Ralf refererar
Slottsstek

"Söndagstravet är lika stekt som söndagssteken"

SÖNDAGSSTEKEN LIKA STEKT SOM EFTERMIDDAGEN

Ja, när det vankas söndag är det mer eller mindre oskriven regel i hushållet. Antingen ska det vara den välsmakande kålpuddingen med lingon eller så är det klassiska söndagssteken. Det är en i mina ögon alldeles för underskattad maträtt idag i en tid där ungdomar frossar i onyttigheter.

Även så i söndags var det dags för steken att göra eftermiddagen. Jag följde självfallet de otroligt fina tävlingarna från Solvalla och även fast jag satt i soffan och följde tävlingarna så gick det att ta på den icke-festliga stämningen.
Jag är inte mycket för de starkare dryckerna längre. Det är inte som förr. Gissningsvis är det så att de yngre spenderar lördagarna i otuktad stämning vilket resulterar i återhämtningens söndag.

Söndagar har länge varit dagen där det stora ska avgöras i travet. Men i söndags satt jag i fåtöljen och fick slutligen acceptera dagens tillvaro och sanning. Att ha söndagsfest inom travet är lika stekt som måltiden min.
I mitt fall resulterar steken i succé men för travet är det genomstekt, bränt och förgånget.

Ikväll är det tävlingar från Eskilstuna. Åldersmännen Jorma Kontio och Torbjörn Jansson är bland de två aktiva på plats. Hedersvärt.

Kommentera inlägg