Örnen tappade vingen och föll! (Eftersnack Elitloppet 2017)

Ja, vart ska man börja? Med lite distans till det hela vill jag summera årets höjdpunkt. Till slut fick vi den travfest vi alla längtat efter, vi fick en drömhelg fullt med kanonlopp, publiken på plats fick en festlig stämning med fint väder, bra stämning & superduellen mellan Nuncio & Bold Eagle blev till slut av! Det var dock inte varken "Örnen" eller Nuncio som skulle stjäla rubrikerna efter finalen, när krutröken hade lagt sig & showen var över kunde vi till slut konstatera... Timoko & Björn Goop gjorde det igen! Ett oslagbart ekipage som skrev in sig i historieböckerna än en gång.

Försök 1 i Elitloppet detta år kommer jag aldrig att glömma, alla som trodde att Bold Eagle skulle leka hem detta innan loppen ens dragit igång var nog efter detta försök ännu mer självsäkra att superhästen aldrig skulle kunna förlora i finalen & jag tänkte ungefär i dessa banorna. Bold Eagle mosade Delicious.U.S från dödens och lämnade de andra konkurrenterna i försöket, segertiden skrevs till 1.08.3 & ja det är sant han gjorde det från utvändigt ledaren. Det var det värsta jag sett på en travbana här hemma i Sverige och det är nog flera beredda att hålla med mig om. Om han var oslagbar innan så var det nu helt givet att han skulle ta hem finalen med!

Försök 2 och här startade Nuncio som körde sig till spets och sedan stannade där in i mål. Många var vi tveksamma till formen innan start eftersom Nuncio hade floppat ett par starter innan detta försök men när vi sedan såg han i bättre trim i försöket så kändes det givetvis väldigt kul att han fungerade igen.

Sedan var det då dags för finalen i årets upplaga som bestod av följande fält...

1. Nuncio 2. Bold Eagle 3. Propulsion 4. Resolve 5.Timoko 6. D'D'S Hitman 7. In Vain Sund 8. Spring Erom

Jag trodde Nuncio skulle behålla spets men det blev Timoko & Goop som blåste dit till att börja med. Bold Eagle fick en fin resa i andra ytter bakom Nuncio och jag bara väntade på att han skulle blåsa fältet men när väl Nivard styrde på så var det inte rätta trycket i hästen och han kunde aldrig hota Timoko som bara stack undan på upploppet, Nuncio var tapper i dödens men tyvärr hade han aldrig den rätta formen för att utmana i år.

Blev det för hårt för Bold Eagle i försöket? Det jag funderade på innan finalen som ett enda eventuellt hinder för "Örnen" var om två heat samma dag skulle kunna fälla honom och nog var det så? Även om han är ett fenomen visade han sig vara "mänsklig". Efter att ha gjort ett superlopp i försöket som med facit i hand blev alldeles för tufft orkade han inte med hela vägen i finalen. Dock så vill jag bara säga tack för UPPVISNINGEN i försöket Bold Eagle det var grymt att få se!

När Solvalla sagt adjö till publik, hästar & kretsen kring hästarna och skymningen var ett faktum, var det återigen slut på en fantastisk elitloppshelg! Återigen skrevs historia! Återigen var de bara bäst!

Timoko & Björn Goop var de stora stjärnorna (än en gång)!

Kommentera inlägg