Ralf refererar
Captain Corey

Svanstedt vinkar av för sista gången?

Det är många år sedan den mycket omtalade grisfösarskandalen, Torvald Palemas tejpade öron, samt de oklara familjehistorierna.

Gemensam nämnare är dock att allt detta haft ett lyckligt slut. Åke ignorerade svensk media och spekulationerna tystades ner. Han valde kort därefter att korsa Atlanten för att satsa på en fortsatt karriär som proffstränare i USA. Torvald Palema är nu verksam som avelshingst och står på gården Hyltarps Travcamp i Svedala i Skåne län. Verkar trivas väl och har det mycket bra enligt säkra källor. Förmodligen bättre än någonsin? Numera består familjehistorierna främst om sönernas framgångar runt omkring på våra svenska travbanor. Bra så för oss travbitna dårar.

Finns en hel del att säga om vår käre vän Åke Svanstedt. En man som trots allt har betytt oerhört mycket för Svensk travsport. Vem minns till exempel inte den legendariska "köttbullen" Zoogin? Som Åke skördade enorma framgångar med under 90-talet? Eller stjärnorna Gidde Palema samt Torvald Palema? Det gamla gardet, som jag själv av en slump råkar höra till, hävdar fortfarande att "kungen" heter Åke och är "grön kusk".

Den här gången bjöd han dock på ett mycket tråkigt besked, när han igår kväll berättade för spelbolaget AB Trav och Galopp att den färske Hambletonian-vinnaren Captain Corey tyvärr har skadat sig. Diagnosen är hovbensfraktur och vill det sig riktigt illa är tävlingskarriären över redan nu.

Om så blir fallet får vi förtrösta oss med att det snart dyker upp nya talanger, förhoppningsvis med det bästa av faderns gener. Avelskarriären är nämligen inte i fara.

Kommentera inlägg