Ralf refererar
Alessandro Gocciadoro

Minns inte namnen, men doften

Det var vår i luften och fåglarna var fullt upptagna med att skapa en trevlig melodi utanför mitt ovala sovrumsfönster.

..Förutom skatorna förstås, som kraxade sig hesa.. Samtidigt som de frenetiskt hoppade fram och tillbaka i någon märklig sorts böjelse efter det lilla, men likväl betydande som sopgubben lämnat efter sig under morgonens allra första timmar. Förmodligen inget märkvärdigt den här gången heller. Men ändå såpass intressant att områdets skator vågat lämna sitt prunkande favoritträd och alla dess välvuxna grenar, med risk för att möta den här familjens bästa jägare - hankatten Hannes. Med många fjäderfän på sitt sjuåriga, rödrandiga CV.

Samma vår ägnade jag många timmar åt att titta på trav. Som boende utanför storstaden främst från den halvslitna, men utomordentligt sköna tv-soffan i mörkt rutmönster. I samband med onsdagarna och travsporten mitt i veckan, fick jag under den här våren stifta bekantskap med något alldeles, alldeles extra. I ren extas blev jag fullkomligen förblindad av min nya idols framfart på de svenska travbanorna. Det spelade ingen roll att hästarna tappade mark från början, de kunde springa mycket fortare än alla andra! Framför allt under en mycket längre period. Jag ska även, på gentlemannens vis, villigt erkänna att jag spelade in betydande summor tack vare den här tränarens hästar.

Namnen jag la på minnet är inget jag vill spalta upp här rakt upp och ner. I ärlighetens namn är dessa dessutom ett minne blott. Och hästarna själva har med största sannolikhet inte gjort någonting fel.

Men när det senare skulle visa sig att tränare och kusk Alessandro Gocciadoro blivit bötfälld av Svensk travsport för tveksamheter som både kanyler och kvicksilver.. Ja, då ska ni veta att även den här gubben förstod allvaret i det hela! Att addera ett plus ett lyckas minsann fortfarande gubbar i min ålder göra!

Frågan är bara om ansvariga för dopingen inom Svensk travsport besitter den kapaciteten?
Det har varit många turer fram och tillbaka under de senaste åren. Ingen nämnd, ingen glömd.

När mediaträningen inte heller verkar ha gått som planerat blir deras uttalanden kring Jerry Riordan, som är i hetluften återigen pga. dopingrykten, allt annat än ett både tydligt och ack så viktigt ansvarstagande.

Kalla mig gärna bitter. Men det finns personer i positioner som borde fokusera på annat än den slentrianmässiga rörelsen i kaffekoppen.

Kommentera inlägg