Sammanfattning Februari!

När jag nu skriver detta inlägg och blickar ut genom fönstret, möts av den gråa himlen och snöslasket skulle jag inte påstå att humöret är på topp. Det här med vintern är väldigt tröttsamt ibland, både orken och lusten blir mindre. Det gäller att försöka hitta ljuset i mörkret och som tur är går vi mot ljusare och varmare tider! Det finns dock ljusglimtar att glädjas åt och en sak är travet, trots årstiden har många fina hästar visat upp sig och bjudit på fina prestationer vilket är roligt att se och nog går vi mot en spännande vår/sommar!

Nu i lördags årsdebuterade Lutfi Koljinis toppsto Pasithea Face och vann på ett fint sätt, det kommer bli spännande att se vilka lopp han matchar henne mot denna säsongen. Ludde vann också med Rigel Face och även denne var mycket bra efter en tuff öppning, säkerligen en klassklättrare.

I gulddivisionen har framförallt On Track Piraten förgyllt oss med sin närvaro och radat upp segrar, så läcker han ser ut! Jag hoppas han bibehåller formen och att Hans R Strömberg siktar mot de stora loppen till sommaren. Februari månad var också då Nuncio skulle göra debut, vårat fenomen som äntligen är tillbaka på travbanan och joggade ifrån motståndarna i årsdebuten. Han är läcker på alla sätt och vis och en klok häst, galopperar och leker lite med Stefan "Tarzan" Melander i uppvärmningen men när loppet börjar vet han att det är allvar och gör sitt bästa och det räcker långt.. riktigt långt! En fantastisk häst helt enkelt och nog längtar vi alla som är travintresserade efter duellen (som vi hoppas blir av) mellan värdsstjärnorna Nuncio och Bold Eagle sista helgen i maj!

Förra onsdagen bjöd på en del fina prestationer och Svante Båth har en spännande treåring i Global Un Poco som gjort två starter i Februari och vunnit båda på övertygande vis. Hingsten blir spännande att följa framöver. Alvena Take It gjorde även hon årsdebut och vann mycket enkelt från bakspår, detta sto kommer säkerligen stå sig bra i stoeliten under säsongen. Barkevious Mingo vill jag också nämna som var strålande från spets, valacken efter From Above verkar vara under fin utveckling!

Det var några höjdpunkter jag kommer ta med mig från denna månad som vi snart lägger bakom oss och tar sikte mot ljusare månader! Spelmässigt har Februari inte heller varit en höjdare, men att spela på hästar är som allt annat här i livet, det går upp och ner och det är bara att försöka läsa på ännu mer och jobba hårdare så kommer förhoppningsvis utdelningen där med. Ska försöka lägga ut lite lir på twitter med i fortsättningen så följ mig gärna där @joeljolinho heter jag där. Har även startat ett tillsammanslag på atg, om någon är sugen att gå med är ni varmt välkomna. Hör av er på mail isf så skickar jag länk. joel_zlatan@hotmail.com

Så sammanfattar jag Februari och ser fram emot nya fina prestationer i Mars!

Sköt om er! ¨

/Joel


Kommentera inlägg