Ralf refererar
Maria Croon

Vem får ett spontant vredesutbrott ikväll?

Svensk Travsport är sannerligen en besynnerlig liten värld. Som leds av något suspekta huvudpersoner, med oklara personliga intressen. Vilket under de senaste månaderna verkligen satts på sin spets och fått uppmärksamhet i media.

För att exempelvis påminna om alla dessa turer fram och tillbaka kring en utländsk tränare, på uppenbar jakt efter att mjölka sina kusar på pengar till varje pris här i Sverige, oavsett vad det kostar och påverkan på djurens hälsa, för att satisfiera välbärgade hästägare i total maktposition.

Propulsion-skandalen, reds anm. har annars talat sitt, mycket tydliga språk och vittnar om en organisation likt Titanic på sin jungfrutur: "This ship is unsinkable". När rykten nu börjar florera om förkastliga avtal med grannländer, i princip helt omöjliga att lämna med hedern i behåll, drar jag genast öronen åt mig. Denna symbolpolitik måste upphöra. Börja om från början, börja om på nytt..

Knappast någon slump att bägaren rann över för vår käre vän Conrad "Connie" Lugauer förra veckan, när den Jerry Riordan-tränade Zarenne Fas nästintill joggade förbi Night Brodde över upploppet i V86-5 som avgjordes på Jägersro. Spekulationerna satte genast igång och ämnet doping blev självklart en het potatis, då herr Riordans hästar tidigare fastnat för doping både en och två, kanske även mer än tre gånger för att vara exakt..

Fortfarande oklart vad som egentligen yttrades i stundens hetta. Men något som slog mig samma kväll var dock följande; den som bör ha mest huvudbry och ågren kring alla dessa turer kring doping fram och tillbaka borde väl rimligtvis ändå vara Svensk Travsports VD Maria Croon?

För när inte ens de aktiva verkar finna sig i orättvisorna längre, som (tyvärr) verkar maskera sig så fint i skymundan här i de naivas land, kanske det är dags att börja lyfta frågan som så många verkar bäva för?

I annat fall är jag rädd att nästa vredesutbrott sker direkt i vinnarcirkeln, och då blir det definitivt tufft att ducka.

Kommentera inlägg