Spelvärt tippar | Blogg - Travstugan.se
Spelvärt tippar

Semester i Halmstad med extrajobb hos Lindgren

Hej! I år blev det favorit i repris med en Halmstadsvistelse full av trav! Planen var att få mer körerfarenhet men passar på att jobba lite helger och extra dagar vid behov 😄

F2395 BC3 55 F4 4 C31 9983 3 C2 EA491 B79 E

Första veckan har passerat och tors,fre,lör,sön och måndag spenderades på deras gård Veka där jag passade på att filma lite med min nyinköpta drönare 🤩

Första videon visar motionsslingan där Stoletheshow och Fox Creek Wine värmer upp, andra videon visar Stoletheshow i backen.


I tisdags tog jag ledigt då jag skulle med på travtävlingar igår onsdag, min egen Tilda Express skulle springa och så även fina Counterfeightr - båda var väldigt fina som femma respektive fyra!

A719 F410 39 DD 4 A25 94 CE 1318 C5 CD4575

Höjdpunkten på dagen var att placera min GoPro på Rickards hjälm under Counterfightrs lopp - se redigerad film nedan ⬇️


Vi var hemma i stallet igen vid tre-tiden inatt så jag är glad att jag är ledig idag 😅 Imorgon ska jag jobba på banan, helgen blir återigen jobb på Veka och nästa vecka blir det mer jobb och speciellt mer filmning 💪🏻

Må gott så hörs vi snart igen 😃

Dela inlägg

Midsommar ute på travbanorna

Ni vet väl hur man spenderar midsommar bäst? På trav såklart!
I vanlig ordning var det fotografering på Hagmyren som gällde för mig på midsommarafton. Att fira midsommar på Hagmyren har jag gjort så länge jag kan minnas. När jag var liten och travintresset ännu inte kommit var det pappa som drog med en dit och nu sitter man där själv varje år.

Att fota en sån här dag på Hagmyren var dessutom lite extra roligt eftersom att publiken faktiskt är tillbaka - hur kul är inte det! Stämningen blir bättre, bilderna roligare och de där kuskarna ser lite gladare ut i vinnarcirkeln. Nu får vi verkligen hoppas att allt håller i sig så att vi även i fortsättningen kommer kunna ta in publik på banorna.

Några av mina bilder från tävlingsdagen:

JARVSOMALLA Peter Eriksson 7434

Järvsömalla och Peter Eriksson

PROMETHEUS Benny Christensen 7264

Prometheus och Benny Christensen vann I Långa Loppet på fina tiden 1.14,9/3140m

WILDA SIMON Nicklas Westerholm 7203

Wilda Simon och Nicklas Westerholm

TANGEN BORK Tom Erik Solberg 6973

Tangen Bork efter segern i Sleipners Fyraåringslopp

Idag blev det även en tur till Oviken med min gamla Greve. Resultatet blev en sjätteplats på 1.17,1/2100m. Ingen speciell tid och ingen speciell placering, men oavsett väldigt kul att få åka på trav med den här gamla gubben.

Greve E 7748
Dela inlägg

Hjälp mig namnge fölet!

Den 5 juni föddes äntligen denna lilla spralliga, pigga och översociala fölunge. Pappan heter Galileo och mamman är mitt kallblodssto MölleslettensLinna (e.Bork Odin).

Att få föl är alltid spännande. Fölvakandet innan och förväntningarna på vad det ska bli. Detta blev ju också första gången vi fått ett föl när jag bott hemma, vid tidigare föl vi fått här på gården har jag ju bott nere i Kalmar och därmed missat att fölmys. I år däremot spenderas vääldigt många timmar i fölboxen. Att vi dessutom fått en liten tjej som är så social så att hon nästan sitter i knät på en gör ju inte saken sämre, det blir ju liksom svårt att lämna boxen då.

Juni 4356
Juni 5750

Det är jag tillsammans med brorsan och hans flickvän som kommer stå som uppfödare och ägare på lilltjejen som ännu inte fått något namn. Så hjälp mig nu!
Grundtanken var Astrid (efter mormor), men jag vet inte om hon ser ut som någon Astrid? Ett tag tänkte vi hon skulle heta Helga (pga hon ser ut som en mini älg), och annars så vill jag helst ha något på L eftersom mamman heter Linna och fjolårsfölet heter Loke och gammelponnyn som varit lekfarbror heter Linnson.

För dagen kallas hon Doris när hon är förbannad pga det kändes som ett gulligt namn på ett envist sto - Men hon kan ju INTE heta Doris. Det skulle ju inte passa när hon kommer där ute i tredjespår och ska vinna lopp i framtiden. 😂

Nu vet vi inte alls längre men något namn behöver hon ju, sååå namnförslag? Vad ser lillskiten ut att heta? Eftersom att det är ett kallblod måste hon heta något på svenska.

Juni 5820
Dela inlägg

Elitloppslördag morgon - Elitlopps tankar

Lördag, jag brukar sitta i en bil på väg ner och disktuera lördagens lopp i bilen ner till Solvalla. Nu njuter jag av vädret har varit på en promenad och försöker få ihop en härlig V4 för V75an känner jag mig med för. Men nu lägger vi även fokus på söndagens höjdpunkt.

