V 75 Örebro 24/2

V 75 Örebro denna lördag med jackpot och många miljoner att spela om. Jag tycker omgången ser klurig ut på förhand och det skulle inte förvåna mig om det blir hög utdelning.

V 75-1: Ett lurigt Klass 1 lopp inleder V 75:an där jag har svårt att ta ställning för någon häst då jag tycker det är väldigt öppet och får inget riktigt grepp om loppet. Favorit i nuläget är 1 Global Dependable som är kapabel och tidig på läget men går nu upp i klass och det är inte givet att han håller upp ledningen. 3 Conrads Palle är jämn och säker och måste tas på allvar. 2 Mister Vredebest står bra inne i klassen och blir att räkna med. Det är som nämnt enligt mig ett öppet lopp och det behöver inte vara fel att gardera på.

V 75-2: Ett försök i Diamanstoet och även här tycker jag det ser småklurigt ut. Favorit i nuläget är 4 Gelato Pellini som verkligen kommer med toppform och skulle kunna vinna loppet men det saknas inte motbud. 1 I Love Faux Depart tycker jag är en rolig idé från bricka 1. Hästen är snabb från start och kommer få en fin resa. Hon har också fin form och eventuellt blir det första bike vilket känns intressant. Hon hävdar sig i omgivningen och jag tycker man ska se upp med henne på lördag! 5 Made for Metalimo står ofta för gedigna insatser och ska räknas tidigt. 3 Vicky Montoya är tuff och kommer in i matchen vid tempo.

V 75-3: Ett försök i gulddivisionen och här luktar det körning från start bland annat mellan 2 Chapuy och 5 Dark Roadster. Båda ska räknas tidigt i ett ganska klent lopp för att vara högsta klassen. 12 Beartime är speedig med ett lopp på rulle och vid högt tempo på loppet skulle det gynna Beartime som då lär spurta vasst. 8 Dats So Cool skulle kunna vara en riktig jackpotsmäll om han löper upp till sitt bästa.

V 75-4 Favorit blir 4 Jopp som är en duglig häst och har även Duktiga Magnus A Djuse i sulkyn. 14 Enge Eros vill jag dock verkligen varna för här. Detta är en bra häst för loppet som kommer med fin form och står bra inne på pengarna. Nu har det dessutom tillkommit några strykningar i loppet och det blir mindre hästar att runda. 2 % i nuläget är väldigt lågt och det är ett av mina bästa drag i omgången. 1 Maserati Hall ska räknas tidigt i detta lopp.

V 75-5 Favorit blir 7 Blackhawk Face och det är troligtvis en blivande klassklättrare, han bör ha bra chans om han sköter sig men han är dock inte helt att lita på och därför vågar jag nog inte gå fult ut på honom. 1 Zipfer är en luring i omgången, han fick lucka i sista sväng senast, men höll på att galoppera, kom sedan tillbaka starkt och blev tvåa i mål. Han kommer inte kunna försvara någon ledning men med lite tempo på loppet och en del klaff kan han överraska. 6 Baron Tilly ska räknas tidigt samt 2 Hoohoo Haahaa som har 3/4 på lång distans och är snabb ut.

V 75-6 Silverdivisionen och Favorit i nuläget är 6 Global Classified och det köper jag fullt ut. Han gjorde ett riktigt bra lopp senast från ledningen och jag tror att det bär av mot spets igen, han går dock bra även bakifrån samt tål att göra en del på egen hand så oavsett position tror jag på en god möjlighet att kunna vinna loppet. 26 % ligger strecken på i nuläget och det tycker jag är rimligt. Ett bra spikförslag i mina ögon.

V 75-7 Bronsdivisionen och här hittar vi en stor favorit i 2 Jalapeno K. Mycket talar för spets och slut om han är lika bra nu som han varit på slutet. Väljer man att gardera tycker jag 7 Wings Level, som det blev fel för senast samt 8 Winterburn som är en riktig vinnarhäst är tidiga trots dåliga utgångslägen. 9 Ready Trophy kan vara en riktig rysare med tempo och klaff på loppet.

Bästa spiken V 75-6 6 Global Classified

Roliga skrällar V 75-2 1 I Love Faux Depart. V75-4 14 Enge Eros. V 75-5 1 Zipfer.

Lycka till med liren! /Joel

Kommentera inlägg

Följ Travstugan på Youtube