Sammanfattning Januari!

Så var det dags att lämna Januari bakom oss och jag tänkte sammanfatta lite kort vad jag tycker har varit mest intressant under denna månad från min sida. Ett par höjdpunkter som jag kommer bära med mig!

Lördagen den 21:a Januari begav jag mig till Färjestads travbana och fick då träffa rikshästarna i Stall Färjestad, Xanthis Amazing & Deepak Am. Detta tyckte jag var väldigt roligt och spännande att få komma nära dessa mäktiga individer, många delägare var på plats och var intresserade vilket var trevligt! Deepak Am gick tyvärr inte så bra i ett lopp innan V 75 men Xanthis Amazing däremot spurtade strålande till ännu en andraplats på V 75 och har visat att hon duger på V 75 och är riktigt bra! För mig är det första gången man är med och äger hästar och när Xanthis avslutade vasst in på upploppet fick man uppleva en häftig stund! Jag stod vid mållinjen och försökte jobba in henne som etta, tyvärr hann hon inte dit men ack så nära det var! Detta med att vara hästägare har för mig tagit travet till en ny dimension då spänningen ökar ännu mer och det blir lite extra speciellt. Peter Strömberg (tränaren) med personal har gjort ett bra jobb med hästarna, vilket jag också vill nämna!

Söndag den 29:e Januari var det dags för Pri D' Amerique och Bold Eagle var väl om inte allas så de flestas favorit denna upplaga, snacka om skaplig press kring kretsen runt denna häst. Själv hade jag hoppats på de svenska bidragen och framförallt Propulsion då det är en liten favorit. Bold Eagle var dock för bra och som han avgjorde på bara några steg in på upploppet, han är helt enkelt grym! Det snackades om att "Bold" ska komma till Solvalla för Elitloppet i Maj och jag hoppas verkligen på det, en duell mellan honom och Nuncio hade varit fantastiskt att se!

Vill bara påminna om att Stjärnkusken på TV 4 har också dragit igång en ny säsong och är ett roligt program att följa, torsdagar klockan 20.00.

Med detta sagt så vänder vi blad och hoppas vi på en ny spännande månad när vi beger oss in i Februari vilket dessutom är sista månaden hästarna är tvungen att gå med skor.

Ta hand om er!

/ Joel
Kommentera inlägg