Ralf refererar

Fördel att se i spegeln först

INNAN MAN RYTER IFRÅN - SE EFTER IFALL SPEGELN ÄR FINPUTSAD

Det kvittar hur många år jag nu upplevt den obarmhärtiga hösten. Ett ständigt mörker med blytungt molntäcke över oss. En bordslampa vid kontorsbordet som ständigt måste stå tänt så man inte tvingas sitta i ett mörker. Trots att det är mitt på dagen. Denna obarmhärtiga hösten. I år igen.

Obarmhärtighet möttes vi även av vid lördagens tävlingar på Sundbyholm. Ja, tänka sig vilka dramatika och skandalösa ögonblick vi möttes av. Låt gå att det på sitt sätt var värdelöst, men en del av mig satt ändå och gladdes åt att aktiva plötsligt stod med eld i blicken framför tv-kameran.
Av ren slentrian kan de passera mållinjen som vinnare och i 99% av fallen lyfter de knappt näven i luften. Segergester hör sällan till. Stenansiktet Stig Henry Johansson över målgången. Därför var det lite uppfriskande att se och höra Carl Johan Jepson och Ulf Ohlsson i lördags. Det var minsann eld och lågor.

Lika slentrian med att knappt bjuda på segergester - ja, lika slentrian är det att varje tisdag läsa Stefan Melanders spalt i Expressen.
Sällan är det att han gör vågen åt verkligheten. Det mesta är bedrövligt och de enda som sköter sig är minsann jänkarna på andra sidan Atlanten. Om nu vi ändå var lite mer som USA, bara. Där man obekymrat tillåts överanvända körspöet. Det är minsann travsportens paradis.

Självfallet var det en något ilsken Tarzan som skrev om helgens händelser på Sundbyholm. Det går på sitt sätt att förstå då hans Disco Volante var mitt i händelsernas centrum.
Nu tror jag väl ändå att Melander varit irriterad, men det var som ett brev på posten att han dömde ut allt och alla. Jag uppskattar givetvis hans ärlighet, men kan väl samtidigt ändå uppleva att han först borde putsa spegeln sin innan han ser sig själv i den och skriver ofint om andra.

Stefan Melander är en stor profil i svensk travsport. En av de mest respekterade yrkesmännen vi har. Vad han dock även tenderar att driva är en form av lek mot intressenter och spelarna.
Det är sällan han informerar klart och tydligt vad som gäller kring hans starthästar. Det mesta är bara en lek. Och den som närmast överanvänder ändringsknappen inför tävlingarna är Stefan Melander.

Jag kan tycka att man först bör se sig själv i spegeln innan man dömer ut andra. Melander är en stor yrkesman som jag högt respekterar. Jag kan dock inte ta honom fullt på allvar när hans beteende är långt ifrån det acceptabla.
Innan du ryter ifrån - se efter fall spegeln din är finputsad. Det är alltid en fördel.

Ralf.

Kommentera inlägg