Andelshästen kommer till start

Jag försökte för ca tre år sedan att skapa en andelshäst här via travstugan. Stall Henrik Svensson ropade in en häst efter Sebastian K som går under namnet Heisenberg K. Det blev aldrig någon andelhäst då jag inte fick ihop mera än 4 andelsköpare.

Henrik Svensson tog hästen själv och har tränat den vidare. Jag fick köra den i träningsjobb redan när han var ett år och för ca ett år sedan så kände något tråkigt med en annan andelshäst hos stallet, då då erbjöd Henrik Svensson att just Heisenberg K skulle kunna bli deras häst och frågade i samma veva mig igen om jag var intresserad.

Eftersom det redan skulle varit min första häst någonsin så var svaret ganska enkelt att jag gärna hade en bakhov i hästen.

Det första banjobbet med hästen var vi och tittade på den 8 april 2020 dvs min födelsedag. Sedan kvalade hästen den åttonde juni, men det var något som inte stämde. Hästen blev sjuk och blev stående i ca 4 månader.

Ingen drömstart på hästägandet men hästen kommer igång igen och man har längtat till att hästen skulle klara kvalet och sedan kunna komma igång och starta.

Jag som när jag kan är uppe och håller i hästarna under träningsjobben har även fått chansen att köra hästen några gånger och det är såklart extra roligt.

För att hålla i den härliga storyn så bokade stallet kval på Bergsåker den 8 april 2021, min födelsedag igen och även om Bergsåker fick strul med kameran och det inte gick att se så visade det sig att den klarade kvalet.

I söndags var jag sedan upp till stallet och höll i två hästar i träningsjobb och Heisenberg K fick då kämpa sig upp för träningsbacken i tre intervaller. Tydligen tyckte man att det såg bra ut för hästen för nu är han anmäld till sin första start.

Solänget måndagen den 10 maj, lopp 5 kl 13.47. Hade det inte varit covid så hade jag tagit ledigt från lunch och tagit bilen enkelresa ca 2 timmar för att se loppet. Men nu får jag försöka hålla nerverna på plats bakom datorn istället.

Heisenberg K drog ett klurigt spår fyra i volten, så inte nog med att man var nervös innan så ska det kluras till det lite extra.

Jag hade önskat att jag delat detta nervösa med några via travstugan men jag hoppas det kommer senare med en ny häst.

20210409 144905

Kommentera inlägg