Ralf refererar
SANDRA ERIKSSON

Damerna förtjänar bättre!

VERKLIGHETEN ÄR EN ANNAN IDAG - BEHÖVS DAM-SM?

Jag är dessvärre inte särskilt insatt hur det är inne i travstallen idag. Förhoppningsvis är det lite mer...städat än vad det var förr om åren. Behöver vi därför något sådant som dam-SM?

Ser vi till aktuella fall så har framförallt Sandra Eriksson varit en strålande stjärna två helger på raken när det vankats V75. För 1,5 vecka sedan krossade hon motståndet med sin Swagger för att sedan i lördags vinna med Devils Tongue. Kollar man in Erikssons tränarresultat den här säsongen är det framgångsrikt så det förslår.

Jag ska inte sitta här i min nedsjunkna fåtölj och börja rabbla en massa namn hit och dit. Men, visst.

Emilia Leo vet vi sedan ett par år tillbaka vad hon kan uträtta både inom trav och monté och ett kul utropstecken den här säsongen är Jennifer Persson med framförallt Arch Lane och hennes derbyhäst Titan Yoda.
Sedan är det ju givetvis sådana som Hanna Olofsson, Katja Melkko, Sofia Aronsson och Sybille Tinter etc. etc.

Travsporten har säkert mycket mer kvar att kämpa mot vad gäller könsroller och så vidare. Men jag ställer mig däremot lite tveksam till ifall det här med dam-SM behövs idag?
Vi har sett flera prov på exempel där kvinnliga kuskar eller tränare utmärkt sig. Satt dit männen.

Att ha kvar något som dam-SM är snarare att hålla tag om skillnaden mellan könen. Eller är jag bara en vrång gubbe som tänker fel igen?

Kommentera inlägg