar och välkomna kuskarna in på banan.

Det är någonting extra, någonting som man vill uppleva igen och oavsett om det blir nästa år eller om vi måste vänta ännu längre så kommer jag att vara där igen, hoppas jag i alla fall.

Nu har jag alltså arbetat klart med V75 på lördagen och jag känner mig även till 90% redo för söndagens rader, jag ska bara sova på några tankar innan jag delar de vidare.

Så i morgon kommer jag försöka hinna med att titta igenom lördagens och söndagens lopp som inte ingår på V75 för att under lördagen så får vi fortsätta på fjolårets succé, en TV på altanen utomhus tillsammans med någon man brukar sitta på E-läktaren med. Förra året satt V7 på lördagen, så den traditionen tänkte jag också hålla i.

Vem vinner Elitloppet nu då?

Jag tänker att i morgon ska jag försöka samla ihop mina elitloppstankar och göra något så galet som gissa på vilka fyra som tar sig vidare och vilka spår de får i finalen och sedan även dra iväg en chansning på hur det går i finalen. Någon galet rätt kanske man kan ha även där?

Mina tankar till lördagens V75 hittar ni här

https://travstugan.se/jimmie/v...

Kommentera inlägg

Följ Travstugan på Youtube