ELITLOPPET

HEAT BLÅ:

 1. Cokstile - Vincenzo Gallo
 2. Heavy Sound - Kenneth Haugstad
 3. Seismic Wave - Claes Sjöström
 4. Gelati Cut - Gabriele Gelormini
 5. Gareth Boko - Mats E Djuse
 6. Ecurie D. - Ulf Ohlsson
 7. Click Bait - Per Lennartsson
 8. Very Kronos - Erik Adielsson

2 Heavy Sound försöker ta spets men visst kommer alla andra hästar utvändigt också laddas framåt, även om 5 Gareth Boko tar det lite lugnare. Jag tror dock att 7 Click Bait skickas rejält och tar sig förbi alla, kan bli het på det men kommer att springa på i spets. I rygg på den tror jag 2 Heavy Sound eller 3 Seismic Wave sitter och mig gissning blir att 3 Seismic Wave lyckas ta sig förbi. Dödens får 4 Gelati Cut men sedan kommer 6 Ecurie D och tar den positionen. Med 600 kvar kliver 5 Garteh Boko och 8 Very Kronos på i tredje spår och vi har ett samlat fält in mot upploppet där tillslut 7 Click Bait sätter nosen först med 6 Ecurie D är tvåa och 8 Very Kronos är trea, fyra och sist till finalen är ryggledaren och då 3 Seismic Wave.

HEAT GRÖN:

 1. Vivid Wise As - Alessandro Gocciadoro
 2. Moni Viking - Björn Goop
 3. Milliondollarrhyme - Fredrik B Larsson
 4. Aetos Kronos - Magnus A Djuse
 5. Hickothepooh - Vidar Hop
 6. Bahia Quesnot - Junior Guelpa
 7. Cyber Lane - Johan Untersteiner
 8. Don Fanucci Zet - Örjan Kihlström

3 Milliondollarrhyme spetsar inledningsvis sedan kommer 7 Cyber Lane och 8 Don Fanucci Zet och Örjan kör för spets och övertar. I dödens hamnar då 7 Cyber Lane som kör långsamt och lockar fram 2 Moni Viking eller 4 Aetos Kronos som tar dödens, jag tror det är 4 Aetos Kronos som får den positionen. 8 Don Fanucci Zet går säkert undan från spets, 4 Aetos Kronos ser till att försvara dödens och blir tvåa. Trea blir 3 Milliondollarrhyme och fyra blir 1 Vivid Wise As som gått med i ryggar och tar sista finalplatsen.

Elitloppsfinalen:

1. Don Fanucci Zet

2. Click Bait

3. Aetos Kronos

4.Ecurie D

5. Very Kronos

6. Milliondollarrhyme

7. Vivid Wise As

8. Sesimic Wave

1 Don Fanucci Zet behåller ledningen efter tuff körning, 2 Click Bait tar ryggledaren, 5 Very Kronos tokladdas och tar dödens med 3 Aetos Kronos och 4 Ecurie D bakom. Vilket upplopp där 2 Click Bait bara letar lucka, 5 Very Kronos strider enormt men får ge sig och blir trea. 4 Ecurie D går på först i tredje men stumnar, 3 Aetos Kronos kommer som skjuten ur en kanon men hinner inte få tag i 1 Don Fanucci Zet som vinner med en nos. Alla som sitter och ser det på TV sitter och tänker WOW vilka hästar vi fått se.

7 ggr pengarna på Don Fanucci Zet är intressant och jag ser gärna ett platsspel på Very Kronos.

Här är mina vilda gissningar. Jag tror att ni också har tankar och idéer! Snart vet vi.

Lycka till ikväll och i morgon.

Dela inlägg

Elitloppsveckan torsdag

Då har lördagens tankar samlats ihop och redan nu publicerats och blir det inga strykningar så är systemen redan klara. Det är inte vanligt att jag är nöjd med analysen och loppen.

Men det är en rutin att helst redan på onsdagen ska jag "göra klart" lördagens omgång och sedan ska söndagens vara "klar" eftersom att man något år hade möjligheten att åka ner redan på fredagen och njuta av tre dagar på Solvalla. Därför är det en av rutinerna, även om de senaste åren blivit en resa väldigt tidigt på lördagmorgon för att hinna ta sig upp på E-läktaren och njuta av sporten och den härliga stämningen.

Man placerar sig på läktaren plockar fram V75 Guiden och sina notering och börjar diskutera alla lopp som ska ske under dagen, man samtalar med några man träffat tidigare, bollar tankar och idéer och börjar forma en V4 som ska lämnas in som ska lägga en bra grund för restena v helgen.

Man sitter och väntar på att få se några fina hästar och välkomna kuskarna in på banan.

Det är någonting extra, någonting som man vill uppleva igen och oavsett om det blir nästa år eller om vi måste vänta ännu längre så kommer jag att vara där igen, hoppas jag i alla fall.

Nu har jag alltså arbetat klart med V75 på lördagen och jag känner mig även till 90% redo för söndagens rader, jag ska bara sova på några tankar innan jag delar de vidare.

Så i morgon kommer jag försöka hinna med att titta igenom lördagens och söndagens lopp som inte ingår på V75 för att under lördagen så får vi fortsätta på fjolårets succé, en TV på altanen utomhus tillsammans med någon man brukar sitta på E-läktaren med. Förra året satt V7 på lördagen, så den traditionen tänkte jag också hålla i.

Vem vinner Elitloppet nu då?

Jag tänker att i morgon ska jag försöka samla ihop mina elitloppstankar och göra något så galet som gissa på vilka fyra som tar sig vidare och vilka spår de får i finalen och sedan även dra iväg en chansning på hur det går i finalen. Någon galet rätt kanske man kan ha även där?

Mina tankar till lördagens V75 hittar ni här

https://travstugan.se/jimmie/v...

Dela inlägg