Ralf refererar
Soren norberg

På återseende och slog klockan fel?

ÄNNU EN HÄSTKARL HAR LÄMNAT OSS

Det var förra torsdagen som den mycket dystra nyheten nådde oss att Sören Norberg lämnat jordelivet. Efter en kamp mot cancern somnade Norberg slutligen in. Ännu en stor hästkarl har lämnat oss. Ibland är världen givetvis obarmhärtigt orättvis.

För de yngre travfantasterna är Sören Norberg möjligen inget välkänt namn, men för oss som varit med ett par år eller tjugo är väl medvetna om vem han var inom sporten. Inte minst under 80-talet gjorde han sig ett namn och det gläder att han mot slutet fick uppleva framgångar med sådana som A Good Point och Philosopher.

Vila i frid, Sören och på återseende på annat håll


I helgen kördes det fina tävlingar på Åbytravet och visst kan jag gotta mig en massa i Calgary Games och ännu en överlägsen seger. Så här några dagar efteråt kan jag dock fortfarande inte hålla mig för skratt kring sto-SM.

Omstarter bakom startbilen är mer och mer förekommet i svensk travsport. Så ska det givetvis inte få vara. Vad vi i lördags fick uppleva var något alldeles extra.

Precis innan starten valde bilen att bromsa in något vilket rumplade till travet på flera av stostjärnorna. Galopperna var ett faktum och jag trodde hela sto-SM skulle bli en galoppbenägen historia. 1,5 sekund senare ljöd omstartssignalen.
ATG har lite smart kunnat lägga in voltstarter till V75-1 vilket ofta kan leda till omstarter och således även lite längre tid för V75-omsättningen att öka något. Men i lördags var det istället en startbil som gjorde det. Klockan kan inte ha gått rätt där....

...och när väl starten gick var det en klocka som slog fel hos Mika Forss bakom fjolårsvinnaren Hevin Boko. Stoet var väl preparerad för att försvara titeln och trots utgångsläget tillhörde hon de mer betrodda. Tyvärr lyckades hon aldrig göra sig själv rättvisa när Forss tajmade in starten helt fel.
Alla gör vi fel, men till vissa lopp kan man bara inte göra sådana misstag...


Kommentera inlägg