Ralf refererar

Sammanhållning viktigare än rättvisa

SAMMANHÅLLNING ÄR STARKARE ÄN VAD SOM ÄR RÄTT?

Det har nu gått lite mer än en vecka sedan Trottosport visade upp de närmast obehagliga bilderna på travtränaren Jerry Riordan som slangade Zahra Mil.
Tränaren fick sedan i Expressen förklara sig och det var inte direkt så att man lugnade ned sig och köpte argumenten till punkt och pricka.

Expressen har vidare gjort ett gott arbete med uppföljningen i detta osmakliga ärende.

På torsdagen fick några av landets stora profiler uttala sig kring bilden på Riordan. En del av de kände inget bekymmer att tala från hjärtat och ta avstånd från det hela - och även ge känga till Svensk Travsport (ST).
Andra däremot valde att gå andra vägen. Att mer se till att sammanhållningen till Riordan står sig stark. Låtsades att blunda. Det var mer avståndstagande till själva avslöjandet än vad som faktiskt sker på bilden.

För en del är sammanhållningen starkare och av tyngre vikt än vad som är rätt och fel i sporten. Det är närmast fegt och något smaklöst att tycka att relationen till Jerry Riordan, och få fortsätta köra hans hästar, är en viktigare inställning än att säga verkligen vad man tycker och tänker.
Oavsett vad som fanns i slangarna, vare sig det är vatten eller något prestationshöjande/fusk, så önskar jag mer av travets aktiva.

När sådant här kommer upp till ytan och vi alla verkligen ser med egna ögon vad Halmstad-tränaren gjort, då vore det ganska enkelt att kunna fördöma det.
För en del är sammanhållningen viktigare än vad som är rätt.

Ralf.

Kommentera inlägg